News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το βάθος της ντουλάπας

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Του Enrique Ortego



Η αξία της νίκης της Ρεάλ Μαδρίτης στο Trondheim πρέπει να μετράται κατά κύριο λόγο μέσα από δύο πρίσματα: το αξιοσημείωτο ποδοσφαιρικό επίπεδο του αντιπάλου που αντιμετώπιζε, ο οποίος έκανε το παιχνίδι πολύ απότομο και το ίδιο της το βάθος της ντουλάπας του λευκού ρόστερ που της επέτρεψε να σταθεί ενάντια στη Σεβίλλη, παρόλο που απ'την αρχική 11άδα απουσίαζαν επτά θεωρητικά βασικοί, μεταξύ των οποίων οι τρεις συνήθεις επιθετικοί της: Bale-Benzema-Cristiano.

Αυτά τα δύο ζητήματα σε συνδυασμό με το γονίδιο μαχητή και νικητή που διατηρεί αυτή η ομάδα ακόμα και στις πιο ακραίες καταστάσεις της επέτρεψαν να ξεκινήσει τη σεζόν όπως την τελείωσε, κερδίζοντας έναν τίτλο που θα πρέπει να ενισχύσει ηθικά την αυτοεκτίμηση των προπονητών και των παικτών και να επικυρώσει την ιδέα των ηγετών της ότι είναι μια ομάδα δύσκολο να βελτιωθεί κι ότι δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου ρετούς, εκτός ίσως από έναν αριστερό μπακ για την κάλυψη του Marcelo.

Σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι όταν είναι σημαντικό να'χεις ένα μεγάλο ρόστερ με ανταγωνιστικούς παίκτες και συγκεκριμένη προσωπικότητα. Ο εσωτερικός ανταγωνισμός θεωρείται πάντα ένα προστιθέμενο συν μέσα σε μια ομάδα και στην Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει τώρα σ'έναν υπερθετικό βαθμό, σε σημείο που σε κάποιες θέσεις φαίνεται ότι μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

Φαίνεται περίπλοκο οι James, Isco κι Asensio να συνυπάρξουν στο ίδιο ρόστερ για μια ολόκληρη σεζόν, όταν κάποιος απ'αυτούς, σε καθοριστικούς αγώνες, δεν θα μπορούσε να βρει θέση ούτε καν στον πάγκο. Το άλμα ποιότητας που πρόσφερε ο Lucas Vázquez και η άφιξη του Morata κάνουν πολύ δύσκολη ακόμα και την είσοδο στην αποστολή.

Χωρίς τους Keylor, Pepe, Kroos, Modric, Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο... η 11άδα της Μαδρίτης διατήρησε την πίεση σε μια Σεβίλλη που μπορεί να'ναι μία απ'τις αισθήσεις της σεζόν λόγω του τρόπου της να παίζει ποδόσφαιρο και την πρόθεσή της να πρωταγωνιστεί και να βγαίνει για να κερδίσει απ'την θέση και την υψηλή πίεση.

Ο Casilla απέκρουσε αυτό που έπρεπε να αποκρούσει. Ο Varane δεν διέπραξε ούτε ένα λάθος. Ο Kovacic, όσο άντεχε το σώμα του, πήρε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή με πολλές κούρσες απ'την άμυνα στη επίθεση, πολύ αξιόλογες. Ο Isco, αν και δεν έλαμψε, εργάστηκε και στις δύο κατευθύνσεις... και πολύ. Ο Lucas Vázquez έδειξε όλο το ποδοσφαιρικό του ρεπερτόριο, το οποίο είναι άφθονο. Ο Morata συνέβαλε σημαντικά στη φθορά του αντιπάλου, κι ενώ η ομάδα του, τα πρώτα 20 λεπτά, είχε την πρωτοβουλία ήταν πάντα παρόν στις ενέργειες της επίθεσης. Και τέλος ο Asensio, απ'τα πολλά στα λίγα, άφησε την υπογραφή του μ'ένα αξιόλογο γκολ της ποιότητας που διαθέτει.

Η πολυτέλεια του ότι οι τρεις αλλαγές ήταν οι Μπενζεμά, Modric και James, επιβεβαιώνει όλα όσα εκτίθενται. Μ'αυτό το βάθος ντουλάπας κι αν όλοι οι παίκτες ξέρουν να αποδεχθούν το ρόλο τους κι έχουν υπομονή όταν είναι στον πάγκο, η Μαδρίτη, με τις καλές και τις λιγότερο καλές κορυφές της του παιχνιδιού, θα παλέψει και πάλι για όλα αυτά που διεκδικεί μέχρι την παράταση του κάθε αγώνα και της κάθε διοργάνωσης.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.