News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Casemiro, ο φύλακας του Zidane

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Του Carlos Tristán


Από τότε που ήρθε ο Casemiro στην Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής αγοράς του χειμώνα του 2013, η εξέλιξη του Βραζιλιάνου δεν έχει σταματήσει ν’αυξάνεται. Οι πρώτο έξι μήνες του στο λευκό club, όπου έπαιξε ως επί το πλείστον στη Ρεάλ Μαδρίτης Castilla, του χρησίμευσαν έτσι ώστε το καλοκαίρι του ίδιου έτους να κάνει η Ρεάλ χρήση της οψιόν αγοράς του.

Ο Casemiro έγινε έτσι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης για όλες τις χρήσεις για τις επόμενες τέσσερις σεζόν. Στην σεζόν 2013-2014, ο Βραζιλιάνος έπαιξε 25 παιχνίδια με τη madridista ομάδα, που του χρησίμευσαν έτσι ώστε η Πόρτο να ενδιαφερθεί για τις υπηρεσίες του και να επιτύχει τον δανεισμό του για την επόμενη σεζόν.

Ήταν στην Πορτογαλία, όπου ο παίκτης εξελίχθηκε περισσότερο. Έπαιξε συνολικά 41 παιχνίδια και επιβεβαιώθηκε ως ένας απ’τους πυλώνες της ομάδας των «δράκων». Η καλή σεζόν του τον βοήθησε να επιστρέψει στη Μαδρίτη, όπου πέρυσι έπαιξε 35 παιχνίδια, αποκτώντας περισσότερο βάρος καθώς προχωρούσε η σεζόν, φτάνοντας να θεωρηθεί ένας παίκτης απαραίτητος στην 11άδα του Ζιντάν.

Οι πρώτοι έξι μήνες του Casemiro στο λευκό club άφησαν μια συγκομιδή 15 παιχνιδιών στη madridista θυγατρική κι έναν αγώνα με την πρώτη ομάδα. Ήταν εναντίον της Μπέτις, στη νίκη της merengue ομάδας με 3-1. Το Μπερναμπέου γνώρισε εκείνη τη μέρα τον Βραζιλιάνο. Η μεγάλη απόδοσή του στη θυγατρική εκείνους τους μήνες τον βοήθησε να’χει μια θέση στην πρώτη ομάδα την επόμενη σεζόν. Τη σεζόν 2013-2014 τέλειωσε συνολικά με 12 αγώνες στο πρωτάθλημα, 7 στο κύπελλο και 6 στο Champions League, όπου είχε μεγάλες επιδόσεις.

Στο τέλος της σεζόν, ο Casemiro κατευθύνθηκε στην Πορτογαλία, πηγαίνοντας δανεικός στην Πόρτο.

Το έτος που πέρασε στην Πορτογαλία χρησίμευσε στον Casemiro για ν’αποκτήσει γαλόνια. Η παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα του Julen Lopetegui τον εξέλιξε ως παίκτη και του έδωσε την απαραίτητη εμπειρία για να μπορέσει ν’αντιμετωπίσει τη δεύτερη περίοδό του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Με μια συγκομιδή 41 παιχνιδιών, ο Βραζιλιάνος κατάφερε να σκοράρει 4 γκολ και να δώσει 3 ασίστ.

Όταν επέστρεψε ο Casemiro στην Ρεάλ Μαδρίτης, προπονητής ήταν ο Rafa Benitez. Παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός του έδωσε ευκαιρίες, δεν ήταν μέχρι τον Ζιντάν όταν πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Την περασμένη σεζόν ήταν ένας τακτικός στη μεσαία γραμμή της Μαδρίτης και τη φετινή σεζόν έχει αρχίσει με τα ίδια συναισθήματα όπως την προηγούμενη.

Αδιαμφισβήτητος βασικός


Ο Βραζιλιάνος αντιμετωπίζει τη σεζόν 2016-2017 με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε την προηγούμενη. Ο Casemiro είναι ένας απ’τους απαραίτητους παίκτες για τον Ζιντάν και, παρόλο που έχουν φτάσει προσφορές γι’αυτόν αυτό το καλοκαίρι, το club δεν εξετάζει την πώλησή του. Η σωματική του διάπλαση σε συνδυασμό με την ισορροπία που προσφέρει στην ομάδα, τον μετατρέπουν σ’έναν ποδοσφαιριστή με μια εγγυημένη θέση στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.