News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το καλύτερο και το χειρότερο της Μαδρίτης πριν απ'το Supercopa

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Του Santiago Siguero

Μαρσέλο, Asensio, Morata, Μπενζεμά, πρωταγωνιστές στην προετοιμασία


Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε με καλά συναισθήματα το βασικό μέρος της προετοιμασίας πριν αντιμετωπίσει την επίθεσή στον πρώτο τίτλο της σεζόν: το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ εναντίον της Σεβίλλης. Απ'την περιοδεία του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν εξαχθεί θετικά συμπεράσματα, αν και, -όπως συνηθίζεται στις προετοιμασίες μετά τα μεγάλα τουρνουά εθνικών- οι προϋποθέσεις για τη συλλογική εργασία δεν ήταν οι πιο ιδανικές.

Αλλά ο Ζιντάν, αισιόδοξος απ'τη φύση του, είναι απ'τούς που προτιμούν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Προσκολλάται στην καλή απόδοση των μπακ του, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μαρσέλο (τρία γκολ), στην αξιοσημείωτη ανταπόκριση των νέων (βελτίωσαν σημαντικά την ομάδα ενάντια στην PSG, χωρίς να προχωρήσουμε περαιτέρω), στην επιβεβαίωση του Marco Asensio (ο ίδιος ο Zizou επιβεβαίωσε ότι, όπως ενημέρωσε η MARCA, θα αποτελέσει μέρος της πρώτης ομάδας στη νέα σεζόν) και στην τακτική ευελιξία ενός ρόστερ που, στερούμενο απ'το μεγαλύτερο μέρος της πρώτων σπαθιών του, ήταν σε θέση να αλλάξει το συνηθισμένο του 4-3-3 σ'ένα πιο στερεό 4-1-4-1, παίρνοντας επίσης καλά αποτελέσματα. Η ομάδα έχει περάσει απ'τα λίγα (γκρίζο πρώτο ημίχρονο ενάντια στην PSG) στα πολλά (νίκες εναντίον, της Τσέλσι, αμβλυμμένη μόνο απ'τα δύο γκολ μακιγιαρίσματος του Hazard, και, πάνω απ 'όλα, της ισχυρής Μπάγερν Μονάχου), το οποίο τροφοδοτεί την αισιοδοξία ενόψει του αγώνα της Τρίτης εναντίον της Σεβίλλης.

«Έχουμε δουλέψει καλά», είπε ο Ζιντάν, ικανοποιημένος επίσης με την αφομοίωση, των μεθόδων του Antonio Pintus, του νέο προπονητή του φυσικής κατάστασης, από μέρος του ρόστερ του. Ήταν τρεις εβδομάδες έντονου φόρτου, αλλά ο Ζιντάν κι ο σύλλογος πιστεύουν ότι έκαναν καλά με την άφιξη του νέου μαστιγίου της ομάδας. Μια ένταξη με την οποία αναμένεται να τελειώσει ο φαύλος κύκλος των τραυματισμών που σημάδεψαν τις τελευταίες λευκές σεζόν, αν και υπάρχει ήδη ένα πρώτο θύμα: ο Γάλλος Καρίμ Μπενζεμά.

* Το καλύτερο της Ρεάλ Μαδρίτης:

- Marcelo, το κλειδί σκοραρίσματος: Ήρθε στη Μαδρίτη το 2006, και κάθε χρόνο που περνάει είναι πιο σημαντικός. Αυτό το καλοκαίρι, έχει αναδειχθεί επιπλέον ως σκόρερ της ομάδας με συνολικά τρία γκολ. Αναντικατάστατος.

- Ο Asensio σαγηνεύει τον madridismo: Στη δεύτερη προετοιμασία του, ο Marco έχει επιτύχει το στόχο. Θα'ναι μέρος της πρώτης ομάδας. Το ποδόσφαιρό του και η προσωπικότητά του, έπεισαν τους πάντες, ξεκινώντας με τον Ζιντάν.

- Η μέθοδος του Pintus πείθει: ο Ζιντάν επέμεινε για την πρόσληψή του -είχε μια συμφωνία με την Λυών- και οι παίκτες ανταποκρίθηκαν ευχαριστημένοι στο σύστημα εργασίας του.

* Το χειρότερο της Ρεάλ Μαδρίτης:

- Η έλλειψη γκολ των επιθετικών: Υπήρξαν γκολ, αλλά λίγα απ'τους επιθετικούς (έχει σκοράρει μόνο ο Mariano). Λείπει η μορφή του Cristiano, αφεντικό και κύριος των γκολ της Μαδρίτης απ'το 2009.

- Η φυσική πτώση του Μπενζεμά: Ήταν το μόνο μέλος του BBC το οποίο ο Zizou θα μπορούσε να'χει απ'την αρχή, αλλά κάποιες ενοχλήσεις στο ισχίο δυσκόλεψαν την προετοιμασία του. Σπεύδει για το Supercopa.

- Χωρίς να παραταχθεί το συνηθισμένο 4-3-3: Η έλλειψη αποτελεσματικών, ειδικά του άθικτου BBC, εμπόδισε τον Ζιντάν να παρατάξει το συνηθισμένο του 4-3-3. Το πιο χρησιμοποιημένο σύστημα υπήρξε το 4-1-4-1.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.