News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Δύο ντεμπούτα της Μαδρίτης, πέντε διαφορές

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Του Jesús Sánchez

Ριζική αλλαγή σε σχέση με το ντεμπούτο στη Laliga της περασμένης σεζόν στην Χιχόν

Εξασφάλισε τη νίκη, άλλαξε ονόματα και πρόσφερε μια καλή εικόνα

Ήταν πιο αποτελεσματική και παρέταξε μια 11άδα με περισσότερους canteranos και περισσότερους Ισπανούς



Το El Molinón έμοιαζε ο διάδρομος απογείωσης της Μαδρίτης του Μπενίτεθ. Αλλά η πτήση κατέληξε να’ναι στο ίδιο επίπεδο με ένα σκορ, 0-0, που άφηνε τη λευκή ομάδα χωρίς τους πρώτους βαθμούς της στη μάχη για τη Laliga. Εκ των υστέρων, εκείνη η ισοπαλία φαίνεται καθοριστική σε πρωταθλήματα τόσο ισορροπημένα. Στο Anoeta, 363 ημέρες αργότερα, ήταν μια άλλη ιστορία, σχεδόν ένας άλλος κόσμος. Κυριαρχική νίκη για το σύνολο που προπονεί τώρα ο Ζιντάν, ο οποίος μετέδωσε δουλειά κι αποτελεσματικότητα, παρουσιάζοντας διάφορα σχέδια και παίκτες (με περισσότερους canteranos και Ισπανούς παίκτες) κι άφησε καλά συναισθήματα παρά τις πολυάριθμες απουσίες λόγω τραυματισμών ή κυρώσεων.

1. Ένα βιώσιμο σκορ.

Η Μαδρίτη έδωσε μια καλή απάντηση στην φανταχτερή εκκίνηση της πρωταθλήτριας (η Μπάρτσα κέρδισε 6-2 τη Μπέτις). Αν ο Ζιντάν είχε ενημερώσει το ρόστερ του για τη σημασία μιας καλής εκκίνησης στη Laliga, οι άνδρες του φάνηκαν πεπεισμένοι για την ανταπόκριση και την έφεραν εις πέρας με αλληλεγγύη και προσπάθεια. Όλοι μαζί, όπως αρέσει στον Γάλλο προπονητή να λέει.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς σε μια έξοδο μέσης δυσκολίας, το Anoeta, επιβεβαιώνοντας το καλό εκτός έδρας σερί της Μαδρίτης στη Laliga: 9 νίκες και δύο ισοπαλίες στις τελευταίες έντεκα αγωνιστικές μακριά απ’το Μπερναμπέου. Δεν έχασε εκτός έδρας απ’τις 13 Δεκεμβρίου στη Βιγιαρεάλ. Την περασμένη σεζόν, η λευκή ομάδα ξεκίνησε με ένα στραβοπάτημα σε μια πολύ ευνοϊκή έδρα στη θεωρία, μιας νεοφώτιστης.

2. Άλλα ονόματα.

Ο Μπενίτεθ επέλεξε για την πρεμιέρα στην Gijón ένα 4-3-3 με τον Jesé αντί του Μπενζεμά, ο οποίος ήταν τραυματίας, όπως την περασμένη Κυριακή. Σε αντίθεση με τον Zizou, ο Rafa μπόρεσε να υπολογίζει στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος στην σημαία σκοραρίσματος της ομάδας, τον Cristiano, και στους πιο δραστήριους νευρώνες του κέντρου, τον Modric, κι επέλεξε επίσης τον Isco αντί του James, και τον Danilo που, ως νεοφερμένος, είχε προσπεράσει τον Carvajal στα μάτια του Μαδριλένου προπονητή.

Ο σχεδιασμός του Ζιντάν, ενός προπονητή ο οποίος παρακολουθεί τα πλεονεκτήματα, ξεκίνησε από παρόμοια προσέγγιση, αλλά φάνηκε πιο ευέλικτος κι όλκιμος, λειτουργώντας μερικές φορές με το ίδιο σχέδιο και σ’άλλες περιπτώσεις μ’ένα 4-4-2, με τους Bale και Morata περισσότερο στην κορυφή, κι ακόμη και μ’ένα 4-1-4-1. Ο Γάλλος προπονητής συμπεριέλαβε τον Carvajal, επέλεξε τον Kovacic αντί του Isco, κι ανανέωσε την επίθεση με τον Asensio, του οποίου η ανάδυση είναι ασταμάτητη και τον Morata, ο οποίος του προσφέρει πολλές δυνατότητες, ως συνοδός του Bale, του ηγέτη εν την απουσία του CR7. Ο James, ο οποίος πριν από ένα χρόνο προέρχονταν από μια μεγάλη πρώτη σεζόν στην λευκή ομάδα, ήταν αναπληρωματικός με τον Μπενίτεθ. Κι επίσης με τον Ζιντάν, ενώ το μέλλον του δεν ξεκαθαρίζει.

3. Περισσότεροι canteranos.

Είναι η τάση αυτή τη σεζόν. Η Μαδρίτη η οποία διαγωνίστηκε στο Anoeta είχε τέσσερις canteranos στην αρχική ενδεκάδα: Casilla, Carvajal, Casemiro και Morata. Ο Lucas Vázquez ξεκίνησε τον αγώνα απ’τον πάγκο και τον τέλειωσε στο γρασίδι. Στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ έφτασαν να’ναι πέντε οι παίκτες που προέρχονταν απ’τις χαμηλότερες βαθμίδες. Πριν από ένα χρόνο, μόνο ο Jesé, ασήμαντος τότε και τώρα στην PSG, βρέθηκε στην αρχική ομάδα. Αυτή η Μαδρίτη έχει επίσης ισπανοποιηθεί. Ο Ζιντάν έβαλε πέντε Ισπανούς παίκτες στην πρώτη 11άδα του. Ο Μπενίτεθ είχε μόνο τρεις.

4. Πιο αποτελεσματική.

Η Μαδρίτη του Μπενίτεθ υπέβαλε την Σπόρτινγκ σε μια πολιορκία, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο ημίχρονο μετά την είσοδο του James. Είχε 27 σουτ για γκολ, οκτώ απ’αυτά στο τέρμα, αλλά έμεινε στο μηδέν. Αυτή του Ζιντάν φάνηκε πιο ακριβής. Οι στατιστικές λένε ότι σούταρε 18 φορές στον Rulli, οκτώ εκ των οποίων στα τέρμα. Σκόραρε τρία γκολ, δύο απ’τον Bale κι ένα υπέροχο απ’τον Asensio.

5. Διαιτητική τύχη.


Υπήρξαν περισσότερες αλλαγές απ’τη μια σεζόν στην άλλη. Στην αρχή της προηγούμενης, η Μαδρίτη παραπονέθηκε για την απόδοση του διαιτητή Estrada Fernández. Ζήτησε ένα πέναλτι στον Κριστιάνο κατά το πρώτο ημίχρονο για ένα τράβηγμα του Isma στη μικρή περιοχή. Στο Anoeta ήταν η Σοσιεδάδ αυτή που κατέληξε αναστατωμένη με την απόδοση του Martinez Munuera για ένα πιθανό πέναλτι του Carvajal στον Bergara κατά το δεύτερο ημίχρονο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.