News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Αρχίζει η επιχείρηση έξοδος

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Η Μαδρίτη έχει μια βδομάδα για να επιλύσει τους δανεισμούς των canteranos

32 λεπτά έχει παίξει ο Odegaard με τη Madrid, ενάντια στη Getafe στη σεζόν 2014/15

13 Αυγούστου, η ημερομηνία στην οποία μπορεί να βγει η επίλυση της FIFA

Του J. I. García-Ochoa


Η Real Madrid έχει μια βδομάδα για να επιλύσει το μέλλον των παιδιών της cantera που θέλει να φύγουν δανεικοί. Η επικείμενη ποινή της FIFA, που πιθανότατα θα βγει στις 13 Αυγούστου -όπως ομολόγησε κατά λάθος ο Zidane- υποχρεώνει την επίσπευση έτσι ώστε η ποινή να μην επιδράσει στο μέλλον μιας σειράς ποδοσφαιριστών που η Madrid θέλει να φύγουν με εισιτήρια επιστροφής. Γιατί μόλις επιβεβαιωθεί επίσημα η ποινή, όλοι οι δανεικοί που θα φεύγουν δεν θα μπορούν να επιστρέψουν μέχρι το τέλος της. Δηλαδή, μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.

Έτσι έχουν τα πράγματα, το Santiago Bernabéu θα'ναι από αύριο ένα σημείο εκκίνησης για όλους αυτούς τους canteranos που θα πακετάρουν σε αναζήτηση λεπτών που ο Zidane, σήμερα, δεν μπορεί να τους δώσει στην πρώτη ομάδα. Αυτές είναι οι περιπτώσεις, πάνω απ'όλα, των Martin Odegaard, Mariano, Marcos Llorente κι Enzo Zidane, τεσσάρων παικτών που δεν θα συνεχίσουν στην θυγατρική οι οποίοι έχουν ενδιαφέρουσες προσφορές για να παίξουν στην Primera, τόσο στην Ισπανία όσο και στο εξωτερικό.

Η περίπτωση του Odegaard είναι η πιο επείγουσα. Ο Νορβηγός έφτασε πριν ενάμιση χρόνο με την ταμπέλα του μελλοντικού αστέρα, αλλά η ηλικία του -είναι μόνο 17.5 ετών- τον έχει εμποδίσει να παίξει στην πρώτη ομάδα και, μετά από δύο σεζόν στην θυγατρική, αναζητείται γι'αυτόν μια έξοδος πρώτου επιπέδου για να συνεχίσει να εξελίσσεται. Στη Madrid δεν αμφιβάλουν ότι έχουν ένα διαμάντι και γι'αυτό η μόνη φόρμουλα που εξετάζουν γι'αυτόν είναι του δανεισμού. Ένα χρόνο μακριά έτσι ώστε να επιστρέψει το καλοκαίρι του 2017 πιο ψημένος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Φτάνουν οι προσφορές

Ο παίκτης ο οποίος δεν θέλει να συνεχίσει στη Segunda B, είναι σύμφωνος να ψάξει λεπτά εκτός, αλλά θέλει να το κάνει στο εξωτερικό. Ο Νορβηγός, που θα ταξιδέψει με τη Madrid για το Supercopa έτσι ώστε να γίνει προφήτης στον τόπο του, έχει μια προσφορά απ'την Liverpool -ο Klopp είναι ειδικός στο να παίρνει απόδοση απ'τους πιο νεαρούς- και τρεις απ'τη Bundesliga. Λόγω του τύπου ποδοσφαίρου και της κουλτούρας, τόσο ο παίκτης όσο κι ο πατέρας του προτιμούν τη Γερμανία, αλλά το πρότζεκτ της Liverpool είναι επίσης δελεαστικό χάρη στον Γερμανό προπονητή. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορες ομάδες της Primera στην Ισπανία, που ενδιαφέρονται για τον νεαρό Νορβηγό, αλλά το παιδί προτιμά να φύγει στο εξωτερικό στην πρώτη του μεγάλη περιπέτεια ως επαγγελματίας. Η ιδέα της Madrid είναι να επιλύσει το μέλλον του με την επιστροφή απ'το Trondheim.

Εκτοξευμένη αξία

Ένας άλλους απ'τους πιο πολύτιμους παίκτες είναι ο Mariano, παίκτης που έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά του την περασμένη σεζόν στην Castilla και που έχει αφήσει θαυμάσιες αισθήσεις κατά την διάρκεια της περιοδείας. Μια γκολάρα ενάντια στην Chelsea και 10 φανταστικά λεπτά ενάντια στη Bayern έχουν εκτοξεύσει την αξία του. Ο παίκτης εκδήλωσε στον Zidane την επιθυμία του ν'αποτελέσει μέρος της πρώτης ομάδας, αλλά ο Γάλλος τον έκανε να δει ότι δεν επρόκειτο να'χει λεπτά κι ότι το καλύτερο γι'αυτόν είναι μια έξοδος. Las Palmas, Leganés κι Osasuna είναι κάποιες απ'τις ομάδες που χτυπούν την πόρτα της Madrid για ν'αποκτήσουν τις υπηρεσίες του Δομινικανού.

Ο Enzo Zidane έχει επίσης αγορά, ειδικά στην Premier. Ο Γάλλος, έχοντας υπάρξει αρχηγός της Castilla την περασμένη σεζόν και στα 21 του, αισθάνεται ότι μπορεί να'χει έρθει επίσης η στιγμή να κάνει ένα άλμα σε μια ομάδα περισσότερης κλάσης. Χωρίς θέση στην πρώτη ομάδα, αξιολογεί σοβαρά μια προσφορά της Middelsbrough του Karanka, που θα παίξει φέτος στην Premier.

Ο Marcos Llorente είναι ένα άλλο απ'τα κοσμήματα που πρέπει ν'αποφασίσει το μέλλον του αυτές τις μέρες. Ο μέσος αντιστέκεται στο να εγκαταλείψει τη Real Madrid -πιστεύει ότι μπορεί να πείσει τον Zidane όπως το'κανε ο Casemiro πέρυσι- αλλά ο χρόνος κυλά εναντίον του και πρέπει να πάρει μια απόφαση στις επόμενες επτά μέρες.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.