News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Αγαπώ τον James ως ένας ακόμα οπαδός και το κάνω χωρίς φόβο!

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Του Patricio D'Amico



Ο Ζινεντίν Ζιντάν υπερβαίνει στην εμπιστοσύνη και στη μετάδοση των merengues αξιών. Επικροτεί, χαμόγελα κι αφήνει την ροή. Οι νεαροί εκμεταλλεύονται μια τέτοια ευκαιρία, ωστόσο η MARCA δημοσίευσε τις τελευταίες ημέρες ότι ο James θα πρέπει να ψάξει ομάδα.

Τι συμβαίνει με τον Κολομβιανό παίκτη; Ο εμπειρογνώμονας Γάλλος προπονητής Jean Fernández, που συμμετείχε συμπτωματικά στη διαμόρφωση του Ζιντάν στις Κάννες, μου εξήγησε πριν από περίπου 15 χρόνια τον τρόπο του να ταξινομεί τους παίκτες ανάλογα με τον κυβισμό ενός κινητήρα. Στην ερώτησή μου σχετικά με το γιατί η απόδοση ενός παίκτη, μου απάντησε: " Patricio, cet Joueur c'est un petit cilindre o c' est un grand cilindre" ("Αυτός ο παίκτης είναι ένας μικρός κύλινδρος ή ένας μεγάλος κύλινδρος").

Σε αντίθεση με έναν απ’τους δασκάλους του, τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος ήταν ένας εξαιρετικός διαχειριστής του ομάδων του κι ο μεγάλος υπεύθυνος της καλής απόδοσης του Κολομβιανού παίκτη κατά την άφιξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ζινεντίν Ζιντάν σηματοδοτεί ξεκάθαρα έναν ρόλο του καθοδηγητή των ανδρών και, με ακρίβεια, o 'fantasista' cucuteño δεν δίνει κανένα σημάδι ούτε ωριμότητας ούτε του ότι έχει έναν μεγάλο κινητήρα για να αναλάβει τις ευθύνες που ο Γάλλος προπονητής ζητά απ’τους παίκτες του.

Ο Ζινεντίν, συνοδός του Florentino Perez και ιδανικός «φίλος» για το σύλλογο του Chamartin, ξέρει όσο λίγοι ότι χρειάζεται τη μεγάλη του αγάπη. Αυτή την αγάπη που έλαβε, που τον περίμενε και τον σεβάστηκε για τις δικές του αρετές και τις δικές του ατέλειες, γιατί ήξερε να προσαρμόσει τους «κυλίνδρους» του στο Bernabeu και, πάνω απ'όλα, ρύθμισε τη θερμοκρασία του με τη θερμότητα της merengue φανέλας. Η θερμοκρασία του James σήμερα είναι χαμηλή, σχεδόν πολική κι ο θόρυβος του «κινητήρα» του, μόνο για το παρόν, γίνεται αισθητός στο Valdebebas κατά την είσοδο και την έξοδο απ’την Ciudad Deportiva.

Θα μπορούσε η παθιασμένη τρέλα του Αντόνιο Κόντε να δώσει την απαραίτητη θερμότητα; Η εμπιστοσύνη και η μετάδοση του Zizou δεν είναι αυτές που θέλει ο παίκτης, ο οποίος θέλει να’ναι η μεγάλη αγάπη του συλλόγου.

Θα καταλάβει ο νεαρός Λατίνος παίκτης ότι η μεγάλη αγάπη στο ποδόσφαιρο είναι οι σύλλογοι; Αδύνατο να μείνει έτσι στον Λευκό Οίκο, το καταφύγιο της ωριμότητας των μεγάλων ανδρών και συνοδών.


Ένας merengue οπαδός θα του έλεγε: "James αγαπά με πάθος τον σύλλογο που έχει πληρώσει για σένα 75.000.000 € και δείξε στον καθοδηγητή σου ότι τον θες τόσο όσο τον θέλει αυτός. Θυμήσου ότι είσαι ήδη ένας πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου με τη Ρεάλ Μαδρίτης κι ότι μια αληθινή αγάπη δεν ξεχνιέται ποτέ".


Αγαπώ τον James ως ένας ακόμα οπαδός και το κάνω χωρίς φόβο!

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.