News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Asensio, μια galáctico εκκίνηση

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Του Santiago Siguero

Απ’τon Cristiano το 2009, κανείς δεν σκόραρε στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια του στην Ρεάλ



Ο Marco Asensio επιβεβαιώθηκε στο Anoeta ως ο παίκτης αποκάλυψη κατά την έναρξη της σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης. Το γκολ του ενάντια στον Gero Rulli, ένα τέλειο σκάψιμο μετά από ένα γλυκό κοντρόλ με το αριστερό, του επέτρεψε επίσης να γράψει το όνομά του σ’ένα επίλεκτο γκρουπ: των λευκών σκόρερ στους δύο πρώτους επίσημους αγώνες τους με τη φανέλα της Ρεάλ. Ένα γκρουπ τόσο επίλεκτο που, μέχρι την έλευση του Asensio, είχε μόνο ένα μέλος. Κανέναν άλλον απ’τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος σκόραρε στους πρώτους δύο επίσημους αγώνες του με τον σύλλογο του Chamartin, και οι δύο στο πρωτάθλημα εναντίον των Deportivo και Εσπανιόλ. Ήταν στην σεζόν 2009-10. Επτά χρόνια αργότερα, ο balear έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, με τα δύο γκολ του εναντίον της Σεβίλλης (Σούπερ Καπ) και της Ρεάλ Σοσιεδάδ (Liga Santander). Δύο γκολ, επιπλέον, εξαιρετικά.

Δύο γκολ στα πρώτα δύο παιχνίδια του αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη συστατική επιστολή, κάτι που δεν θα μπορούσαν να πιστωθούν τα τελευταία χρόνια παίκτες που ήρθαν στη Μαδρίτη με πολύ περισσότερο μιντιακό θόρυβο απ’ότι ο πρώην των Μαγιόρκα κι Εσπανιόλ. Κακά και Μπενζεμά, ο οποίοι προσγειώθηκαν όπως ο Cristiano το 2009, δεν σκόραραν σ’αυτό το διάστημα. Ούτε οι Özil και Ντι Μαρία, οι οποίοι έφτασαν το επόμενο καλοκαίρι. Οι Isco, Bale και James σκόραραν, αν και έμειναν στο ένα γκολ. Η εξαίρεση ήταν απ’τον Joselu, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ σε δύο παιχνίδια μεταξύ των σεζόν 10-11 και 11-12.

Η δέσμευση για τον Asensio έδωσε δίκιο στον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος αποφάσισε να ποντάρει και πάλι στον νεαρό Ισπανο-Ολλανδό ως βασικό μπροστά από παίκτες περισσότερης αντίθεσης όπως οι James, Isco, κι ακόμη κι ο Lucas Vázquez, ο παίκτης που πέρυσι πρωταγωνίστησε στην πιο ραγδαία άνοδο στην λευκή κλίμακα. Αλλά ο βασικός στο Anoeta ήταν ένας Asensio που, στα μάτια του Ζιντάν, έκανε κάτι περισσότερα απ’το να δώσει ένα γκολ για την ταινιοθήκη στο Donostiarra χόρτο.

Δουλειά, δουλειά, δουλειά


Ο τεχνικός εκτιμά πάνω απ'όλα την δουλειά του Asensio. Την ικανότητά του της αυτοθυσίας, την αμυντική αλληλεγγύη του, τις βοήθειές του και τη συμμετοχή του στα καθήκοντα πίεσης στην πρώτη γραμμή. Στη νέα Μαδρίτη του ΖΖ, την πρώτη που φέρει τη σφραγίδα του ολοκληρωτικά, η αξιοκρατία είναι ένα απ’τα κλειδιά. Η θέση στην 11άδα κερδίζεται στις προπονήσεις κι επικυρώνεται στα παιχνίδια. Η προσπάθεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Στη συνέχεια, ο Zizou αναμένει να κάνει την διαφορά η ποιότητα. Κι απ’αυτήν ο Marco έχει με το παραπάνω. Όπως και φιλοδοξία. "Δουλεύω πάντα σκεπτόμενος ότι πρόκειται να’μαι βασικός" είπε ο παίκτης μετά το παιχνίδι στο Σαν Σεμπαστιάν. Ένα ευλογημένο πρόβλημα για τον Ζιντάν, στον οποίο η δημιουργία των 11άδων προκαλεί "πονοκεφάλους". Και λείπουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά. Περισσότερες ημικρανίες για τον Ζινεντίν.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.