News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Casilla ξεκινά την πρόκληση

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Του Victor Mata

Η Μαδρίτη δεν είναι η ομάδα με το μικρότερο παθητικό στο πρωτάθλημα απ’το 07-08

Ο Ζιντάν επιμένει στην ανάγκη μιας ισορροπίας άμυνας-επίθεσης



Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μια νέα πρόκληση για αυτή τη σεζόν. Οι λευκοί θέλουν να’ναι η ομάδα με το μικρότερο παθητικό στη la Liga, κάτι που δεν καταφέρνουν απ’το 07-08. Τότε δέχτηκαν 36 γκολ, ο Ίκερ Κασίγιας ήταν ο Zamora και οι λευκοί κατέκτησαν το πρωτάθλημα υπό τις εντολές του Bernd Schuster. Από τότε έχουν περάσει ήδη οκτώ σεζόν, πάρα πολύς καιρός για μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης.

Το να’ναι η ομάδα με το μικρότερο παθητικό δεν εγγυάται τον τίτλο-απ’τις τελευταίες εννέα σεζόν, συνέβη στις έξι-, αλλά δίνει αρκετές πιθανότητες να επιτευχθεί. Και η Μαδρίτη θέλει φέτος το πρωτάθλημα, καθώς δεν το’χει πάρει απ’τη σεζόν 11-12 με τον Μουρίνιο. Είναι η πρόκληση της ομάδας του Ζιντάν και θα’ναι ο Kiko Casilla που θα ξεκινήσει την υπεράσπιση στο Anoeta.

Ένας απ’τους στόχους του Ζιντάν είναι να επιτύχει μια καλή ισορροπία μεταξύ επίθεσης κι άμυνας. Απ’την άφιξη του Cristiano το 2009, η Μαδρίτη δεν στερείται πυγμής. Έχει υπερβεί πάντα τον αριθμό των 100 γκολ στο πρωτάθλημα, όταν στα προηγούμενα χρόνια δεν είχε υπερβεί τα 85 γκολ απ’τη σεζόν 02-03. Την περασμένη σεζόν τελείωσε με 110 γκολ (πίσω μόνο απ’τη Barca), φθάνοντας στην 11-12, με τον Μουρίνιο, το ρεκόρ των 121 γκολ. Επιπλέον, τότε δέχτηκε μόνο 32 (τρία περισσότερα απ’τη Barcelona), το χαμηλότερο νούμερο κατά τα τελευταία 11 χρόνια.

Εξεύρεση της ισορροπίας

Την περασμένη σεζόν δέχτηκε 34 γκολ, πολύ πίσω απ’την Ατλέτικο, που δέχθηκε μόλις 18 γκολ. Ενώ βελτιώθηκαν τα στοιχεία απ’τις τρεις προηγούμενες σεζόν, έμεινε μακριά απ’το να’ναι η ομάδα με το μικρότερο παθητικό. Το χειρότερο νούμερο σ’αυτή την πτυχή του παιχνιδιού επιτεύχθηκε στη σεζόν 08-09, όπου οι λευκοί δέχτηκαν 52 γκολ.

Απ’τα τελευταία τρία πρωταθλήματα που κέρδισαν οι Λευκοί -το πιο παλιό αντιστοιχεί στη σεζόν 06-07- μόνο σ’ένα από αυτά ήταν η ομάδα με το μικρότερο παθητικό. Αντίθετα, απ’όλα τα οποία έχασε τα τελευταία 16 χρόνια, δεν ήταν σε κανένα η ομάδα με το μικρότερο παθητικό, γεγονός που καθιστά σαφή τη δυσκολία της κατάκτησης του τίτλου σ’αυτή την περίπτωση.

Στην ομάδα έχουν επίγνωση της ανάγκης να βελτιωθεί η άμυνα, του να βρουν μια ισορροπία μεταξύ του υψηλού αριθμού των γκολ που σκοράρουν και δέχονται, και θέτουν ως στόχο να καταφέρουν ένας απ’τους τερματοφύλακές τους αυτή τη σεζόν να’ναι ο Zamora. Αν κι ο Keylor είναι ο βασικός τερματοφύλακας, ο Casilla θα’ναι αυτός που θα προσπαθήσει να ξεκινήσει αύριο με το δεξί αυτή τη νέα πρόκληση.

Η σειρά του Kiko

Ο τερματοφύλακας απ’το Alcover ήρθε στο madridista club πριν από ένα χρόνο μετά από έξι σεζόν στην Εσπανιόλ. Την περασμένη σεζόν μόλις που είχε ευκαιρίες, έπαιξε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος και δέχτηκε έξι γκολ. Μετά τον τραυματισμό του Keylor Navas έχει έρθει η ευκαιρία του κι ο τερματοφύλακας θέλει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του αύριο στο Σαν Σεμπαστιάν.


Στις 9 Αυγούστου ο Kiko Casilla εκπλήρωσε ένα απ’τα όνειρά του, να κατακτήσει έναν τίτλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης κάτω απ’τα δοκάρια. Η προετοιμασία δεν απέφερε πάρα πολύ καλά στατιστικά όσον αφορά την πτυχή της άμυνας. Οι Λευκοί έχουν δεχθεί 10 γκολ σε πέντε παιχνίδια. Ωστόσο, ο Casilla θα προσπαθήσει να μην δεχτεί γκολ στο Anoeta.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.