News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane είναι το αστέρι

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Του José Félix Díaz

Θα’ναι το σημείο αναφοράς του φόρουμ της UEFA για τους προπονητές μαζί με τους Μουρίνιο, Αντσελότι και Μπενίτεθ



Ο Ζινεντίν Ζιντάν θα’ναι η μεγάλη αναφορά στο φόρουμ των προπονητών που διεξάγει σήμερα η UEFA στα κεντρικά γραφεία της Νιόν. Ο Γάλλος έρχεται με το Champions League και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που κατέκτησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας μόλις οκτώ μήνες ως προπονητής πρώτου επιπέδου.

Πριν από ένα χρόνο, ο νυν madridista σμίλευε την τακτική έννοιά του ποδοσφαίρου στα γήπεδα του δεύτερου ομίλου της Segunda B, μακριά απ’την αίγλη και την πολυτέλεια του Champions League που κατέκτησε στις 28 Μαΐου στο Μιλάνο.

Ο Zizou θα δώσει σήμερα λάμψη στη συνάντηση των τεχνικών την οποία διοργανώνει κάθε 12 μήνες η UEFA και κάποτε ήταν το σημείο συνάντησης όλων των τεχνικών που συναγωνίζονταν για τη μέγιστη ηπειρωτική διοργάνωση και η οποία τώρα έχει μετατραπεί σ’ένα must για τους προπονητές τους οποίους καλεί ο Alex Ferguson, ο ηγέτης αυτού του δογματικού κονκλαβίου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Εκτός απ’τον Ζιντάν, θα’ναι παρόντες στην έδρα της UEFA οι τρεις τελευταίοι τεχνικοί της Ρεάλ Μαδρίτης. Ζοζέ Μουρίνιο και Carlo Ancelotti έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία, καθώς επίσης κι ο Rafa Benitez, ξεχωριστός προσκεκλημένος του πρώην προπονητή της United. Η επανένωση των τελευταίων τεσσάρων τεχνικών οι οποίοι έχουν πατήσει στο Bernabeu κι αυτό που μπορεί να συζητήσουν θα’ναι μια απ’τις ατραξιόν της δέκατης όγδοης έκδοσης του φόρουμ των προπονητών.

Ο προπονητής πρωταθλητής Ευρώπης φτάνει στο φόρουμ επιτυγχάνοντας νίκες, μέσω των οποίων έπαιξε το Μάιο στον τελικό του San Siro και λαμβάνει σήμερα την τιμή απ’τους συναδέλφους του για τα επιτεύγματά του στους πρώτους μήνες του στην η ελίτ.

Ο Ζιντάν ως προπονητής υπήρξε μια προσωπική δέσμευση του Florentino Perez. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης πάντα ήθελε να’χει τον Γάλλο μέσα στον σύλλογο και περίμενε τη στιγμή του, αυτή που ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν οι ηγέτες της madridista οντότητας πίστευαν ότι ήταν καιρός για αλλαγή, να τελειώσουν με το στάδιο του Rafa Benitez στο λευκό σύνολο και να αρχίσουν μ’αυτό, αυτού που ήταν κάτοχος της Χρυσής Μπάλας και μύθος του κλαμπ.



Luis Enrique και Emery

Στο Μπερναμπέου μιλούν για ένα συνολικό μετασχηματισμό. Από τεχνικός της Segunda B που δεν κατέληξε να βρει το κλειδί, στον προπονητή ο οποίος έχει καταφέρει να τα βρει με τους αστέρες της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως υποδεικνύουν οι δύο τίτλοι που έχει ήδη στο παλμαρέ του κι αυτή η επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ τεχνικού, παικτών κι οπαδών.

Δίπλα στον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης στην λίστα των καλεσμένων είναι επίσης ο azulgrana Luis Enrique, πρωταθλητής του 2015. Ο Emery κλείνει τον κύκλο των Ισπανών προπονητών, αν κι αυτή τη φορά θα συμμετάσχει ως προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε αυτές τις συναντήσεις οι τεχνικοί έχουν την τάση να μοιράζονται πτυχές του ανταγωνισμού που τους προβληματίζουν, να κάνουν προτάσεις για τη βελτίωση του ίδιου του παιχνιδιού, καθώς επίσης και την κοινή χρήση των πτυχών τις οποίες προτίθενται να αναπτύξουν.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.