News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Morata και δέκα ακόμα

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Ο Zidane διατηρεί τη δέσμευσή του στον canterano στο Supercopa

Του Santiago Siguero 
       
 
Ο Álvaro Morata θα'χει την Τρίτη μια νέα ευκαιρία στην αρχική 11άδα της Real Madrid, κι όχι μια οποιαδήποτε ευκαιρία. Ο επιθετικός θα'ναι απ'την αρχή στην λευκή 11άδα που θ'αντιμετωπίσει την αναμέτρηση του πρώτου απ'τους πέντε τίτλους τους οποίους διεκδικούν αυτή τη σεζόν οι παίκτες του  Zinedine Zidane: το Supercopa Ευρώπης.

Σε μια 11άδα μαστιζόμενη από παγίδες για τον προπονητή, η παρουσία του Morata αποτελεί μια σταθερή δέσμευση εκ μέρους του Zizou. Για δυο λόγους. Ο πρώτος και βασικός, είναι ότι ο Zidane έχει καταλήξει ευχαριστημένος απ'την δουλειά του Morata στην προετοιμασία. Του έχει λείψει το γκολ, ναι, κι αυτή είναι η μεγάλη ράβδος μέτρησης του κάθε επιθετικού, και περισσότερο στη Madrid. Αλλά, στα μάτια του τεχνικού, ο επιθετικός έχει προσφέρει επίσης άλλα πράγματα στο παιχνίδι των blancos. Είναι ο πρώτος στην πίεση, ένα όπλο που ο Zidane θέλει να μεγιστοποιήσει σχετικά με τις περασμένες σεζόν. Η γενναιοδωρία του, επιτρέπει στην ομάδα να αμύνεται πιο ψηλά, να'ναι πιο μαζεμένη και συμπαγής, που είναι μια απ'τις βασικές ιδέες του Zidane και του τεχνικού του επιτελείου.

6 καινοτομίες σε σχέση με το Μιλάνο 


Επιπλέον, κι αν και το γκολ είναι σημαντικό, ο τεχνικός εκτιμά επίσης την επιθετική δουλειά του παίκτη που εξελίχθηκε στις χαμηλότερες κατηγορίες της Real Madrid. Ειδικά, την ικανότητά του να επιτίθεται στους χώρους στην πλάτη των αντίπαλων αμυντικών, μια βασική ιδιότητα σε μια ομάδα που, όπως η Madrid, αντιμετωπίζει συνήθως πολύ κλειστά αμυντικά συστήματα. Ο Zidane εκτιμά επίσης, ότι στη θητεία του στη Ιταλία έμαθε -όσο κι αν είναι ένας παίκτης κατ 'εξοχήν τεχνικός- να δίνει αξία στην πτυχή του καθαρά fysical game, την δύναμη του επιθετικού. Το ύψος του δίνει μια εναλλακτική στην ομάδας όταν ο τερματοφύλακας  είναι υποχρεωμένος να παίξει μακριά, παίζοντας με πλάτη στα αντίπαλα τέρματα, αν κι αυτή δεν είναι μια πρωταρχική πτυχή του παιχνιδιού της Real Madrid. Αυτή είναι, εδώ και μερικές σεζόν, η δύναμη αέρος της ομάδας, μια πτυχή στην οποία αναμένεται ότι ο Morata θα συμπληρώσει κατά τη διάρκεια της σεζόν τη δυναμική των Bale, Cristiano, Ramos, κλπ...

Εναλλακτικές

Η δέσμευση για τον Morata για το παιχνίδι της Τρίτης στο Lerkendal Stadion του Trondheim έχει περισσότερες υποστηρίξεις. Και δεν είναι λιγότερη η έλλειψη εναλλακτικών στον  πρώην της Juventus στην λευκή επίθεση.

Όπως είναι γνωστό, η συμμετοχή του BBC -ή τουλάχιστον ένα μέρος αυτού- είναι στον αέρα. Ο Cristiano είναι διακοπές και, επιπλέον, συνεχίζει τραυματίας. Αναμένεται για την έναρξη της Liga.

Όσον αφορά τον Benzema, η πιθανή συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τη Sevilla είναι κάτι άγνωστο. Ο Γάλλος επιθετικός, ο μόνος ενσωματωμένος του βασικού επιθετικού τρίο που ξεκίνησε την προετοιμασία μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ, έχει ενοχληθεί στις τελευταίες μέρες απ'τις ίδιες ενοχλήσεις στο ισχίο που του δημιούργησαν πρόβλημα στην τελική ευθεία της περασμένης σεζόν. Εδώ κι αρκετές μέρες δεν προπονείται με την ομάδα, ευρισκόμενος σε αναμονή για το τι θα μπορούσε να συμβεί σήμερα που θα επιστρέψει για δουλειά στο Valdebebas.

Και τέλος, ο Bale. Ο Ουαλός θέλει να παίξει. Τις τελευταίες μέρες στέλνει συνεχώς μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για τον αγώνα της Νορβηγίας.  Αλλά ο Ζιντάν δεν το βλέπει σαφές. Παρά το γεγονός ότι ακολούθησε μια εξατομικευμένη και συγκεκριμένη εργασία κατά τη διάρκεια των διακοπών, δεν έχει κάνει (εν τέλει νωρίτερα το απόγευμα προπονήθηκε με την ομάδα) ούτε μια προπόνηση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Στη Μαδρίτη ξέρουν ότι η σωματική κατάσταση του Ουαλού είναι ένα ευαίσθητο θέμα και θεωρούν επικίνδυνο να ξεκινήσει βασικός με μόλις τρεις προπονήσεις και σ'ένα επίσημο επίσημο αγώνα και μ'έναν τίτλο να διακυβεύεται.

Το παζλ του Zizou

Αν το καθεστώς βασικού του Morata είναι, ως εκ τούτου, ένα θέμα καθαρής λογικής, ο Ζιντάν έχει ένα παζλ στην αντιμετώπιση της δημιουργίας της υπόλοιπης 11άδας. Ειδικά στη μεσαία γραμμή. Λογικά, όλα δείχνουν ότι ο λευκός τεχνικός θα επαναλάβει τη διάταξη που έχει χρησιμοποιήσει σ'όλη την προετοιμασία, μπροστά στην απουσία του BBC. Ένα 4-1-4-1 με τον Casemiro να παίζει μπροστά απ'την άμυνα και μια μεσαία γραμμή αποτελούμενη, όπως φάνηκε εναντίον της Μπάγερν, απ'τους Modric, Isco, Lucas Vázquez και James.

Αλλά αυτή η διάταξη θα μπορούσε επίσης να τροποποιηθεί, είτε εξ αρχής είτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κι αυτό γιατί σήμερα προσγειώθηκε στο Valdebebas επίσης ο Toni Kroos. Και, όπως ο συμπαίκτης του, Μπέιλ, ανυπομονεί να παίξει. Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια, με το που υπέγραψε στη Μαδρίτη, έπαιξε επίσης τον πρώτο αγώνα του στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Super Cup, έχοντας προσγειωθεί μόλις στο Chamartin, χωρίς ουσιαστικά να΄χει προλάβει να προπονηθεί με τους νέους του συμπαίκτες. Κι απέδωσε σ'ένα υψηλό επίπεδο.

Αυτές των Kroos και Bale είναι εναλλακτικές που, σήμερα, δεν αποκλείονται, όμως, λογικά, όλα δείχνουν ότι θα επαναληφθεί η 11άδα της Μπάγερν. Μια 11άδα στην οποία ο Morata έχει σταθερή θέση. «Είμαι στη Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι όπου ήθελα να'μαι. Τ'όνειρό μου είναι να πετύχω εδώ κι έχω την ευκαιρία να το κάνω», δήλωσε ποδοσφαιριστής μετά την περιοδεία. Ξεκινά με τίποτα λιγότερο από έναν τελικό.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.