News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η πρώτη απ’τις πολλές φορές που θα πρέπει ο Bale να τραβήξει το κάρο της Μαδρίτης

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Του Jesús Garrido

Θα’ναι η αναφορά στο Ανοέτα λόγω των απουσιών

Κατά τη στιγμή της μεταγραφής του, ο Bale κλήθηκε να ηγηθεί της Μαδρίτης και σιγά-σιγά παίρνει τα γαλόνια που απαιτούνται για κληρονομήσει το θρόνο που είχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο αυτά τα επτά χρόνια



Το πρωτάθλημα αρχίζει και η Μαδρίτη έχει βρεθεί με τα εσώρουχα. Αν και θα’ναι πολύ,  Ρεάλ Μαδρίτης των τελευταίων χρόνων, σ’αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια έλλειψη, προγραμματισμού, αθλητικού σχεδιασμού που έχει προκαλέσει την εκκίνηση των λευκών στο πρωτάθλημα μ’ένα σημαντικό μέρος της βασικής 11άδας εκτός μάχης. Η Μαδρίτη έχει επηρεαστεί απ’τον ιό της FIFA, αν και η ονομασία αυτή δόθηκε στα προβλήματα που προκαλούνται απ’τις διεθνείς κλήσεις, θα πρέπει να εφαρμοστεί στην προκειμένη περίπτωση στην UEFA και στο Euro της. Ωστόσο, σχεδόν όλοι οι σύλλογοι που είχαν φιναλίστ στο Euro τους έχουν πλέον διαθέσιμους. Η Μαδρίτη και η Atletico κουβαλάνε ακόμα συνέπειες του τουρνουά: για τους λευκούς δεν παίζουν οι Cristiano και Pepe, ούτε ο Griezmann για τους rojiblancos. Αλλά φυσικά, υπάρχουν αντικαταστάτες. Οι μεγάλοι σύλλογοι έχουν αυτό το φυσικό πλεονέκτημα.

Σίγουρα, η Μαδρίτη δεν έχει τον Κριστιάνο, αλλά έχει τον Μπέιλ. Είναι αλήθεια ότι έχει περάσει τρεις σεζόν όντας συμπληρωματικές κι όχι αναπληρωματικές, αλλά στο Anoeta ο Ουαλός πρέπει να παίξει το ρόλο για τον οποίο είχε προσληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2013. Η Μαδρίτη θα παρουσιαστεί ενάντια στην Real Sociedad με μια 11άδα που δεν θα δούμε πολύ απ’τη στιγμή στην οποία εκείνοι που απουσιάζουν θα επανενταχθούν κανονικά. Δεν θα της λείψει ανταγωνιστική ποιότητα, μάλλον το αντίθετο: αυτή η ομάδα έχει πάντα περίσσευμα απ’αυτήν, καθώς γι’αυτό είναι ένα απ’τα καλύτερα ρόστερ στον κόσμο και πρέπει να θεωρηθεί ότι οι αναπληρωματικοί του είναι καλύτεροι απ’την πλειοψηφία των βασικών των άλλων συλλόγων.

Μπορεί να’ναι έτσι, αλλά κάθε στρατός χρειάζεται έναν πρωταθλητή και δεδομένου ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που κερδίζεις σκοράροντας περισσότερα γκολ απ’τον αντίπαλο, είναι πιο καθοριστικός ένας παίκτης με επιθετικό ρόλο, διαφορετικά θα πρέπει να επισημάνουμε τον Sergio Ramos, πνευματικό ηγέτη των αποδυτηρίων και δημιουργό των ρευμάτων γνώμης. Αλλά η ευθύνη που έχει για επτά χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα πρέπει να περάσει στον διάδοχό του, τον Gareth Bale. Κανείς άλλος στα λευκά αποδυτήρια δεν μπορεί (ούτε πρέπει) να υποστηρίξει αυτήν την απαίτηση που κάποτε ο Florentino Perez έδωσε στον εξτρέμ απ’το Κάρντιφ μετατρέποντάς τον, τότε, στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, πάνω απ’τον ίδιο τον Κριστιάνο.



Μ’όλο αυτό δεν θέλουμε να πούμε ότι ο Bale δεν έχει ακόμη αναλάβει τα γαλόνια που του αντιστοιχούν σ'όλο αυτό το διάστημα, γιατί θ’αρνιόμασταν μια απτή πραγματικότητα. Ο Bale έχει παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των έξι τίτλων που έχει κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης απ’το 2014 έως σήμερα, σκοράροντας σε τελικούς ή συμμετέχοντας ενεργά σ’αυτούς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χωρίς αυτόν, αυτός ο νικηφόρος madridista κύκλος δεν θα’χε έρθει ποτέ. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί μια λεπτομέρεια στη σχέση του Bale με τους τίτλους: δεν είχε ποτέ από πάνω την απαίτηση να κουβαλήσει την λευκή σημαία, την οποία έφερε με κομψότητα και λεβεντιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μέχρι πριν από λίγο. Μικρή σχέση έχει η ευθύνη του να’σαι ο πρωταγωνιστής απ’το να’σαι ο κύριος δευτερεύον ηθοποιός.

Ο Κριστιάνο θα ξεθωριάζει σταδιακά

Καθώς περνούν τα χρόνια, ο Μπέιλ έχει μεγαλύτερο βάρος στην ομάδα. Την περασμένη σεζόν τράβηξε ήδη τη Μαδρίτη μέχρι που τραυματίστηκε. Και μόλις επέστρεψε έχοντας ξεπεράσει τα σωματικά προβλήματά του, συνέχισε με την ίδια θετική εξέλιξη φτάνοντας να τελειώσει τη σεζόν με 19 γκολ και 15 ασίστ σε 31 επίσημους αγώνες. Δηλαδή, δημιούργησε 34 γκολ. Αυτό το έτος, αυτοί οι αριθμοί θα πρέπει να συνεχίσουν ν’αυξάνονται. Κι αυτό όχι για τίποτα άλλο απ’το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο αισθάνεται την ηλικία του με συνεχώς αυξανόμενο τρόπο. Παραμένει ένας κολοσσιαίος σκόρερ, αλλά η επιρροή του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού είναι συνήθως ελάχιστη. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να εκτελέσει την ίδια λειτουργία του διοικητή της Μαδρίτης όλες τις μέρες. Το ξέρει, αν και δεν θέλει να το δεχθεί και, το σημαντικότερο, το ξέρει ο Ζιντάν, ο οποίος είναι το αφεντικό.

Το πέρασμα της σκυτάλης θα’ναι αργό, αλλά όχι τόσο λόγω του Μπέιλ όσο λόγω του ίδιου του Κριστιάνο. Είναι προγραμματισμένο σύντομα ο Πορτογάλος να επεκτείνει περαιτέρω το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2020. Δηλαδή, για δύο χρόνια πέρα απ’αυτά που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2013 (δύο εβδομάδες μετά την επιβεβαίωση της μεταγραφής του Μπέιλ, σε ό, τι ήταν μια απόδειξη του άμεσου σεβασμού του προέδρου προς το αστέρι του, με την οποία είπε ότι αυτός ήταν ο ηγέτης και όχι ο νέος). Τότε, ο Κριστιάνο θα’ναι 35, αν εκπληρώσει πλήρως ότι υπογράψει. Ο Μπέιλ θα ανεβεί βαθμίδες στην ηθική αρχηγία της Μαδρίτης, ώσπου μια μέρα, ο Cristiano και το λευκό club θα χωρίσουν τους δρόμους τους και τότε ο Ουαλός θα’ναι ο υπεύθυνος για την διοίκηση του madridista στρατού.


Προς το παρόν, ο Μπέιλ έχει την άμεση ευθύνη να κάνει να ξεχαστούν στο Anoeta οι απουσίες με τις οποίες φτάνει η Μαδρίτη στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα. Απ’την επίθεση δεν λείπει μόνο ο Cristiano, αλλά κι ο Μπενζεμά είναι και πάλι στο περιθώριο με μια ιερολαγονίτιδα, δηλαδή, μια φλεγμονή στις αρθρώσεις που συνδέουν τη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη, δηλαδή, τα ίδια προβλήματα στη μέση που μόλις που έχουν αφήσει τον Γάλλο να συμμετάσχει λίγο στο Ευρωπαϊκό Super Cup σ’όλη την προετοιμασία. Δεν υπάρχει εκτιμώμενος χρόνος για την απουσία και υπάρχει ο φόβος ότι θα παραταθεί στο χρόνο. Ως εκ τούτου, ο Μπέιλ θα εμφανιστεί ακόμα περισσότερο. Όπως κι ο Morata. Όπως κι ο Mariano, ο οποίος μένει οριστικά στο ρόστερ.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.