News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Όλα περνάν απ’τον Bale

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Στο Anoeta, χωρίς τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά και Kroos, γαλόνια για τον Gareth

Η Μαδρίτη θέλει να παραμείνει στο τρένο του πρωταθλήματος, προσκολλώμενη στην καλή κατάσταση του Ουαλού


Το τρένο της Liga ξεκινά στις 17.00 στο σταθμό του Anoeta. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα’ναι υπεύθυνη να ξεκινήσει την πορεία, με τον Gareth Bale ως μηχανικό να τραβά την λευκή ομάδα, η οποία έχει ήδη εννέα συνεχόμενες νίκες και επιδιώκει τη δέκατη κι ένα νέο ρεκόρ.

Καμία ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει τις τελευταίες 12 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, από τότε που οι νίκες δίνουν τρεις βαθμούς. Η Μαδρίτη είναι υποχρεωμένη να το κάνει, αν θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο. Νίκη, νίκη, νίκη ... Και στη συνέχεια, να περιμένει. Να περιμένει τις αποτυχίες των Ατλέτικο και Barcelona. Σήμερα, στη Μαδρίτη και στη Σεβίλλη, υπάρχουν δύο στάσεις σε ένα άλλο συναρπαστικό ποδοσφαιρικό απόγευμα. Στις 19:15 το τρένο της Liga περνά απ’το Καλντερόν και στις 21.30, φτάνει στο Benito Villamarin.

Η Μαδρίτη θα βγει στον αγωνιστικό χώρο με το ένα μάτι στο πρωτάθλημα και το άλλο στο Champions League. Είναι αναπόφευκτο, όσο κι αν λέει ο Ζιντάν ότι σημασία έχει μόνο ο αγώνας του Anoeta. Οι απουσίες των Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Toni Kroos -λόγω ξεκούρασης κι όχι τιμωρίας-, είναι αρκετά σημαντικές για να ξεχνάμε ότι την Τετάρτη έρχεται η City και διακυβεύεται ένας τελικός Champions League. «Αλλά παίζουμε το πρωτάθλημα», υποστήριξε χθες ο Ζιντάν, ο οποίος θα δώσει όλα τα γαλόνια στον Bale.

Με τον Ουαλό υπήρξαν επίσης αμφιβολίες. Να προφυλαχθεί για το Champions League ή να αφεθεί μόνος μπροστά στον κίνδυνο για να μείνουν ζωντανοί στη Liga; Στο τέλος θα παίξει, αυτός που φαίνεται στην επίθεση, όταν δεν την μοιράζεται με τον Ρονάλντο. Τουλάχιστον στο πρωτάθλημα. Χωρίς τον CR7 δίπλα του δεν σκόραρε εναντίον της City, αλλά έβαλε δύο γκολ εναντίον της Ράγιο Βαγιεκάνο πριν από μία εβδομάδα. 11 γκολ σε 11 παιχνίδια έχει σκοράρει, όταν ο Ρονάλντο απουσίασε. Γνωρίζει, επίσης, τον δρόμο για το γκολ στο Anoeta, όπου σκόραρε δύο γκολ σε δύο παιχνίδια.

Με ελευθερία

Ο Bale θα παίξει σήμερα με απόλυτη ελευθερία, απαλλασσόμενος σε μεγάλο βαθμό απ’τα αμυντικά καθήκοντα. Είναι το προνόμιο που θα’χει χωρίς τα άλλα δύο μέλη του BBC και τέσσερις μέρες πριν τον επαναληπτικό του Champions League. Θα κινηθεί σ’όλο το μέτωπο της επίθεσης και θα’ναι πιθανότατα, οι James και Lucas αυτοί που θα πάρουν τη θέση του πίσω. Επίσης, αυτοί που θα υποχωρούν όταν η Σοσιεδάδ θα βγαίνει στην επίθεση, που θα το κάνει σίγουρα.

Επειδή το Anoeta θα προσπαθήσει το απόγευμα να παραμείνει γρουσούζικο για τους μεγάλους. Ήταν πολύ πρόσφατα για την Μπαρτσελόνα, η οποία έχει ήδη έξι σεζόν χωρίς νίκη εκεί, και για το μεγάλο αστέρι της Leo Messi, ο οποίος έχει σκοράρει δύο γκολ σε επτά παιχνίδια. Ούτε και για την Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάει πολύ καλύτερα, η οποία έχει πάρει τους τρεις βαθμούς μόνο σε μία απ’τις τρεις τελευταίες επισκέψεις της, και στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δεν θα είναι και πάλι στο Σαν Σεμπαστιάν, όπου έχει παίξει μόλις δύο φορές. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Ζιντάν δεν κέρδισε εκεί ποτέ ως παίκτης.

Ο Γάλλος πάτησε στο Anoeta τέσσερις φορές, κάνοντας τρεις ήττες και μια ισοπαλία. Τη σεζόν 2001-02 έχασε με 3-0, την επόμενη με 4-2 και με 1-0 την 2003-04. Η μονή λευκή νίκη ήταν στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά ο Ζιντάν ήταν εκτός αποστολής. Και στην τελευταία σεζόν του στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε επίσης να κερδίσει στο Anoeta, φέρνοντας ισοπαλία με 2-2.

Σήμερα θα επιδιώξει να το πράξει ως προπονητής, για να συνεχίσει να διατηρεί τις πιθανότητες της ομάδας του να κερδίσει ένα πρωτάθλημα στο οποίο η Σοσιεδάδ δεν παίζει τίποτα περισσότερο απ’το να βρεθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα, ξεπερνώντας τη γειτονική Eibar, μεταξύ άλλων, και να ξαναφέρει τους οπαδούς σ’ένα γήπεδο που αυτή τη σεζόν ήταν πιο άδειο από ποτέ. Ούτε σήμερα δεν θα γεμίσει.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.