News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη αφήνει τον Jesé να φύγει, το μεγαλύτερο κόσμημα της λευκής cantera απ'τον Raul

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Του Jesus Garrido

Φεύγει για 25 εκ. χωρίς οψιόν επαναγοράς

Ο canario αφήνει τον σύλλογο μετά από εννέα χρόνια στα οποία τον ερωτεύτηκαν όλοι οι προπονητές της λευκής ακαδημίας και της πρώτης ομάδας, μέχρι που ένας τραυματισμός διέκοψε την πορεία του αστέρα


"Στα 25, ο Jese θα'ναι απ'τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο". Αυτή η φράση ακούγονταν μέσα στο πλαίσιο που αντιστοίχως δεν φαίνονταν τόσο απίθανο όπως τώρα. Την είπε ο Alberto Toril στα τέλη του 2013. Εκείνη την εποχή, ο Jese απολάμβανε τους πρώτους μήνες του ως παίκτης της πρώτης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης κανονικά και με το νόμο. Και το πιο σημαντικό, το έκανε απολαμβάνοντας. Ο madridismo είχε περάσει χρόνια ακούγοντας για έναν τέτοιο Jese, του οποίου το πρώτο γράμμα κάποιοι το πρόφεραν βρετανικά κι άλλοι καστιγιάνικα κι επρόκειτο να κάνει το μπαμ στην πρώτη ομάδα όταν θα του δίνονταν η ευκαιρία. Και στα 20 ήρθε η στιγμή. Ήταν όλα αλήθεια. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Η Μαδρίτη είχε έναν εν δυνάμει Balón de Oro που προέρχονταν απ'την ίδια της την fábrica.

Μετά από μόλις πάνω από δυόμιση έτη, η φράση του πρώην προπονητή της Castilla έχει χάσει το νόημα. Δεν φταίει ο Toril, δεν πήδηξε σε μια πισίνα χωρίς νερό. Ήξερε τι έλεγε επειδή είχε προπονήσει αυτό το canario αγόρι και ήξερε τη δυναμική που θα μπορούσε να αναπτύξει εάν του δίνονταν χώρος και χρόνος. Αυτό το ήξερε ο Toril και το ήξερε κι όλη η madridista αθλητική διεύθυνση. Τον Jesé ήθελαν να τον προσέξουν στο μέγιστο. Ήταν μια ξεκάθαρη περίπτωση παίκτη που επρόκειτο ν'αναγκάζονταν να φύγει δανεικός ψάχνοντας λεπτά, κι όμως δεν το χρειάστηκε για να εγκατασταθεί στην πρώτη ομάδα.

«Φτιάχτηκε για να παίξει στη Μαδρίτη κι όχι για να φύγει. Έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και είναι πολύπλοκος. Πρέπει να βρίσκεται σ'ένα πολύ συγκεκριμένο περιβάλλον. Να νιώθει ότι έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή. Αν πάει αλλού όπου δεν θα'χει την εμπιστοσύνη του προπονητή, ίσως να μην επιστρέψει. Έχει αποδείξει, ότι αν βρίσκεται στο επίπεδό του, μπορεί να ανταγωνιστεί με τον οποιοδήποτε», είπε ο Toril. Ο Jese ήταν στο σπίτι του, όπου είχε ονειρευτεί ότι επρόκειτο να παίξει, και ν'αποδείξει στο γήπεδο ότι η προσδοκία είχε νόημα.

Ο 12ος παίκτης

Ο Jese, ωστόσο, δεν είναι πλέον παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Και δεν συμβαίνει λόγω της πάντα επικρινόμενης πολιτικής της Μαδρίτης να λαμβάνει περισσότερο υπόψη τις ξένες μεταγραφές έναντι των νέων ταλέντων του ίδιου της του σπιτιού. Λοιπόν, εν μέρει, ναι, αλλά δεν είναι ο κύριος λόγος στη συγκεκριμένη περίπτωση. Φεύγει ψάχνοντας λεπτά στο Parc des Princes, επειδή στις 18 Μαρτίου του 2014 έσπασε τελείως τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο στο δεξί του γόνατο. Πριν από εκείνον τον ασήμαντο αγώνα ενάντια στην Σάλκε, ο Jese ήταν η εναλλακτική λύση στους τρεις επιθετικούς της ομάδας. Ο 12ος παίκτης για τον Αντσελότι. Ένα επιπλέον στοιχείο της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία λίγους μήνες αργότερα θα'ταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ήταν μια πραγματικότητα που επρόκειτο ν'ανατέλλει και βρίσκονταν μόνο ένα μικρό βήμα απ'την κορυφή.


Στα 21 του, το να'χει σταματήσει από έναν σοβαρό τραυματισμό είναι, ωστόσο, μια κατάσταση που μπορεί και πρέπει να ξεπεραστεί. Στον Jesé κόστισε περισσότερο από άλλους. Στον Jese, όπως κάποτε στον Ρονάλντο, του έλειψε το να βρεθεί σε κάποιες συνθήκες άριστης φυσικής κατάστασης, επειδή η δύναμή του είναι η εκρηκτικότητα, και μ'ένα προβληματικό γόνατο και τον φόβο ενός νέου τραυματισμού δεν μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο. Άργησε να προετοιμαστεί. Χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να επιστρέψει σε ένα επίπεδο παρόμοιο με εκείνο που πρόσφερε πριν περάσει μέσα απ'την κόλαση. Ο Ζιντάν τον προτίμησε ακόμη και πριν απ'τους Isco και James, αλλά ο Γάλλος ήταν τρελά ερωτευμένος με τον Lucas Vázquez, μ'ένα παρόμοιο προφίλ με του Jesé, αλλά που δεν είχε σπάσει ένα πόδι.

Ο Jese άρχισε να αισθάνεται ότι ήταν πλέον καλά και έπρεπε να παίζει κάθε Σαββατοκύριακο για να μπορέσει να'ναι ο παίκτης που μάντευαν όλοι στο Valdebebas. Για κάποιο λόγο ήταν η μεγαλύτερη υπόσχεση  της cantera της Ρεάλ Μαδρίτης απ'τον Ραούλ Γκονζάλες. Η εμφάνισή του αναμένονταν με περισσότερο ζήλο από κάθε άλλου νεαρού madridista σε 20 χρόνια. Ήταν ο φυσικός αντικαταστάτης του Κριστιάνο Ρονάλντο, τόσο λόγω θέσης, όσο και λόγω επιρροής στο παιχνίδι. Την είχε (κι εξακολουθεί να'χει τα πάντα) για να κυριαρχήσει στο άθλημα. Αλλά στην ηλικία του, χρειάζεται την τακτικότητα που ο Ζιντάν δεν μπορεί να του εγγυηθεί.

Στην Παρί Σεν Ζερμέν θα'ναι περίπλοκο

Αποδεικνύεται παράξενο, ωστόσο, ότι ο Emery του την εγγυάται στην Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι ένας πολύπλοκος προορισμός επειδή οι απαιτήσεις της Παρί Σεν Ζερμέν είναι οι ίδιες μ'εκείνες της Ρεάλ Μαδρίτης κι ο χώρος που απομένει στην 11άδα δεν είναι πολύ ευρύτερος απ'αυτόν που είχε μπροστά του στο Μπερναμπέου. Σε μια τυπική 11άδα της πρωταθλήτριας Γαλλίας, οι πλευρές, φυσική περιοχή του Jesé, καταλαμβάνονται απ'τον Ντι Μαρία και τον Lucas Moura, ενώ η κορυφή της επίθεσης ανήκει στον Edinson Cavani. Δηλαδή, το πολύ, κατ 'αρχήν, θα'ταν η πρώτη αλλαγή γι'αυτό το τρίο παικτών.

Ακόμη και με αυτό, ο Jese θεώρησε ότι η Ligue 1 είναι το ιδανικό μέρος για να εξελιχθεί,για να γίνει και πάλι αυτός ο δυνητικά καλύτερος παίκτης στον κόσμο. "Μετά από δέκα χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να πάρω άλλο αέρα και να πάω σ'ένα σύλλογο που θα μου επέτρεπε να εξελιχθώ ως παίκτης. Εδώ θα'χω περισσότερες ευκαιρίες, περισσότερα λεπτά για να αποδείξω την ποιότητα μου", είπε ο Jese στην παρουσίασή του στο Παρίσι. Λοιπόν το Mundial της Ρωσίας είναι στη γωνία.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.