News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το Champions League είναι στο DNA της Μαδρίτης, αλλά όχι με τεχνικούς όπως τον Mourinho

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Του Enrique Marin

Del Bosque, Ancelotti και Zidane το κέρδισαν

Αυτό του DNA το είπε ο Florentino, που έχει τρία Champions League στη διπλή θητεία του ως πρόεδρος της Μαδρίτης, αν και σ’όλες τις τρεις περιπτώσεις με τεχνικούς "ήσυχους", που έλεγε ο Cristiano



Με την κατάκτηση του Σαββάτου στο Μιλάνο, για δεύτερη φορά εναντίον της Ατλέτικο και ποτέ με τόση ταλαιπωρία, ο Florentino Perez έχει πλέον τρία Τσάμπιονς Λιγκ στο παλμαρέ του ως πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Περιέργως, ο ίδιος αριθμός τίτλων πρωταθλημάτων κι ένα Copa del Rey λιγότερο, δηλαδή, μια μεγαλύτερη ηγεμονία στην Ευρώπη από ό, τι στην Ισπανία, όπου διοικεί η Μπαρτσελόνα. Φυσικά, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος Florentino με την αδρεναλίνη του San Siro, "το Champions League είναι στο DNA μας, είναι το πιο σημαντικό κι αυτό σου δίνει μεγαλύτερη σημασία στον κόσμο".

Φαίνεται προφανές ότι η προτεραιότητα του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο Champions League, ειδικά αν το νταμπλ με Πρωτάθλημα και Κύπελλο το κερδίζει η Barça, στην πραγματικότητα η μόνη αντίπαλός της για να κερδίσει αυτούς τους τίτλους, με την άδεια μιας Atlético η οποία έχει κερδίσει το δικαίωμα να λαμβάνεται υπόψη στην Ευρώπη και, ως εκ τούτου, επίσης και στις εγχώριες διοργανώσεις. Φυσικά, μετά απ’την επίπληξη της Λισαβόνας πριν από δύο χρόνια και του Μιλάνου πριν από δύο ημέρες, είναι φυσιολογικό στην Atleti, και συγκεκριμένα στον ιδεολόγο της, τον Cholo Simeone, να έχουν μπει οι πρώτες αμφιβολίες. Εντελώς το αντίθετο συμβαίνει στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου το ενδέκατο δικαιολογεί τα πάντα.



Αλλά πέρα ​​απ’αυτό το DNA Τσάμπιονς Λινγκ και το ότι το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, μια διοργάνωση που κυριαρχεί συντριπτικά με 11 τρόπαια, έναντι επτά της Μίλαν και πέντε των Λίβερπουλ, Μπάγερν και Μπάρτσα, υπάρχει ένα στατιστικό της εποχής του Florentino που αξίζει τον κόπο να σημειωθεί. Οι τρεις προπονητές που με τους οποίους έχει κερδίσει η Μαδρίτη το Champions League υπό την προεδρία του είναι ο Vicente del Bosque (Γλασκώβη 2002), ο Carlo Ancelotti (Λισαβώνα 2014) κι ο πρωτάρης Ζινεντίν Ζιντάν (Μιλάνο 2016).

Τρεις τεχνικοί με μεγαλύτερες ή μικρότερες γνώσεις ή περισσότερο ή λιγότερο ικανοί από τακτικής άποψης, αλλά με δύο κοινά πράγματα. Το πρώτο, η καλή σχέση τους με τους παίκτες, μετά από όλα τους πρωταγωνιστές και τους κύριους υπεύθυνους για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της κάθε ομάδας. Και το δεύτερο, η καλή σχέση τους με τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς συνεντεύξεις τύπου μετατρεπόμενες σε πεδίο μάχης, πάντα μ’ένα χαμόγελο στο στόμα όποια κι αν είναι η ερώτηση και μια παιδεία που διευκολύνει όχι μόνο την εργασία όλων, αλλά παίρνει και την πίεση απ’τα αποδυτήρια.

«Αντσελότι και Ζιντάν είναι ήρεμοι και θετικοί άνθρωποι, οι οποίοι είναι αυτοί που αρέσουν σε μένα», δήλωσε ένας συνεπαρμένος Κριστιάνο Ρονάλντο στο χόρτο του San Siro, με σαφή αναφορά στην απόλυση του Ιταλού και, πως όχι, στο πέρασμα του συμπατριώτη του Ζοζέ Μουρίνιο απ’το Μπερναμπέου, με τον οποίο η Μαδρίτη είχε παντού λιγότερη ησυχία κι έζησε στιγμές στις οποίες τα πάντα ήταν αρνητικά. Το μήνυμα του Πορτογάλου στον Προέδρο έγινε και πάλι σαφές. Όπως ήταν μετά την κατάκτηση του δέκατου στη Λισαβόνα, όπου ακριβώς ο Ζιντάν ήταν ο βοηθός του Αντσελότι, αν και την επόμενη σεζόν ο Γάλλος ανέλαβε την Castilla και τον αντικατέστησε ο Φερνάντο Ιέρο.

Ο Cristiano, ο οποίος διαπραγματεύεται ήδη την ανανέωσή του και με το καθοριστικό πέναλτι στο Μιλάνο καλείται να αποσυρθεί στα λευκά, εγγυάται την παραμονή του Zizou, με τον οποίο όχι μόνο αστειεύτηκε στο ημίχρονο της παράτασης κι αγκάλιασε μετά τη νίκη, αλλά την αφιέρωσε ακόμη και στον ίδιο. Μετά την απόλυση του Αντσελότι έφτασε ο Ράφα Μπενίτεθ, ένας άλλος «Σιδηρούν Λοχίας», ο οποίος σχεδόν απ’την πρώτη μέρα δεν ταίριαξε στ’αποδυτήρια. Πριν τον Ιταλό ήταν ο Μουρίνιο, ο οποίος κέρδισε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο, αλλά δεν μπόρεσε ούτε καν να προκριθεί στον τελικό του Champions League.



Ο Vanderlei Luxemburgo, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2004 και του Δεκεμβρίου του 2005 και επί του παρόντος στην Κινέζική Tianjin Songjiang, διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι ένα απ’τα κλειδιά έτσι ώστε να λειτουργήσει η ομάδα με τον Ζιντάν ήταν «να καταλάβει ο Cristiano ότι δεν είναι ο προπονητής. Ο Ζιντάν ήταν ένας ηγέτης στ’αποδυτήρια όταν ήταν παίκτης, έτσι ο Cristiano πρέπει να γνωρίζει ότι τώρα εκεί θα υπάρχει ένα πρόσωπο με ηγεσία και γνώση». Ωστόσο, η συνεργασία μεταξύ του Πορτογάλου και του προπονητή του ήταν απόλυτη, όπως και πριν με τον Αντσελότι. Ο Βραζιλιάνος τόνισε επίσης την ευθύνη του Florentino: "Θα πρέπει να δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη στους προπονητές".



Ο Μουρίνιο, εκτέθηκε στην United

Κι ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης σήκωνε το ενδέκατο Ευρωπαϊκό Κύπελλό της, ο προαναφερθείς Ζοζέ Μουρίνιο έκλεινε τη συμφωνία του να προπονήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει μόνο «τρία» και την επόμενη σεζόν ούτε καν θα παίξει στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση. «Πιστεύω ότι θα προτιμούσα να ξεχάσω τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο Πορτογάλος στο τηλεοπτικό κανάλι «ManU». «Προτιμώ να επικεντρωθώ στο γιγαντιαίο κλαμπ που έχω στα χέρια μου τώρα. Η United έχει έναν ρομαντισμό κι ένα μυστικισμό που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου συλλόγου», πρόσθεσε ο Πορτογάλος, που λατρεύεται από ένα τμήμα του madridismo, που ίσως θα πρέπει ν’αρχίσει να προβληματίζεται για το ποιος ήταν ο πραγματικός μεταμφιεσμένος madridista στον οποίο ακριβώς άρεσε τόσο να μιλάει με τον Mou.


Ο πρώην προπονητής των Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος απολύθηκε απ’τον σύλλογο του Λονδίνου το Δεκέμβριο, μετά τη δεύτερη θητεία του στο Στάμφορντ Μπριτζ, δελεάστηκε απ’τον Florentino για να επιστρέψει στο σύλλογο της Μαδρίτης. Ωστόσο, επιλέχτηκε ο Ζιντάν για να αντικαταστήσει τον Μπενίτεθ και η παραμονή του μετά την κατάκτηση του Ενδέκατου είναι περισσότερο από εξασφαλισμένη. «Νομίζω ότι έρχομαι την κατάλληλη στιγμή στην καριέρα μου, γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μία απ’αυτές τις ομάδες όπου κάποιος πρέπει πραγματικά να’ναι προετοιμασμένος», είπε ο Μουρίνιο, ένας προπονητής που, σε αντίθεση με τους Del Bosque, Αντσελότι και Ζιντάν, δεν μπόρεσε να κατακτήσει με την Ρεάλ Μαδρίτης το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, μια διοργάνωση που, όπως λέει ο Florentino, είναι στο DNA του συλλόγου, αλλά όχι με προπονητές, όπως τον Μουρίνιο ή τον Μπενίτεθ, οι οποίοι εν αντιθέσει έχουν πράγματι κερδίσει αυτήν την διοργάνωση με τις Πόρτο, Ίντερ και την Λίβερπουλ, αντίστοιχα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.