News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Νέα Liga, νέο δίδυμο

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Της Patricia Terroba

Μπέιλ και Morata δεν έχουν βρεθεί ποτέ μαζί στην αρχική ενδεκάδα σε επίσημο αγώνα

Μπέιλ και Morata θα ηγηθούν της λευκής επίθεσης ενάντια στην Ρεάλ Σοσιεδάδ

6 παιχνίδια έπαιξε ως βασικός ο Morata στη σεζόν 13-14

293 λεπτά έχει παίξει ο Morata στα 5 παιχνίδια της προετοιμασίας



Η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει ντεμπούτο στο Anoeta. Η επίθεση του λευκού συνόλου θα’ναι πολύ διαφορετική από άλλες σεζόν. Κι αυτό γιατί Gareth Bale και Álvaro Morata θα βρεθούν μαζί στην αρχική ενδεκάδα για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα.

Ποτέ στο παρελθόν οι δύο παίκτες δεν είχαν μοιραστεί το καθεστώς βασικού στο madridista σύνολο -το έκαναν στο Trofeo Bernabéu, αλλά ποτέ σε επίσημο αγώνα-. Συνυπήρξαν στη σεζόν 13-14, την πρώτη του Ουαλού με τη λευκή φανέλα και την τελευταία του Ισπανού πριν πάει στην Γιουβέντους. Αλλά σε κανέναν αγώνα δεν μπήκαν μαζί εξ αρχής.

Εκείνη τη στιγμή, ένας πολύ νεαρός Morata προσπαθούσε να βρει θέση σ’ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια. Αλλά δεν ήταν εύκολο, μιας και το BBC ηγούνταν χωρίς συζήτηση της επίθεσης της Ρεάλ Μαδρίτης. Τόσο, που μόνο σε έξι φορές κατάφερε να μπει ο canterano στην 11άδα του Αντσελότι. Στη Liga εναντίον των Μάλαγα και Οσασούνα, συνοδεύτηκε εξ αρχής απ’τους Cristiano και Ντι Μαρία, κι ενάντια στη Θέλτα, μαζί με τον Isco. Ποτέ με τον Gareth Bale. Στο Copa del Rey ενάντια στην Olímpic Xàtiva -στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι-, ο Ουαλός υπέστη ένα χτύπημα στη γάμπα και δεν έπαιξε προληπτικά ούτε ένα λεπτό σε μια διπλή αναμέτρηση που έπαιξε ο Morata.

Μια ανανεωμένη επίθεση

Και στο Champions League, Μπέιλ και Morata έπαιξαν μαζί 82 λεπτά, το μέγιστο χρόνο που έχουν μοιραστεί στο γήπεδο. Στον επαναληπτικό των 16 εναντίον της Schalke, ο canterano μπήκε στην αρχική ενδεκάδα. Ωστόσο, ο Μπέιλ έπρεπε να έρθει απ’τον πάγκο στο 8ο λεπτό μετά απ’τον σοβαρό τραυματισμό του Jesé, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου.

Τώρα, με την επιστροφή του Morata και τις απουσίες των Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο, έχουν δοθεί όλες οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε και οι δύο να μπορούν να ηγηθούν της λευκής επίθεσης στο ντεμπούτο της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα στο Anoeta.

Ο Morata, μετά την επιστροφή του, έχει γίνει αδιαμφισβήτητος βασικός για τον Ζινεντίν Ζιντάν. Μπροστά στον τραυματισμό του Μπενζεμά στην περιοδεία, και τις απουσίες των Κριστιάνο και Bale - που δεν ταξίδεψαν στις ΗΠΑ-, ο canterano έχει μπει στην αρχική ενδεκάδα στα πέντε παιχνίδια που έχει παίξει η Μαδρίτη σ’αυτή τη σεζόν. Τώρα, παρά το πλήγμα που υπέστη στο γυμναστήριο, στοχεύει να ξεκινήσει εναντίον της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Κι ο Μπέιλ έχει ξεκάθαρο ότι δεν θέλει να χάσει το ντεμπούτο της Μαδρίτης στο πρωτάθλημα. Ο διεθνής Ουαλός επέστρεψε απ’τις διακοπές του στις 6 Αυγούστου, αλλά ο Ζιντάν δεν ήθελε να βιαστεί μαζί του κι αποφάσισε να μην τον καλέσει για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Στο Trofeo Bernabéu μπόρεσε πλέον να απολαύσει τα πρώτα του 63 λεπτά της σεζόν και τα συναισθήματα στο προπονητικό επιτελείο ήταν καλά. Επιπλέον, με τους τραυματισμούς των Karim και CR7, ο Ουαλός είναι το μόνο διαθέσιμο μέλος του BBC, και στη Μαδρίτη είναι πεπεισμένοι ότι αυτό είναι το έτος του και περιμένουν να γίνει ο πραγματικός ηγέτης επί βασκικού εδάφους.



Μπέιλ και Morata όχι μόνο θα μπορούσαν να κάνουν ντεμπούτο μαζί ενάντια στην Σοσιεδάδ, αλλά πιθανώς θα’χουν την ευθύνη να ηγηθούν της madridista επίθεσης κατά τις προσεχείς αγωνιστικές.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.