News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Mariano αγγίζει την ενηλικίωση

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Του Santiago Siguero

Η έξοδος του θεωρούνταν δεδομένη, αλλά η Μαδρίτη την έχει φρενάρει

Ο επιθετικός κερδίζει «ψήφους» στο club και στο τεχνικό επιτελείο, για να μείνει

Ο τραυματισμός του Μπενζεμά θα μπορούσε να επηρεάσει την τελική απόφαση για το μέλλον του

27 γκολ σκόραρε την περασμένη σεζόν με την Castilla

2 γκολ έχει σκοράρει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας με την πρώτη ομάδα



Ο Mariano αγγίζει την ενηλικίωση. Όχι για να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά για να μείνει στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν η έξοδος του θεωρούνταν δεδομένη πριν από λίγες μέρες, -η Βιγιαρεάλ έμοιαζε στην καλύτερη θέση μεταξύ των πολλών ομάδων που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον πάρουν-, τώρα ο σύλλογος έχει τραβήξει το χειρόφρενο στην επιχείρηση έξοδο του επιθετικού και δεν αποκλείει να μείνει υπό τις εντολές του Ζιντάν. Με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι και κατηγορηματικοί στο ότι τελικά δεν πρόκειται να φύγει αναζήτηση λεπτών, που ήταν η αρχική ιδέα.

Το γεγονός είναι ότι η Μαδρίτη σκέφτεται το μέλλον του canterano και δεν είναι πλέον τόσο σαφές ότι πρόκειται να φύγει. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει χώρος στο ρόστερ -ο Zidane έχει 23 παίκτες υπό τις εντολές του τώρα- και οι αισθήσεις που προκάλεσε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι ασυναγώνιστες. Το σχέδιο να του δοθεί έξοδος ήταν λαμβάνοντας υπόψη ότι, με την άφιξη του Morata, η επίθεση ήταν καλά καλυμμένη. Το BBC με τον πρώην της Γιουβέντους, συν τις επιθετικές δυνατότητες που διαθέτει ο Γάλλος τεχνικός με τους Asensio, Isco, Lucas Vázquez και James, αποδεικνύονταν περισσότερο από αρκετό.

Ένα πρόβλημα

Ωστόσο, ο παρατεταμένος τραυματισμός του Μπενζεμά έχει σπείρει την ανησυχία κι έχει επιφέρει, την επανεξέταση του μέλλοντος του Mariano και την ερώτηση αν ο Ζιντάν θα’βλεπε καλά το να τον έχει για να’χει την πλάτη καλυμμένη, σε περίπτωση που τα προβλήματα του Karim διαρκέσουν περισσότερο απ’όσο σκέφτονται. Σ’αυτή την περίπτωση, το να’χει τον Mariano φέρνει ηρεμία, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι ο επιθετικός δεν έχει αφήσει κανέναν αδιάφορο. Ούτε τον Ζιντάν, ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες του παίκτη κι αυτό που μπορεί να συνεισφέρει σε περίπτωση που πρέπει να τον επιλέξει.

Ως εκ τούτου, όπως έχουν τα πράγματα και με πολλή αγορά ακόμα μπροστά, η Μαδρίτη δεν έχει βιασύνη στην λήψη μιας τελικής απόφασης σχετικά με το μέλλον του λευκού canterano. Μάλιστα, είναι περισσότερο από πιθανό ότι ο Mariano θα’ναι στην αποστολή για τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ κι ότι θα ταξιδέψει στο Σαν Σεμπαστιάν για να συμπληρώσει τη λίστα.

Παρακολούθηση

Ενώ φτάνει η οριστική λύση, ο Mariano συνεχίζει να παρουσιάζει τη πυγμή του. Το Trofeo Bernabéu ήταν μια απόδειξη αυτού. Σκόραρε ένα γκολ και του ακύρωσαν ένα ακόμα στα λίγα λεπτά που του έδωσε ο Ζιντάν. Πέρα απ’την καλή απόδοση που παρουσιάζει στην καθημερινότητα και την αίσθηση ότι θα μπορούσε να’ναι πολύ χρήσιμος στην περίπτωση που μείνει στην πρώτη ομάδα.

Αυτό που έχει κερδίσει ήδη ο παίκτης, ανεξάρτητα απ’το αν το βραχυπρόθεσμο μέλλον του είναι τελικά μέσα ή έξω απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, είναι η αίσθηση ότι είναι ένας παίκτης με τεράστια προβολή και ότι πρόκειται να παρακολουθηθεί εκ του σύνεγγυς. Η έξοδός του, αν συμβεί, θα’ναι επίσης πολύ καλά μελετημένη έτσι ώστε ο παίκτης να πάει σε μια ομάδα όπου θα’χει λεπτά κι ένα ανταγωνιστικό επίπεδο που θα του επιτρέψει να συνεχίσει να εξελίσσεται.


Ο Ζιντάν τον ξέρει καλά και ξέρει ότι είναι ένας παίκτης τον οποίο πρέπει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς, όπως τον Borja Mayoral. Νεαροί που βαδίζουν δυνατά και που μεσοπρόθεσμα θα μπορούσαν ν’ακολουθήσουν τα χνάρια του Morata, ο οποίος μετά την περιπέτεια του στην Ιταλία έχει επιστρέψει για να’ναι ένας σημαντικός παίκτης στη Μαδρίτη. Προς το παρόν, ο τραυματισμός του Μπενζεμά του αφήνει ελεύθερο το δρόμο για να κερδίσει τη θέση.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.