News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Kanté μπαίνει στον κατάλογο του Zidane

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Του José Félix Díaz

Ο Ζιντάν επιμένει στη Μαδρίτη στην υπογραφή του μέσου της Leicester

Θα’ρθει για να ανταγωνιστεί για τη θέση με τον Casemiro



Ο N'Golo Kanté είναι το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στην ατζέντα των πιθανών μεταγραφών της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος μέσος, αφοσιωμένος στο Euro της χώρας του, είναι μία απ’τις απαιτήσεις προτεραιότητες του Ζινεντίν Ζιντάν για να ενισχύσει το ρόστερ του λευκού club για την επόμενη σεζόν. Ο παίκτης που υποδείχτηκε απ’τον Γάλλο, μετά από όλα, για να ενισχύσει μια θέση, της μεσαίας γραμμής, στην οποία τελικά καθιερώθηκε ο Casemiro.

Ο Kanté, ακριβώς, συγκεντρώνει πολλές απ’τις τακτικές κι αμυντικές αρετές του Βραζιλιάνου, σταθερού για τον Zizou στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των αποφασιστικών αγώνων του Champions League. Ο προπονητής θέλει περισσότερο ανταγωνισμό στην εν λόγω θέση και η επιλογή του ποδοσφαιριστή της Leicester είναι αυτή που του αρέσει περισσότερο τώρα. Πρόκειται για ένα παίκτη που, στα 25 του, έχει μετατραπεί σ’έναν απαραίτητο στην κατάκτηση της Premier απ’τη μεσαία ομάδα που προπονεί ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ο Ζιντάν είναι ο κύριος υποστηρικτής της αγοράς του, αλλά όχι ο μόνος. Στο λευκό club υπάρχουν πολύ θετικές εκθέσεις από τότε που ξεκίνησαν να παρακολουθούν τον μέσο τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν η Λέστερ άρχισε να καταλαμβάνει όλα τα πρωτοσέλιδα για την αναμέτρησή της με τους μεγάλους της Premier: Μάντσεστερ Σίτι, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τσέλσι.

Η απόδοση του Kanté τον έχει κάνει επίσης να κερδίσει την αναγνώριση στο ίδιο το αγγλικό πρωτάθλημα, όπου έχει ψηφιστεί ο καλύτερος μέσος της διοργάνωσης. Εξ ου και η Μαδρίτη θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα μπροστά στο ενδιαφέρον των άλλων ομάδων πρώτης σειράς. Η PSG είναι ένας άλλος απ’τους μνηστήρες (και σ’αυτή την περίπτωση με πολλά χρήματα) για να πάρει τον μέσο. Οι Γάλλοι, επιπλέον, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόκτηση παικτών απ’τη χώρα τους που ξεχωρίζουν σ’άλλες ομάδες. Και σ’αυτό το σενάριο εμφανίζεται ο Kanté, ο οποίος στην Γαλλία έπαιξε πρώτα στη Boulogne και στη συνέχεια στην Caen, απ 'όπου ήρθε στη Leicester μόλις πριν από ένα χρόνο.

Ήταν στην Premier εκεί όπου έχει κάνει το άλμα στην πρώτη γραμμή του ηπειρωτικού ποδοσφαίρου. Έκανε το ντεμπούτο του με τη Γαλλία το Μάρτιο του τρέχοντος έτους και είναι πολλοί αυτοί που συγκρίνουν το ποδόσφαιρο του μ’εκείνο του Claude Makelele, μέσου με τον οποίο ο Ζιντάν μοιράστηκε το χώρο τόσο στην εθνική όσο και στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το προφίλ είναι αυτό ενός ακούραστου ανακτητή μπαλών που δεν κουράζεται ποτέ να τρέχει. Ο τέλειος συμπαίκτης για να δώσει ισορροπία σε μια ομάδα συνηθισμένη  να παίζει με τρεις επιθετικούς, το BBC, και μόλις τρεις μέσους.

Στο περιθώριο του galáctico

Το ενδιαφέρον για τον Kanté δεν έχει καμία σχέση με την επιχείρηση ενός galáctico που έχει στο μυαλό ο Florentino Perez. Ο πρόεδρος της Μαδρίτης χαρακτηρίζεται ανέκαθεν, ιδιαίτερα κατά την πρώτη θητεία του στο σύλλογο, για το ότι κάνει μεγάλες μεταγραφές με παίκτες πρώτους στην παγκόσμια γραμμή, αλλά το προφίλ του Γάλλου ταιριάζει σ’αυτό των ποδοσφαιριστών που έρχονται για να ενισχύσουν ένα ρόστερ, για να συμπληρώσουν το βάθος του.

Η τιμή του, επιπλέον, είναι περισσότερο από προσιτή για την οντότητα του Chamartin. Η ρήτρα του είναι 25 εκατομμύρια, ένα διαχειρίσιμο ποσό για τη Μαδρίτη για να ενισχύσει την μεσαία γραμμή και για ν’αποκτήσει έναν παίκτη για ν’ανταγωνιστεί με τον Casemiro σε μια θέση κλειδί για να δώσει ισορροπία στην ομάδα.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.