News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Casemiro κάνει ευτυχισμένους τους Kroos και Modric

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Του Víctor Mata

Η δουλειά του Βραζιλιάνου τους δίνει ελευθερία, τους φέρνει πολύ πιο κοντά στην περιοχή και στο γκολ



Όπως κι ο Σάντσο Πάντσα για τον Δον Κιχώτη, στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Casemiro είναι ο συνοδός των Kroos και Modric. Αυτός ο ρόλος του Βραζιλιάνου επιτρέπει τόσο στον Κροάτη όσο και στον Γερμανό ν’αναπτύξουν το παιχνίδι τους με μεγαλύτερη ελευθερία, οδηγώντας στο να’ναι οι τρεις παίκτες αδιαμφισβήτητοι στο σύστημα του Ζιντάν.

Ο προπονητής θέλει φέτος τόσο ο Modric όσο κι ο Kroos ν’αναλάβουν ένα μεγαλύτερο ρόλο στον τομέα του σκοραρίσματος. Να εκμεταλλευτούν την ελευθέρια που τους προσφέρει ο Casemiro για να φτάσουν με μεγαλύτερη συχνότητα στην αντίπαλη περιοχή. Ένας απ’τους στόχους είναι ν’ανακτήσουν και οι δυο την όσφρηση του σκόρερ που απόλαυσαν σε προηγούμενα στάδια.

Ο Kroos, ο οποίος έχει τέσσερα γκολ στον κύκλο του ως madridista, στη Μπάγερν Μονάχου σκόραρε 22 γκολ στις τέσσερις τελευταίες σεζόν του, αποκαλυπτόμενος σ’αυτή την πτυχή στη σεζόν 12-13 με εννέα γκολ.

Απ’την άλλη μεριά, ο Modric απόλαυσε επίσης μεγαλύτερο ρόλο στην επιθετική πτυχή στα στάδιά του σε Αγγλία και Κροατία. Με την Τότεναμ σκόραρε 17 γκολ σε τέσσερις σεζόν, και πριν, στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήταν 32 τα γκολ που σκόραρε σε ίδια περίοδο. Το καλύτερό του ήταν σ’αυτόν τον σύλλογο με 17 γκολ στη σεζόν 07-08. Στη Μαδρίτη έχει συνολικά 10 γκολ.

Casemiro, ο συνοδός

Ο Βραζιλιάνος έχει παράσχει μια ισορροπία στην ομάδα που έχει δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στους κύριους εταίρους του. Modric και Kroos, περιβαλλόμενοι απ’τον Casemiro, κινούνται τώρα σ’όλο το γήπεδο. Δημιουργούν τις επιθετικές ενέργειες της ομάδας και φτάνουν πιο εύκολα στο αντίθετο τέρμα.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου εναντίον της Θέλτα, τα πρώτα τρία σουτ για γκολ του λευκού συνόλου ήταν έργο του Modric κι ο Kroos ήταν ο υπεύθυνος για τους τρεις βαθμούς στο Μπερναμπέου με το όμορφο γκολ του με τη βοήθεια του δοκαριού. Ήδη στο Anoeta φάνηκε η μεγαλύτερη επιθετική ανάπτυξη του Γερμανού, που έστειλε μια μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Rulli.

Αυτό που είναι προφανές, είναι ότι είτε κυνηγάει η ομάδα είτε προηγείται, ο Casemiro αντικαθίσταται σπάνια. Έχοντας στο πλάι τον Βραζιλιάνο μέσο, οδηγεί επίσης το ποσοστό επιτυχίας στις πάσες του Κροάτη και του Γερμανού να’ναι πολύ υψηλό.


Μετά τη σεζόν μαθητείας του στην Πόρτο, ο παίκτης των μόλις 24 ετών, οδηγεί την ομάδα από πίσω. Παρά το γεγονός ότι στην έναρξη της σεζόν 15-16 ξεκίνησε ως αναπληρωματικός, ο Μπενίτεθ μπόρεσε ήδη να διαβλέψει τη σημασία του για την ισορροπία της ομάδας, η οποία έχει αυξηθεί με τον Ζιντάν.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.