News Update :

powered by Agones.gr - livescore

O Benzema συνεχίζει να’χει ενοχλήσεις και δεν ταξιδεύει στο Anoeta

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Της Patricia Terroba

Ο Γάλλος έχει χάσει 12 απ’τα τελευταία 26 παιχνίδια της Μαδρίτης



Το 2016 δεν είναι η καλύτερη χρονιά του Karim Benzema. Απ’τον Φεβρουάριο, η πορεία του Γάλλου επιθετικού έχει σημαδευτεί αναμφίβολα απ’τους τραυματισμούς, οι οποίοι τον έχουν κάνει να χάσει σχεδόν τα μισά απ’τα παιχνίδια που έχει παίξει η Ρεάλ Μαδρίτης. Κάτι ασυνήθιστο για τον Μπενζεμά, κι αυτό γιατί απ’την προσχώρησή του στο λευκό club το 2009, έχει δει απ’τις κερκίδες μόνο 26 επίσημους αγώνες λόγω σωματικών ενοχλήσεων, 8 εκ των οποίων απ’το Φεβρουάριο (συν τους τέσσερις ανεπίσημους της προετοιμασίας).

Ωστόσο, η χρονιά ξεκίνησε καλά για τον Karim. Στις 3 Ιανουαρίου, στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος της ομάδας του Μπενίτεθ το 2016, ο επιθετικός ξεκίνησε σκοράροντας. Κι έτσι συνέχισε τις επόμενες πέντε αγωνιστικές, με τον Ζιντάν πλέον στον πάγκο. Δύο γκολ εναντίον της Deportivo, άλλα δύο εναντίον της Σπόρτινγκ, κι έναν εναντίον των Μπέτις, Εσπανιόλ και Γρανάδα. Ο Karim έπαιζε και σκόραρε.

Αλλά στις 21 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν τα προβλήματα για τον Γάλλο ποδοσφαιριστή. Την 25η αγωνιστική ενάντια στη Μάλαγα, ο Γάλλος απουσίασε την τελευταία στιγμή λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο. Προβλήματα που φάνηκαν να’χαν επιλυθεί για το επόμενο παιχνίδι, το ντέρμπι στο Μπερναμπέου. Αλλά ο Μπενζεμά μπόρεσε ν’αντέξει μόλις 45 λεπτά στο γήπεδο, κι αυτή τη φορά, έφυγε λόγω κάποιων ενοχλήσεων στον ιγνυακό τένοντα. Το αποτέλεσμα, τρεις βδομάδες εκτός. Ο Γάλλος έχασε τότε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος -Levante, Θέλτα και Λας Πάλμας- και τον επαναληπτικό των 16 εναντίον της Ρόμα.

Ένα ασταθές τέλος

Η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί γρήγορα. Εναντίον της Βόλφσμπουργκ στο πρώτο σκέλος των προημιτελικών του Champions League, ο Γάλλος χτυπήθηκε στον αριστερό μηρό, το οποίο τον ανάγκασε να χάσει το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, και την επόμενη αγωνιστική της Liga -στις 9 Απριλίου- είδε και πάλι το παιχνίδι εναντίον της Eibar απ’το σπίτι.

Στο τέλος του μήνα, περίμεναν και πάλι περισσότερα προβλήματα τον Γάλλο. «Το μόνο που έχει είναι έναν τραυματισμό πρώτου βαθμού στον δεξί δικέφαλο μηριαίο. Αλλά αυτό μπορεί να διαρκέσει επτά ημέρες, έξι ημέρες, τρεις ημέρες. Νομίζω ότι την Τετάρτη μπορεί να’ναι στο εκατό τοις εκατό. Δε νομίζω ότι είναι καλό να πούμε ότι η σεζόν του έχει τελειώσει», δήλωσε ο Ζινεντίν Ζιντάν πριν απ’το παιχνίδι με την Ρεάλ Σοσιεδάδ στις 30 Μαΐου. Και δεν ταξίδεψε στο Anoeta στην 36η αγωνιστική.

Η προτεραιότητα του Γάλλου προπονητή ήταν να’ταν έτοιμος έτσι ώστε, πέντε ημέρες αργότερα, να’ταν βασικός κατά της Μάντσεστερ Σίτι στον επαναληπτικό των ημιτελικών του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Ήταν αλήθεια ότι η σεζόν του δεν είχε τελειώσει, αλλά ο Benzema δεν κατάφερε ν’ανακάμψει και, εκ νέου, απουσίασε ενάντια στη City. Έπαιξε εναντίον της Βαλένθια κι εναντίον της Deportivo στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, και δεν έχασε ούτε και τον τελικό του Champions League εναντίον της Ατλέτικο στο Μιλάνο. Οι αισθήσεις ήταν καλές, και λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν πήγε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Γαλλία, ο επιθετικός είχε αρκετό χρόνο για ν’ανακάμψει και ν’αρχίσει τη νέα σεζόν στο εκατό τοις εκατό.

Και πάλι περισσότεροι τραυματισμοί

Η σεζόν για τον Karim ξεκίνησε όπως έκλεισε: με τραυματισμούς ως πρωταγωνιστές. Ο Γάλλος εντάχθηκε στην περιοδεία της προετοιμασίας εκπλήσσοντας τους πάντες με την θεαματική του φυσική κατάσταση, πιο συνδεδεμένος από ποτέ και με την πεποίθηση ότι οι ενοχλήσεις της περασμένης σεζόν ήταν ιστορία. Αλλά η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική, και τρεις μέρες μετά το ταξίδι στον Καναδά για την έναρξη της περιοδείας, υπέφερε απ’τα σωματικά του προβλήματα στη μέση και στο ισχίο.

Ο Γάλλος άρχισε να προπονείται έξω απ’την ομάδα και ήταν απών κατά τη διάρκεια των τριών φιλικών -PSG, Τσέλσι και Bayern- του International Champions Cup. Με την επιστροφή της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ έγινε η προτεραιότητα του Γάλλου, ο οποίος ήθελε να φτάσει πλήρως έτοιμος στον αγώνα εναντίον της Σεβίλλης. Κι έφτασε ν’αντικαταστήσει τον Morata στο 62ο λεπτό.


Ωστόσο, την Τρίτη ο Ζιντάν αποφάσισε να μην ρισκάρει με τον Γάλλο κι ο Καρίμ ήταν και πάλι εκτός στο Trofeo Bernabéu. Καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έχει προπονηθεί εκτός της ομάδας κάνοντας ειδική δουλειά. Έτσι η απουσία του απ’την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αυτής της σεζόν είναι ήδη μια πραγματικότητα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.