News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Καπετάνιοι και ναύτες

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015


Ο Ράμος έπαιξε το ντέρμπι, προφανώς ανέτοιμος και το ρίσκο του κόστισε στη Μαδρίτη ένα πέναλτι και ένα μέτριο παιχνίδι. Τρεις ημέρες αργότερα μίλησε και προκάλεσε ίντριγκα.

Μετά το τέλος του αγώνα και πριν τις δηλώσεις του Ράμος, μίλησε ο Μπενίτεθ, ο οποίος εκφράστηκε, ίσως υπερβολικά, για το λάθος του Ράμος στο Καλντερόν. Ίσως λόγω της επιθυμίας του να μιλά για το ποδόσφαιρο, τον τομέα που αισθάνεται πιο άνετα. Σε κάθε περίπτωση, έχει περάσει καιρός από τότε, που οι madridistas έχουν καταλάβει ποιος είναι ο Σεβιγιάνος. Ικανός για το καλύτερο (το γκολ του δέκατου, να δίνει την ψυχή του για την ομάδα) και για το χειρότερο, όπως όταν τον κυριεύει το πνεύμα του Beckenbauer.

Και οι δύο έχουν εν μέρει δίκιο. Αλλά μόνο ένας μπορεί να’ναι ο υπεύθυνος. Και θα πρέπει να’ναι ο Μπενίτεθ. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, γιατί σε κάθε πολύπλοκο οργανισμό που αποτελείται από ανθρώπους (και τα αποδυτήρια μιας αθλητικής ομάδας της ελίτ, είναι ακριβώς αυτό) πρέπει να υπάρχει μια ιεραρχία, μια αρχή εξουσίας. Σ’αυτή την περίπτωση, ο προπονητής είναι αυτός, που έχει επιλέξει ο σύλλογος για αυτά τα καθήκοντα. Και αυτόν θα καλέσει ο σύλλογος για εξηγήσεις, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά. Όχι τον Ramos, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε μ’ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Ξαναλέω, ο σύλλογος. Όχι ο Ράμος. Ούτε ο Cristiano, ούτε παλιότερα, οι Κασίγιας και Ραούλ. Και ο σύλλογος έχει δώσει το κουμάντο στον Μπενίτεθ. Μπορείτε να αμφισβητήσετε την καταλληλότητα της επιλογής, αλλά αυτή είναι. Προφανώς, στους παίκτες άρεσε το μαλακό χέρι του Ancelotti περισσότερο απ’την μέθοδο του Ράφα. Ζούσαν καλύτερα. Αλλά είναι πολλά τα χτυπήματα που πρέπει να υπομείνει ο προπονητής της Μαδρίτης, τα οποία προέρχονται απ’το εσωτερικό. Και όχι απ’τον οποιονδήποτε. Αλλά απ’τον αρχηγό του.

Επεισόδια που τροφοδοτούν μια θεωρία: η αμφισβήτηση στην αρχή της εξουσίας είναι αυτό που έχει κάνει τη Μαδρίτη απλά μια καλή ομάδα τα τελευταία χρόνια, όταν ήταν γραφτό να γίνει η καλύτερη. Κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ, πράγματι, αλλά ένα πρωτάθλημα σε επτά σεζόν είναι πολύ λίγο συλλογικά, όταν πρόκειται για προσπάθειες βαθιάς ανάσας, τέτοιες που απαιτούνται για το σπάσιμο βράχων κάθε βδομάδα. Ο Μου κέρδισε εκείνο το πρωτάθλημα. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, επίσης, αποχώρησε δραματικά. Σίγουρα έχετε ακούσει για τα αίτια.


Ο Μπενίτεθ αξίζει το σεβασμό και, σε αυτόν τον κοντόφθαλμο κόσμο όπου οι προπονητές ζουν και να πεθαίνουν με τα τελευταία αποτελέσματα τους, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι ένας απ’τους παίκτες του να δημιουργεί περισσότερες ειδήσεις από μια Kardashian. Και σίγουρα όχι απ’τον αρχηγό του, ο οποίος θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του, ότι φέρει το περιβραχιόνιο κι εκτός του αγωνιστικού χώρου, επίσης.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.