News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ανοιχτή η πόρτα για τον James

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Του José Félix Díaz

Ο Κολομβιανός δεν έχει πείσει τον σύλλογο κι ο Ζιντάν μόλις που τον υπολογίζει

Η Μαδρίτη εξετάζει την έξοδο του για 75 εκατομμύρια, όσα κόστισε πριν από δύο χρόνια



Ο James Rodríguez πρέπει να ψάξει ομάδα. Δεν έχει καμία εναλλακτική λύση. Ο Κολομβιανός επιτελικός μέσος έχει ανοιχτή την πόρτα της εξόδου ορθάνοιχτα και ξέρει ότι μόλις που μετρά για τον Ζινεντίν Ζιντάν κι ότι δεν έχει καμία θέση στο λευκό ρόστερ για την σεζόν που αρχίζει το Σαββατοκύριακο στο Σαν Σεμπαστιάν.

Ο πρώην της Μονακό είχε μπροστά την προετοιμασία για να γυρίσει μια κατάσταση που άρχισε να περιπλέκεται πριν από ένα χρόνο με τον Rafa Benitez στον πάγκο και συνέχισε με τον Γάλλο στον πάγκο, αλλά δεν έχει πείσει κανέναν στο λευκό club. Η απόδοσή του δεν έχει υπάρξει στο αναμενόμενο ύψος για έναν παίκτη που, θεωρητικά, θα’πρεπε να δώσει τα πάντα για να αντιστρέψει μια κατάσταση που ήταν δυσμενής.

Η τελευταία δοκιμή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, μόλις πριν από μία εβδομάδα, στη νορβηγική πόλη του Τρόντχαϊμ. Ο Κολομβιανός μέσος ήταν αναπληρωματικός στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ πριν από επτά ημέρες ενάντια στην Σεβίλλη. Το μήνυμα του Ζιντάν ήταν σαφές και ηχηρό, μια πρόγευση του τι περιμένει τον James στο υπόλοιπο της σεζόν, όταν ο λευκός τεχνικός θα μπορεί πλέον να υπολογίζει σε παίκτες που έχασαν το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού, όπως οι Μπέιλ, Kroos και Κριστιάνο Ρονάλντο.



Ωστόσο, το χειρότερο δεν θα’ναι να επαναληφθούν καταστάσεις όπως της Νορβηγίας, κάτι που θεωρείται δεδομένο. Είναι, στην πραγματικότητα, ότι αναμένεται πως το πρόβλημα μπορεί να επιδεινωθεί. Τέτοια είναι η κατάσταση του James τώρα μέσα στην ομάδα που θα μπορούσε να’χει πρόβλημα στο να μπει ακόμη και σε ορισμένες αποστολές. Ο εσωτερικός ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι τόσο υψηλός που μπορεί να κάνει έναν κοτζάμ πρώτο σκόρερ σ’ένα Mundial (Βραζιλία 2014) να φαίνεται καταδικασμένος σ’αυτήν την κατάσταση.

Μια ακόμα απάντηση

Στην αναμέτρηση εναντίον της Σεβίλλης η στάση του Κολομβιανού στο γήπεδο του Lerkendal Stadion ήταν σωστή, χωρίς τίποτα περισσότερο. Στο club περίμεναν άλλη απάντηση, πιο θετική, ένα βήμα μπροστά από έναν παίκτη αναγκασμένο να παλέψει για να γυρίσει την κατάστασή του στην ιεραρχία του ρόστερ. Αλλά ούτε στη Νορβηγία ούτε στο υπόλοιπο της δουλειάς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας δεν έχει έρθει αυτή η αλλαγή, αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης στην στάση που μπορεί να οδηγήσει να σκεφτούμε την επιστροφή του James Rodríguez, ο οποίος έπεισε όλον το κόσμο στην σεζόν του 2014- 15, η πρώτη του cafetero παίκτη στα λευκά.

Ο Κολομβιανός διεθνής επανέλαβε την επιθυμία του να μείνει, να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τα μηνύματα που λαμβάνει απευθείας του καθιστούν σαφές ότι το άμεσο μέλλον του δεν περνά απ’την παραμονή στη madridista οντότητα.

Ο Ζιντάν έχει ήδη δείξει ότι δεν φοβάται κατά τη λήψη αποφάσεων. Οι προπονήσεις και η στάση είναι καθοριστικοί παράγοντες για να πάρει στις αποστολές κι ακόμα και στην βασική ομάδα, και παίκτες όπως ο Asensio ή ο Lucas Vázquez έχουν αφήσει πίσω τον James Rodríguez και χωρίς θέση στην βασική 11άδα.



Ο πρώην των Μονακό και Πόρτο εντάχθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από δύο χρόνια έχοντας αποτελέσει μία απ’τις αισθήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία. Η μεταγραφή έκλεισε στα 75.000.000 € κι αυτό είναι το ποσό που έχει ως στόχο να ανακτήσει τώρα το λευκό club. Ο Jorge Mendes, πράκτορας του παίκτη, ξέρει ήδη ότι πρέπει να βρει νέα στέγη για τον ποδοσφαιριστή του.

Προφανώς, δεν είναι πολλές οι ομάδες που μπορούν να προσεγγίσουν αυτό το ποσό, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Κολομβιανός εξακολουθεί να’χει εικόνα και αγορά, ειδικά στην Premier League, διοργάνωση στην οποία ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ ή η Τσέλσι ενδιαφέρθηκαν ήδη στο παρελθόν για την κατάσταση του μέσου.

Νέες επιλογές

Μια υποθετική μεταγραφή του James Rodríguez θα δώσει τη θέση της σ’ένα νέο σενάριο στο οποίο αναφέρεται μια πολιτική μεταγραφών απ’την Ρεάλ Μαδρίτης αυτό το καλοκαίρι στην αγορά. Σε περίπτωση που ο παίκτης βρει κατάλυμα μακριά απ’το Bernabeu, το λευκό club θα βγει στην αγορά. Ο Ζιντάν θέλει έναν μέσο ο οποίος θα πάρει τη θέση του Κολομβιανού με ποιοτικά λεπτά, που να μπορεί να χωρέσει στη δυναμική και την συνύπαρξη της ομάδας και να μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε οι βασικοί να’χουν ανάπαυση κατά τη διάρκεια της έντονης σεζόν που έχει μπροστά της η Ρεάλ Μαδρίτης.


Πριν, φυσικά, πρέπει να πραγματοποιηθεί η έξοδος ενός James στον οποίο τελειώνει ο χρόνος για να αντιστρέψει την κατάστασή του. Ο Ζιντάν έχει ήδη αποφανθεί και είναι μόνο θέμα χρόνου.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.