News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Florentino, ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι ... χωρίς galácticos

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Του Javier Gómez Matallanas

O Florentino Perez, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν έχει κανένα σχέδιο, ούτε πρότζεκτ, κι ότι ενεργεί ως αθλητικός διευθυντής, πιστεύει ότι δεν υπάρχει ανάγκη να ενισχύσει το ρόστερ



Το καλοκαίρι ξεκίνησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης να φέρεται να βρίσκεται σε πλειστηριασμό με τη Manchester United του Μουρίνιο για τον Πολ Πογκμπά. Απ’τη Μαδρίτη, κατέστησαν σαφές απ’την αρχή ότι αυτή τη φορά δεν επρόκειτο να τρελαθούν για να’χουν στις τάξεις τους τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Αλλά κανείς δεν τους πίστευε. Το σενάριο της galáctico μεταγραφής που λειτουργεί τόσο καλά υποχρέωνε την διάψευσή της. Φυσικά και υπήρχε ενδιαφέρον. Αλλά δεν ήταν πλήρες. Μέχρι που η United ανακοίνωσε ότι κατέβαλε 120 εκατομμύρια € για τον Pogba.

Ο Florentino Perez άλλαξε τη στρατηγική και για πρώτη φορά βολεύτηκε με το ασημένιο και το χάλκινο (Μπέιλ και Κριστιάνο) των πιο ακριβών ποδοσφαιριστών στην ιστορία. Μια απόφαση γεμάτη με κοινή λογική και που δικαιολογείται περαιτέρω με κριτήρια ποδοσφαιρικά, γιατί για να’ρχονταν ο Pogba θα’πρεπε να πουληθεί ο Kroos, κι ο Γερμανός είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής απ’τον Γάλλο. Πριν απ’την απόρριψη του Pogba, είχε αποκλειστεί η απόκτηση του David de Gea, η οποία ήταν αποφασισμένη από τότε που απέτυχε το φαξ στις 31 Αυγούστου του 2015. Μεταξύ του ότι ο Keylor είχε πείσει και του ότι ο De Gea, με τον Van Gaal εκτός, ήταν άνετα με τον Μουρίνιο στη Γιουνάιτεντ, η Μαδρίτη δεν έμεινε με το ρεκόρ του να’ναι ο σύλλογος που να’χει πληρώσει τα περισσότερα χρήματα για έναν τερματοφύλακα σε Ισπανία κι Αγγλία.



Γνωστές ενισχύσεις

Τι έχει αλλάξει στο μυαλό του Florentino έτσι ώστε να μην κάνει καμία μεταγραφή σ’όλο το καλοκαίρι; Γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης έχει περιοριστεί στο να επαναφέρει τους Asensio, Coentrao κι Álvaro Morata (για 30 εκατομμύρια ευρώ); Ο Florentino, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν έχει κανένα σχέδιο, ούτε πρότζεκτ, κι ότι ενεργεί ως αθλητικός διευθυντής, πιστεύει ότι δεν υπάρχει ανάγκη να ενισχύσει το ρόστερ. Έκρινε ότι, το να’χει τον επιθετικό της εθνικής Ισπανίας (Morata) ήταν πιο σημαντικό απ’την υπογραφή του επιθετικού της Μπάγερν Μονάχου (Lewandowski). Γι’αυτό, απέρριψε μια προσφορά των 60 εκατομμυρίων ευρώ της Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Morata κι έχει ανεβάσει το μισθό στον Μαδριλένο επιθετικό.

Ο Florentino σκέφτηκε ότι δεν χρειαζόταν να υπογράψει κανέναν. Το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης θεωρείται το πιο πολύτιμο στον κόσμο στο Transfermarkt. Να υπογράψει ποιον, αντί ποιου και γιατί; Αυτή ήταν η αντανάκλαση που έκανε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τον José Ángel Sánchez, το δεξί του χέρι, τον οποίο, παρεμπιπτόντως, κατάφερε να διατηρήσει ως Διευθύνων Σύμβουλο μπροστά στις προσφορές από άλλους συλλόγους που του έδιναν περισσότερα. Και δεν έχει υπογράψει κανέναν.



Ξεπέρασε τον πειρασμό

Δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στις 10 ημέρες που απομένουν στην αγορά η Μαδρίτη δεν θ’αποκτήσει κάποιον παίκτη, πάντα εφόσον υπάρξει μια αποχώρηση, όπως υπενθύμισε ο Ζιντάν στη συνέντευξη Τύπου πριν απ’τον αγώνα απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Αλλά η πρόθεση δεν είναι αυτή κι αν έρθει μια ενίσχυση, σε καμία περίπτωση δεν θα’ναι μια galáctico. Επιπλέον, όπως πιστεύει ο Florentino, η Μαδρίτη έχει τους καλύτερους νεαρούς παίκτες στον κόσμο, στις τάξεις της και δανεικούς. Ο πρόεδρος της Μαδρίτης είναι πολύ ικανοποιημένος με την απόφασή του να υπογράψει τον Marco Asensio και με το ότι ο Zidane του’χει βρει μια θέση στο ρόστερ.


Δίνοντας προσοχή στην κοινή λογική και στα ποδοσφαιρικά κριτήρια, η απόφαση της Μαδρίτης να μην υπογράψει κανέναν galáctico είναι η πιο σωστή. Αλλά είναι αλήθεια ότι φαίνεται να λείπει κάτι, αν ένα καλοκαίρι δεν κάνει μια ηχηρή μεταγραφή η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο σύλλογος, καλά διαχειρισμένος στον αθλητικό τομέα, μετατρέπεται σε ανίκητο. Με μια διαχείριση περισσότερο από αμφισβητήσιμη χωρίς ένα καθορισμένο αθλητικό πρότζεκτ, έχει κερδίσει το δέκατο και το ενδέκατο. Florentino, ξέρουμε τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι: ξεπέρασες τον πειρασμό και δεν υπέγραψες έναν galáctico.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.