News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι Συνελεύσεις της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα’ναι πλέον ένας στρατιωτικός χορός για τον Florentino Perez

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Του Luis Miguel Gonzalez

Η Λευκή Δέσμευση εξέλεξε 273 αντιπροσώπους

Ο Carlos Mendoza, εκπρόσωπος της Λευκής Δέσμευσης, χαιρέτισε τ’αποτελέσματα των εκλογών για τους αντιπροσώπους των μελών, ενώ κατήγγειλε παρατυπίες



Οι εκλογές για τους αντιπροσώπους των μελών της Ρεάλ Μαδρίτης, που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή αποδείχθηκαν θυελλώδεις, όπως αποδεικνύεται απ’το γεγονός ότι πολλά μέλη τις αμφισβήτησαν κι άλλα οριστικοποιήσαν χθες λεπτομέρειες, για να γίνουν. Ωστόσο, ήταν επίσης αισιόδοξες γι’αυτόν τον εκδημοκρατισμό που επιδιώκουν εκείνοι οι Madridistas που αντιτίθενται στην διαχείριση του προέδρου τους, Florentino Perez. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου την περασμένη Δευτέρα, εξελέγησαν 1.993 αντιπρόσωποι των μελών, 29 για κάθε χίλια, εκτός ποσοστού ήταν 21, για την περίοδο απ’την 1η Ιουλίου του 2016 μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020.

Η Λευκή Δέσμευση, η πλατφόρμα στην οποία έχουν ενωθεί γι’αυτό το σκοπό ο Σύλλογος Μελών της Ρεάλ Μαδρίτης (SRM), ο Σύλλογος 6 Μαρτίου 1902 -ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου-, το Κίνημα Ámbar, η Λευκή Πλατφόρμα κι ο Σύλλογος Αξιών της Ρεάλ Μαδρίτης, εξέλεξαν 273 αντιπρόσωπους, που εκπροσωπούν τουλάχιστον ένα 13,6% της συμμετοχής στις συνεδριάσεις, τόσο τακτικές όσο κι έκτακτες, που συγκαλεί η Ρεάλ Μαδρίτης. Δηλαδή, από τώρα και στο εξής ο madridismo που δεν συμμερίζεται τα γρανάζια μπορεί να’χει φωνή κι επίσης ψήφο.

Ο Carlos Mendoza, πρόεδρος του Συλλόγου Αξιών της Ρεάλ Μαδρίτης, είπε στην El Confidencial ότι «μην έχοντας ούτε τα μέσα ούτε το χρόνο, καθώς μόλις που είχαμε προετοιμαστεί για δύο μήνες, είμαστε ευχαριστημένοι απ’το αποτέλεσμα της Λευκής Δέσμευσης. Έχουμε κάνει μια αξιολόγηση του τι έχει συμβεί σ’αυτές τις εκλογές και, προς το παρόν, δεν θέλουμε να λάβουμε επείγοντα μέτρα, αλλά να δούμε τη θετική πλευρά». Όπως και οι Eugenio Martínez Bravo και Borja Martínez-Valero, άλλοι απ’τους ορατούς επικεφαλής της πλατφόρμας, ο Mendoza διαβεβαιώνει ότι «ο σύλλογος χρησιμοποίησε όλους τους μηχανισμούς του στο μέγιστο, με florentinistas διαχειριστές και υπαλλήλους, των οποίων ο μοναδικός σκοπός ήταν να συνεχίσει ο σημερινός πρόεδρος να ξηλώνει το πουλόβερ. Δηλαδή, ό, τι θέλουν οι ιδιοτροπίες και τα καπρίτσια του».

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με πίστη κι ενθουσιασμό έτσι ώστε η Ρεάλ Μαδρίτης να γίνει ένα δημοκρατικό και διαφανές ίδρυμα, γιατί σήμερα είναι ένα δικτατορικό»

Ωστόσο, και ιδιαίτερα τώρα που έχουν 273 αντιπροσώπους, ο Mendoza διαβεβαίωσε ότι «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με πίστη κι ενθουσιασμό έτσι ώστε η Ρεάλ Μαδρίτης να γίνει ένα δημοκρατικό και διαφανές ίδρυμα, γιατί σήμερα είναι ένα δικτατορικό. Μια οντότητα την οποία διαχειρίζονται όπως στα ολοκληρωτικά καθεστώτα». Κι αυτό γιατί, όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της Λευκής Δέσμευσης, "οι εργαζόμενοι της Μαδρίτης, τους οποίους πληρώνουμε όλα τα μέλη, δεν μπορούν να πάνε ενάντια σε μερικούς και να υπερασπίζονται άλλους. Θα πρέπει να’ναι ουδέτεροι, όπως συμβαίνει με τους υπαλλήλους στις γενικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές. Οι υπάλληλοι δεν προσθέτουν τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου πολιτικού κόμματος. Ωστόσο, ορισμένοι εργαζόμενοι της Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίζονται με νταηλίκι τον πρόεδρο, αν κι άλλοι, οι περισσότεροι, επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται και διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται απ’τους ανωτέρους τους".



Κοιτώντας προς το μέλλον, στην επόμενη έκτακτη ή τακτική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο Carlos Mendoza διαβεβαίωσε ότι «είναι λογικό να’μαστε ευχαριστημένοι, διότι, μετά τ’αποτελέσματα των εκλογών αυτών, θα’χουμε περισσότερη δύναμη από ό, τι σε προηγούμενες συνελεύσεις. Το 13,6% των αντιπροσώπων που έχουμε εκλέξει θα’χουν περισσότερο λόγο και ψήφο ως σύνεδροι και, επιπλέον, θ’αποτρέψουν την χειραγώγηση των συνελεύσεων απ’τον πρόεδρο και τους ομόθρησκούς του».

Υπό αυτή την έννοια, ο πρόεδρος του Valores del Madridismo μιλά εκ πείρας, καθώς "τα τελευταία τρία χρόνια εμένα με ταπείνωσαν". "Στο πρώτο, μου πήραν το μικρόφωνο. Στο δεύτερο, με λοιδόρησαν, και στο τρίτο, ο Florentino μου είπε ότι επρόκειτο να με μηνύσει. Ο Eugenio Martinez Bravo, ο Borja Valero Martinez κι εγώ, δεν εκλεχθήκαμε αντιπρόσωποι, αλλά θα δώσουμε τη μέγιστη μάχη για τον τερματισμό της δικτατορίας και των ανοησιών του κ Perez. Τον Florentino τον έχουν ενοχλήσει τ’αποτελέσματα αυτών των εκλογών γιατί πάντα περηφανεύεται και κορδώνεται ότι έχει με το μέρος του το 99,9% των madridistas. Αυτή τη φορά του γύρισε μπούμερανγκ. Από τώρα πρόκειται να βρούμε πολλά μέλη, πιστά στη μεγάλη ιστορία της Μαδρίτης, που θα βγουν μπροστά".

«Τα τελευταία τρία χρόνια εμένα με ταπείνωσαν. Στο πρώτο, μου πήραν το μικρόφωνο, στο δεύτερο, με λοιδόρησαν, και στον τρίτο, ο Pérez μου είπε ότι θα με μηνύσει»

Ο Carlos Mendoza δεν έχει ξεχάσει ακόμα κάποια γεγονότα που ντρόπιασαν περισσότερους από έναν madridistas την περασμένη Κυριακή, όπως τα μέλη που ήρθαν στο γήπεδο για να ψηφίσουν με το ψηφοδέλτιο σε σφραγισμένο φάκελο, όταν θα’πρεπε να το πάρουν κατά την είσοδό τους στο γήπεδο. Ή εκείνους που προσέρχονταν διστακτικοί και χωρίς να ξέρουν ποιον θα ψηφίσουν. Και τι να πούμε γι’αυτούς που έδειξαν έκπληκτοι, όταν έπρεπε να δείξουν μέχρι και τρεις φορές την κάρτα τους, μία για να μπορέσουν να μπουν, άλλη μία για τη διαπίστευση και, την τρίτη, για να ψηφίσουν στην κάλπη. Υπήρξαν, επίσης, εκείνοι που επέκριναν το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, ψήφισαν με συμβολαιογραφικά δίκτυα, των οποίων το κόστος ήταν περίπου 100 ευρώ ανά ψήφο. Για να μην αναφέρουμε την παρουσία αρκετών λεωφορείων επαρχιακών συνδέσμων έξω απ’τη Μαδρίτη που ταξίδεψαν για να ψηφίσουν μαζικά ...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «AS», πολλά μέλη προβληματίστηκαν βλέποντας τον Alberto Villaverde, τον μόνο καταδικασμένο για την παραποίηση των ψήφων για την υποψηφιότητα του Juan Miguel Villar Mir στις εκλογές του 2006. Την περασμένη Κυριακή, ο Villaverde μπήκε και βγήκε απ’το γραφεία του συλλόγου σα να βρίσκονταν στο σπίτι του. Με τον φάκελό του στο χέρι, συνεργαζόμενος για να επηρεάσει την ψήφο πολλών μελών, έτσι ώστε να εκλεχθούν οι αντιπρόσωποι που σχετίζονται με τα συμφέροντα των Florentino και Redondo. Κανείς δεν εξήγησε την παρουσία του μαζί με άλλα μέλη του συνδέσμου El Bierzo.


Ο Carlos Mendoza, αναφερόμενος σ’αυτά τα γεγονότα, σχολίασε: «Γι’αυτό λέω, και δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, ότι δεν υπάρχει διαφάνεια στο club. Με βάση προνόμια και χάρες σε πολλούς συνδέσμους, όπως εισιτήρια και δώρα, για να δώσω ένα παράδειγμα, οι Florentino και Manuel Redondo έχουν εξαγοράσει πολλά μέλη, όταν άλλα τα αγνοούν. Οι επιτυχίες της ομάδας μας χαροποιούν. Εύχομαι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το ενδέκατο Κύπελλο Πρωταθλητριών!, αλλά είναι καιρός η Μαδρίτη να ανακτήσει και πάλι το κύρος, τον θαυμασμό και τον σεβασμό σ’όλον τον κόσμο, αξίες που έχει σπαταλήσει ο κ Perez στις δύο προεδρικές θητείες του".

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.