News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η νέα πολιτική: η Ρεάλ Μαδρίτης επικεντρώνεται στις ανανεώσεις κι αφήνει κατά μέρος την αγορά

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Του Gonzalo Cabeza

Δεν αναζητούν μεγάλα ονόματα, μόνο να διατηρήσουν ότι έχουν

Το λευκό club, λιγότερο ενεργό από ποτέ στην αγορά, προτάσσει επεκτάσεις της σύμβασης των Κριστιάνο, Asensio, Modric και Keylor Navas. Θα αντιμετωπίσει του Bale το επόμενο καλοκαίρι
 


Ο Florentino Perez αυτό το καλοκαίρι μοιάζει πολύ λίγο στον εαυτό του. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν πιστή στην παράδοσή της να αναζητά τη μεγάλη μπάλα στην αγορά. Πέρα απ’το φλερτ με τον Pogba, υπήρξε ασυνήθιστα ήσυχη στη μεταγραφική περίοδο. Υπάρχει ακόμα μια εβδομάδα για ν’αλλάξει αυτή η δυναμική, αλλά απ’την Concha Espina βγαίνουν κάποια μηνύματα ηρεμίας, λίγο συνηθισμένα, σ’αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι μια αλλαγή μοντέλου, η Ρεάλ Μαδρίτης θεωρεί ότι είναι λίγες οι επιλογές για να βελτιώσουν ένα ρόστερ που κέρδισε πέρυσι το Champions League κι έμεινε μόνο ένα βαθμό πίσω απ’τη Barcelona στη La Liga, παρά μια τρομακτική έναρξη μ’έναν προπονητή, τον Rafa Benitez, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να επωφεληθεί από ένα ρόστερ πολλών καρατίων. Η νέα εποχή δεν ευνοεί τις ηχηρές μεταγραφές, αλλά την επιβεβαίωση της ομάδας, δίνει αγάπη στους ίδιους πριν ψάξει άλλους που μπορεί να μην είναι καλύτεροι απ’αυτούς που υπάρχουν ήδη.

Το μοντέλο δεν έχει αλλάξει ξαφνικά. Ήδη το περασμένο έτος οι συμβάσεις ήταν χαμηλού προφίλ, με τους Danilo και Kovacic ως κύριες μεταγραφές, ονόματα που μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα -ακόμα και οι δύο πρέπει να το αποδείξουν-, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν μια αφίσα για να πουλήσει η ταινία της Μαδρίτης. Παράλληλα οι λευκοί σάρωσαν μια αγορά που προηγουμένως τους ήταν ξένη και τους έγινε σχεδόν μια εμμονή: οι νέοι, ακόμη υπό δοκιμή. Μπήκαν για τα καλά στη παγκόσμια μάχη για τον Odegaard, το παιδί που ήθελαν όλοι. Αγόρασαν τον Asensio, ως μελλοντική επιλογή που, επίσης, άνθισε νωρίτερα απ’το προγραμματισμένο. Είναι αυτός που έχει το ταλέντο. Πήραν τον Vallejo, χρόνο με το χρόνο ο στόπερ συνεχίζει στις χαμηλότερες κατηγορίες. Επαναγόρασαν τον Lucas Vázquez όταν είδαν να’χει προϋποθέσεις της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον ίδιο τρόπο που το έχουν κάνει αυτό το καλοκαίρι με τον Álvaro Morata. Δεν θα γίνει, σε πολλές περιπτώσεις, ταλέντο του σπιτιού, μόνο μελλοντικές αγορές, μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν και να τοποθετηθούν για το μέλλον, χωρίς να χρειάζεται να παλέψουν στην αγορά. Ο φθηνότερος παίκτης είναι αυτός που βρίσκεται ήδη στο club.

Αν κι αυτό είναι επίσης συζητήσιμο. Τα χρήματα που τραβάνε περισσότερο την προσοχή στο ποδόσφαιρο είναι αυτά των μεγάλων μεταγραφών, αλλά έρχεται ένα σημείο στο οποίο οι μισθοί των μεγάλων αστέρων σημαίνουν σχεδόν περισσότερα στα ταμεία του συλλόγου απ’το άρπαγμα του μπλοκ των επιταγών για τον κόσμο. Αυτού, μπορούν να δώσουν ένα master στην Μπαρτσελόνα, η οποία έχει δει τις ανανεώσεις των αστέρων, πάντα στην αναρρίχηση, να θέτουν σε μπελάδες τον γενικό προϋπολογισμό της ομάδας. Είναι αλήθεια ότι η πολιτική του μηδενικού ελλείμματος, αυτή που αναγκάζει τους διοικητικούς να βάλουν χρήματα αν δεν είναι σε θέση να εξισορροπήσουν τα βιβλία χωρίς απώλειες, έχει κάνει τη λογιστική azulgrana θέση ένα επικίνδυνο επάγγελμα

Η Μαδρίτη, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παίξει σ’αυτό. Εφόσον απέκλεισε το καρνέ των επιταγών για τα συμβόλαια πρέπει να κοιτάξει το ρόστερ και να εξασφαλίσει αυτό που έχει ήδη. Το πρώτο ήταν να αντιμετωπίσει την ανανέωση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος λογικά θα τελειώσει τις μέρες του -τουλάχιστον στην Ευρώπη- φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η αγορά του το 2009 είναι ένα σημείο καμπής στον madridismo, κανείς δεν αμφιβάλει ότι υπήρξε ο παίκτης κλειδί της ομάδας τα τελευταία επτά χρόνια. Με την επέκταση προτίθεται ο γάμος να φτάσει μέχρι το 2020, συμπληρώνοντας 11 παραγωγικές σεζόν στο madridismo. Εκείνες τις ημερομηνίες θα’ναι ήδη 35 ετών.



Asensio, Modric και Bale

Με λιγότερη νεότητά, αλλά περισσότερη σκέψη του μέλλοντος, αντιμετωπίστηκε η ανανέωση του Asensio μέχρι το 2022. Κοιτάξτε απλά τα πρώτα παιχνίδια του αγοριού, μόλις 20 ετών, στην ομάδα για να δείτε ότι το μέλλον είναι δικό του. Η Μαδρίτη, ακόμη και πριν απ’αυτήν την έκρηξη, κινήθηκε ήδη για να προστατεύσει τον χρυσό νεαρό. Δεν είναι ο μόνος, άλλωστε, δεν είναι ο κύριος. Το λευκό club εξετάζει, κατά το τέλος του έτους, ν’ανανεώσει τον Gareth Bale, ο οποίος στα 27 του θα πρέπει να’ναι, σ’ένα μέλλον όχι και τόσο μακρινό, αυτός που θα γεμίζει τα παπούτσια του λευκού αστεριού. Τα τρία χρόνια του στα λευκά υπήρξαν ασταθή, με λαμπρές στιγμές κι άλλες επιβαρυμένες από χαμηλές επιδόσεις ή τραυματισμούς. Η δυναμική του είναι τεράστια, λίγοι σουτάρουν σαν κι αυτόν, έχουν την ταχύτητα ή την ικανότητά του έτσι ώστε να εκφοβίσουν τις άμυνες.

Ένα άλλο απ’τα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι της τεχνικής γραμματείας -της προεδρίας, η οποία ασκεί επίσης κι αυτό- είναι του Luka Modric. Μια περίεργη υπόθεση αυτή του Κροάτη, στον οποίο μερικές φορές δίνεται λιγότερη αξία από ό,τι έχει. Όταν είναι αυτός στο γήπεδο η ομάδα παίζει καλά, είναι ο τυπικός - ας το πω έτσι, σα να μπορούσε ένα ταλέντο αυτού του διαμετρήματος να’ναι τυπικό- που κάνει το σύνολο να χορεύει, βρίσκει τα αστέρια και δίνει συνοχή στο σύνολο. Ένας διευθυντής της ορχήστρας που καταφέρνει να κάνει τη Μαδρίτη μια ομάδα πιο διασκεδαστική και ταυτόχρονα πιο παραγωγική. Είναι 31 ετών και το συμβόλαιό του λέει ότι πρέπει ν’αφήσει την Ρεάλ Μαδρίτης το 2018, αλλά η ιδέα είναι να τον κάνει πηδαλιούχο ένα χρόνο ακόμα, με αύξηση μισθού, φυσικά.

Για το μισθό θα’χει να πει επίσης κάτι ο βασικός τερματοφύλακας, Keylor Navas, τώρα τραυματίας. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει, κατά κάποιο τρόπο, ένα χρέος μ’αυτόν. Ξέρουν ότι το όλο επεισόδιο του De Gea ήταν ατίμωση για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να καταλάβει το τέρμα του Μπερναμπέου με φερεγγυότητα. Πέρασε, επιπλέον, μια μέρα σ’ένα αεροπλάνο σκεπτόμενος τη Μάντσεστερ που δεν μπόρεσε ποτέ να τον πάρει. Απ’την άλλη πλευρά της διαδρομής τον περίμενε μια αύξηση της σύμβασης την οποία τώρα η Μαδρίτη πρέπει να ισοφαρίσει.


Και σ’αυτά είναι ο σύλλογος, οριστικοποιώντας τις ανανεώσεις, σκεπτόμενος σ’ένα μέσο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο, εξετάζοντας τι να κάνει με τους παίκτες της θυγατρικής, καθώς αναπτύσσουν το δικό τους ταλέντο ... κάνοντας την αθλητική πολιτική του κλαμπ ένα θαύμα σταθερότητας που, βλέποντας το παρελθόν, δεν σταματά να εκπλήσσει.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.