News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο De Gea και η κατάρα του Florentino όταν υπογράφει παίκτες της Ατλέτικο

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Του Enrique Marin

Τόρες, Forlan, Aguero, Falcao, Diego Costa...

Αν και τώρα τερματοφύλακας της Manchester United, ο De Gea ήταν πριν στην Ατλέτικο, όπου είχε πει ότι δεν θα’παιζε ποτέ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως και εκείνος, έτσι κι άλλοι παίκτες των rojiblancos αντιστάθηκαν στον Pérez


Σα να ήταν μια κατάρα, ο Florentino Perez δεν μπορεί ν’αποκτήσει παίκτες απ’την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αν και στην υπόθεση De Gea πρόκειται για έναν πρώην της Ατλέτικο, όπως συνέβη αυτό το καλοκαίρι με τον Aguero. Όπως ανέφερε η El Confidencial, η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε τον Αργεντινό επιθετικό προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα της αυτή τη σεζόν κι ως εκ τούτου, ο Μπενζεμά ήταν προσωρινά στην αγορά, με την Άρσεναλ να προσπαθεί να τον αποκτήσει. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, ο Σεΐχης Mansour bin Zayed Al-Nahyan, έδωσε λευκή επιταγή στον Kun για ν’αποτρέψει οποιαδήποτε σκέψη του να φύγει. Σχετικά με την αποτυχία απόκτησης του De Gea, λίγα μπορούν να προστεθούν στο αλλόκοτο που ζήσαμε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Ο Florentino Perez δεν έκρυψε ποτέ πως η πραγματική αντιπαλότητα του ως madridista δεν είναι με τη Μπαρτσελόνα, αν και ο καταλανικός σύλλογος είναι σήμερα ο κύριος αντίπαλος του σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά με την Ατλέτικο. Ίσως για το λόγο αυτό, μερικές απ’τις πιο επιθυμητές μεταγραφές του ήταν παίκτες του Vicente Calderon, όμως, μία προς μία, όλες οι προσπάθειες του απέτυχαν, με τελευταία αυτή για τον De Gea, τον τερματοφύλακα της United, ο οποίος προέρχεται απ’τις ακαδημίες της Ατλέτικο.

Αυτό συνέβη με τους Φερνάντο Τόρες, Φορλάν, δύο φορές με τον Σέρχιο Αγκουέρο, με τον Radamel Falcao και τον Ντιέγκο Κόστα. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε για την απόκτηση του κάθε ένα απ’αυτούς, αλλά είτε λόγω της άρνησης του ίδιου του παίκτη, όπως είχε γίνει με τον Torres, είτε περισσότερο λόγω των δυσκολιών που υπήρξαν απ’την Ατλέτικο, καμία απ’αυτές τις μεταγραφές δεν είχε αίσιο τέλος για τον Florentino. Το επεισόδιο με τον Falcao είναι το πιο γνωστό. Σε μια συνάντηση του ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Κολομβιανό, επ’ευκαιρίας της εκδήλωσης της Χρυσής Μπάλας, ο Florentino έδειξε και πάλι την εκτίμηση του προς τον επιθετικό της Ατλέτικο. Στην πραγματικότητα, ο El Tigre βρέθηκε μαζί με την αποστολή της Μαδρίτης που ταξίδεψε στη Ζυρίχη. Δεδομένης της καλής σχέσης του με τον Cristiano και ταξιδεύοντας με τον Jorge Mendes, μάνατζερ και των δύο, πέρασε ένα μεγάλο μέρος της εκδήλωσης περιβαλλόμενος απ’τους παίκτες της Μαδρίτης.

Μετά από αρκετές συναντήσεις μεταξύ του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ατλέτικο, Miguel Ángel Gil, έφτασαν κοντά στην πώληση του Falcao στον γειτονικό σύλλογο, αλλά τελικά ο Κολομβιανός κατέληξε στη Mónaco. Αυτές οι καλές προθέσεις στην περίπτωση του El Tigre, δεν υπήρξαν με τον Σέρχιο Αγκουέρο. Ο Florentino και ο Αργεντινός ήθελαν το ίδιο πράγμα, και κατέληξαν ακόμη και σε συμφωνία, αλλά ο Miguel Ángel Gil εξασφάλισε ότι ο Κουν δεν θα παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης -ο Florentino κι ο José Ángel Sánchez δεν παίζουν καθαρά με τα τελευταία κόλπα για τον επιθετικό- φτάνοντας ακόμα και να δηλώσει ότι δεν θα δώσει στο Μπερναμπέου ούτε «μία κλανιά».

Η περίπτωση του Diego Costa ήταν η τελευταία σε μια σειρά διαπραγματεύσεων και συμφερόντων που ναυάγησε πολύ πριν φτάσει στην ακτή. Και πάλι, όπως συνέβη και με την αποτυχημένη απόκτηση του De Gea, ανατέθηκε στον Jorge Mendes να μεσολαβήσει και τελικά ο Ισπανο-Βραζιλιάνος επιθετικός κατέληξε στην Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος εκπροσωπείται επίσης απ’τον Jorge Mendes.


Τι θα συμβεί με τον atlética σύνδεσμο και τον De Gea;

Γνωρίζουμε ότι για τους οπαδούς της Ατλέτικο μια απ’τις μεγαλύτερες προσβολές είναι ένας παίκτης τους να πάει στον αιώνιο αντίπαλο. Ακόμη περισσότερο αν, όπως στην περίπτωση του De Gea, πρόκειται για έναν παίκτη των ακαδημιών τους. Απόδειξη αυτού είναι ότι ο atlética σύνδεσμος De Gea του Almodóvar del Campo (Ciudad Real) αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να αποσύρει το όνομα του παίκτη. Το 2010, ο David μετέβη σ’αυτόν τον σύνδεσμο για να τον εγκαινιάσει και στη συνέχεια διατήρησε επαφή με τα μέλη του. Κράτησαν το όνομά του όταν πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πριν απ’την επικείμενη -αν και τελικά αποτυχημένη- μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης έσπευσαν να το αποσύρουν. «Έχουμε άριστες σχέσεις και αγαπάμε όλη την οικογένεια, αλλά είναι μια φυσιολογική απόφαση που ακόμη κι ο ίδιος κατάλαβε», είπε στην As ο πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος δεν άργησε επίσης να κατεβάσει τις αφίσες, που βρίσκονται σε ένα ιστορικό κτήριο στην ίδια πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 ο De Gea, δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό FHM ότι δεν θα πάει ποτέ στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Δεν θα πήγαινα στην Ρεάλ Μαδρίτης ούτε με λευκή επιταγή», είπε ο διεθνής τερματοφύλακας. «Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Τα λεφτά είναι πολλά, αλλά μιας και προέρχομαι απ’τις ακαδημίες της Ατλέτικο θα είναι πολύ δύσκολο να φύγω», πρόσθεσε. Μετά την απόκτηση του απ’τη Γιουνάιτεντ, ο De Gea τα είχε κάνει πρακτικά όλα για να φάει τα λόγια του και να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, ήταν μια άθλια διαχείριση, ή ποιος ξέρει, ίσως ήταν μια κατάρα που κυνηγά τον Florentino Perez όταν θέλει να πάρει παίκτες της Ατλέτικο, οδήγησε σ’αυτό που είναι ήδη γνωστό: ο πρώην της Ατλέτικο «καταδικάστηκε» να μείνει στο Old Trafford κι ο Κοσταρικανός Keylor Navas, να μείνει σε μια ομάδα στην οποία του είπαν ότι τον ήθελαν, αλλά του έχουν αποδείξει ότι δεν ήταν αλήθεια.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.