News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πάχυνση στο κέντρο

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Του Enrique Ortego

Μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο έχουν σκιαγραφήσει το ρόστερ τους ελλείψει των προσθηκών της τελευταίας στιγμής. Στην περίπτωση της Barcelona, η άφιξη ενός επιθετικού φαίνεται επικείμενη, η οποία θα επηρεάσει άμεσα το μέλλον του Munir. Το πιο φυσιολογικό είναι, επίσης, ο Samper να φύγει δανεικός.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης, οι πιθανότητες ενσωμάτωσης κάποιου παίκτη περνούν σχεδόν υποχρεωτικά απ’την πώληση κάποιου άλλου, -εκτός κι αν είναι ένα αριστερός μπακ- και τα ονόματα που είναι στην αγορά είναι αυτά των Isco και James. Εάν επιβεβαιωθεί, όπως φαίνεται, ότι ο Asensio παραμένει στην πρώτη ομάδα, η συνύπαρξη των τριών φαίνεται περίπλοκη, έτσι ένας απ’τους δύο πρώτους θα μπορούσε ν’αφήσει τη λευκή πειθαρχία... για ένα μεγάλο ποσό εκατομμυρίων. Η υψηλή αξιολόγηση του Lucas Vázquez έχει επίσης πολύ σχέση σ’αυτό το θέμα.

Θεσιακά, εκεί όπου μοιάζουν περισσότερο τα δύο ρόστερ είναι στη μεσαία γραμμή, όπου η συσσώρευση παικτών υπόσχεται έναν εξαιρετικό ανταγωνισμό. Οι δύο παχαίνουν στη μέση. Είναι περίεργο ότι δύο ομάδες που παίζουν λόγω συστήματος και σχεδόν λόγω υποχρέωσης με τρεις επιθετικούς, το MSN έναντι του BBC, (4-3-3), έχουν στο ρόστερ τους μέχρι οκτώ μέσους για να γεμίσουν τις τρεις θεωρητικές θέσεις της ευρύτερης περιοχής.

Δηλαδή. Busquets, Rakitic, Ινιέστα, Sergi Roberto, Rafinha, Arda, Denis Suarez κι André Gomes, οι δύο τελευταίοι ενσωματωμένοι αυτή την ίδια σεζόν, από azulgrana πλευράς. Ο Mascherano θα μπορούσε επίσης να παίξει τέλεια και θα παίξει σ’αυτή την περιοχή ως φυσικός αντικαταστάτης του Busquets.

Αντίθετα, ο Sergi Roberto, μπροστά σε τόσο ανταγωνισμό, μπορεί να καταλήξει να παίζει ως δεξιός μπακ, μια θέση που δεν του είναι πλέον άγνωστη. Μέσα απ’την ευελιξία τους και το ξεκάθαρα επιθετικό τους προφίλ, υπάρχουν πιο φυσικοί μέσοι, της θέσης, και παίκτες, όπως ο Arda ή ο Denis Suarez μπορούν να εναλλάσσονται ως επιθετικοί.

Στη Μαδρίτη, άλλοι οκτώ: Casemiro, Kroos, Modric, Isco, James, Lucas Vázquez, Kovacic κι Asensio, η τελευταία ενσωμάτωση. Λιγότεροι καθαροί πλέιμεικερς και περισσότεροι επιτελικοί μέσοι. Ρεαλιστικά ο Casemiro είναι ο μόνος μέσος αμυντικού προφίλ ή συγκράτησης. Οι άλλοι είναι παίκτες που προτιμούν να παίζουν περισσότερο στο αντίπαλο μισό παρά στο δικό τους και να παίζουν περισσότερο, παρά να τρέχουν.


Λουίς Ενρίκε και Ζιντάν θα πρέπει να’ναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τις δύο αυτές καταστάσεις. Τόσοι μέσοι με ζώνη βασικού δεν προσαρμόζονται πάντα καλά στην ετικέτα του αναπληρωματικού ή στο να παίζουν λιγότερα λεπτά απ’όσα σχεδιάζουν στο μυαλό τους. Η ποσότητα συνοδευόμενη από ποιότητα δεν θα μπορούσε ποτέ να’ναι περισσότερη... αλλά μερικές φορές μπορεί να περιπλέξει την ύπαρξη.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.