News Update :

powered by Agones.gr - livescore

O Enzo Zidane εκπλήρωσε το όνειρο των παιδικών του χρόνων πριν αναχωρήσει για πάντα απ'τη Μαδρίτη

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Του David Ruiz

Ο πατέρας του, του έδωσε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα

Ο γιος του Zizou έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στη φετινή προετοιμασία, αλλά το μέλλον του είναι αλλού. Έχει στο τραπέζι μια σταθερή πρόταση της Μίντλεσμπρο του Karanka 


"Είμαι πολύ χαρούμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης, μου αρέσει πραγματικά το κλαμπ. Μου αρέσει πολύ η πόλη, έτσι ελπίζω να παίξω εδώ για πολλά χρόνια". Οι επιθυμίες που εκφράστηκαν από έναν νεαρό 12 ετών, με όνομα Enzo Alan κι επίθετο Zidane Fernandez, τη μακρινή μέρα του Απριλίου του 2007 στην οποία κέρδισε, στο Δήμο του Palamos, τον πρώτο του τίτλο με τη λευκή φανέλα έχοντας ξεπεράσει τη Barca στον τελικό του φημισμένου τουρνουά MIC (Διεθνές Μεσογειακό Κύπελλο) έχουν εκπληρωθεί επαρκώς. Μένουν τα κουτσομπολιά ότι η φιγούρα του πατέρα του, παρούσα στο club με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τότε που κρέμασε τα παπούτσια του το καλοκαίρι του 2006, υπήρξε αποφασιστικής σημασίας έτσι ώστε εκείνο το παιδί που ομολόγησε κατά κάποιο τρόπο, ότι ήταν Γάλλος (γεννήθηκε στο Μπορντό, ενώ ο Zizou ήταν ενεργός στην Girondins), κι όλη την αθωότητα του κόσμου ότι ο μπαμπάς του τον είχε διδάξει "ένα-δυο κόλπα, ειδικά την ρουλέτα. Παίζω πολύ με τον πατέρα μου στο σπίτι. Με βλέπει όταν μπορεί και μου δίνει συμβουλές όταν κάνω κάτι λάθος, αλλά μου λέει πάντα να'μαι ο εαυτός μου", να'χει ανέβει σε μόλις δύο σεζόν απ'τη juvenil A merengue μέχρι τη νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η εντυπωσιακή παρουσία του, όπως και του αδελφού του Luca (τερματοφύλακας), μεταξύ των 12 μελών της «La Fábrica» που μόλις ολοκλήρωσαν την περιοδεία σε αμερικανικά εδάφη (Καναδάς και Ηνωμένες Πολιτείες), μαζί με τα μέλη της πρώτης ομάδας, έχουν χρησιμεύσει για να τροφοδοτήσουν αυτές τις φωνές που μιλούν για προνομιακή μεταχείριση του Γάλλου προπονητή στους δύο μεγαλύτερους απογόνους του, και η οποία έχει απήχηση ακόμα και στη Γερμανία (η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» μίλησε για«βύσμα» σε ένα άρθρο την Τρίτη). Εκτός απ'αυτό το βραβείο της προετοιμασίας, που ήταν ήδη σημαντικό, ο Zizou έδωσε επίσης στον Enzo την ευκαιρία να απολαύσει τα πρώτα λεπτά του στο υψηλότερο επίπεδο ενάντια σε δύο αντιπάλους τεραστίου μεγέθους: PSG (45 λεπτά) και Τσέλσι (21'). Η ισότητα που κυριάρχησε στην αναμέτρηση  εναντίον της Μπάγερν στη Νέα Υόρκη, τελευταία της λευκής περιοδείας που έληξε την Τετάρτη, εμπόδισε τον Γάλλο διεθνή με τις κατώτερες κατηγορίες, να αναμετρηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την ομάδα του Αντσελότι.


Σοβαρός και ντροπαλός

Επιδέξιος όπως ο πατέρας του, ο τρόπος που τρέχει αυτός ο καλός κεντρικός μέσος, κάπως αδέξιος και με τα χέρια ξεχωριστά απ'το σώμα, προέρχεται απ'την οικογένειά του. Η συνηθισμένη σοβαρή έκφρασή του, ντροπαλός χαρακτήρας, κι αυτή η τάση στις προσποιήσεις κάθε φορά που το ζητά το σώμα, αποκαλύπτουν σχεδόν αμέσως, όσο κι αν  η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθεί για περισσότερο από μια δεκαετία να το συγκαλύψει χρησιμοποιώντας το όνομά του στη φανέλα ή το επώνυμο της μητέρας του κάθε φορά που ακούγεται απ'τα μεγάφωνα του Alfredo Di Stefano. Κάτι παρόμοιο μ'αυτό που συμβαίνει με τον Luca, χωρίς λεπτά στις Ηνωμένες Πολιτείες, τους Theo και Elyaz, τ'άλλα αδέλφια του, οι οποίοι βρίσκονται επίσης στη merengue ποδοσφαιρική βάση. Ομοίως, ο σύλλογος έχει φροντίσει με μεγάλο ζήλο την επαφή του Enzo με τα μέσα ενημέρωσης, η οποία κυριολεκτικά ήταν ανύπαρκτη μέχρι σήμερα. Προσπάθειες, όλες τους με στόχο, επίσημα, να πάρουν την πίεση μακριά απ'τον canterano, ενός τακτικού, απ'την άλλη πλευρά, στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας από τότε που ο διάσημος πατέρας του αντικατέστησε τον Μπενίτεθ με την έναρξη του νέου έτους.

Η μετεωρική άνοδος του πατέρα Ζιντάν στους πάγκους του Λευκού Οίκου συνέπεσε μ'αυτήν ενός Enzo που, μετά την ολοκλήρωση της juvenil εποχής του στα μέσα του 2014, έχει ενσωματωθεί διαδοχικά στις κατηγορίες της Ρεάλ Μαδρίτης C, πρώτα, και στη συνέχεια της Castilla, όπου περιέργως έλαβε το βάπτισμα του πυρός απ'το χέρι του Zizou. Ακόμα, την περασμένη σεζόν έφτασε να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην δεύτερη ομάδα, υπό τις εντολές του Ramis απ'τον Ιανουάριο, μετατρεπόμενος σ'έναν απ'τους πυλώνες μια ομάδας που, για δεύτερη συνεχή χρονιά, απέτυχε στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.


Πορεία προς την Πρέμιερ Λιγκ

Στα 21 του και χωρίς πραγματικές πιθανότητες να βρει μια θέση στ'αποδυτήρια δίπλα στους CR7, Ramos και σία, αλλά την ίδια στιγμή αρκετά μεγάλος έτσι ώστε να μην σπαταλά περισσότερο το ταλέντο του (που το έχει) στη Segunda B, η τεράστια βοήθεια που έχει την τάση να του δίνει ο πατέρας του, βλέποντάς τον να περιβάλλεται απ'την αύρα και το θόρυβο των μέσων μαζικής ενημέρωσης που περιβάλλουν πάντα την Ρεάλ Μαδρίτης όπου κι αν πάει, θα χρησιμεύσει στο μεγαλύτερο απ'τα αδέλφια Fernandez να΄χει αδιαμφισβήτητες αξιώσεις για να βρει μια καλή στέγαση σε κάποια ομάδα κάποιας κλάσης στην ελίτ του ποδοσφαίρου. Προς το παρόν, το παιδί έχει ήδη πάνω στο τραπέζι μια σταθερή πρόταση, της Μίντλεσμπρο του Karanka, να παίξει αυτή τη σεζόν στην Premier League, μια διοργάνωση στην οποία, χωρίς να πάμε παραπέρα, δεν έπαιξε ποτέ ο πατέρας του κατά τη διάρκεια των πολλών σεζόν του ως επαγγελματίας.

Ο Enzo γνωρίζει καλά ότι, παρά το καλό του πόδι και το πολύ καλό του μάτι έτσι ώστε να δίνει ασίστ στους συμπαίκτες του, είναι πολύ μακριά απ'αυτό που κατέληξε να σημαίνει ο πατέρας του για τον κόσμο του ποδοσφαίρου και, κυρίως, για την Ρεάλ Μαδρίτης, όπου κατέληξε ν'ανανεώσει το προφίλ του ως μεγάλο είδωλο, κατακτώντας ένα νέο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, αυτή τη φορά ως πρώτος προπονητής. Η επικείμενη αναχώρησή του απ'την ομάδα της Concha Espina έχει βλέψεις να'ναι οριστική, δεδομένου του υψηλού επιπέδου των πλέιμεικερς που συνηθίζει να'χει στο ρόστερ της η λευκή ομάδα, αλλά τουλάχιστον θα φύγει με την ευχάριστη επίγευση του να'χει παίξει κανά δυο παιχνίδια με μια νυν ηπειρωτική πρωταθλήτρια. Πολλοί canteranos έχουν εγκαταλείψει το σύλλογο, χωρίς να'ναι σε θέση να πουν εκείνο το "θα μου μείνει για πάντα το Columbus και το Μίσιγκαν".

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.