News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Benitez μπλόκαρε την έξοδο του Cheryshev κι έκοψε τον Alberto Moreno

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Μπενίτεθ έκοψε τον Alberto Moreno, πιστεύοντας ότι ο Cheryshev, ένας αριστεροπόδαρος μεγάλων αποστάσεων, πολύ γρήγορος και πειθαρχημένος μπορεί ν’αποτελέσει μια ιδανική αλλαγή του Μαρσέλο


Το ποδόσφαιρο επιφυλάσσει εκπλήξεις, καραμπόλες, μυστήρια, επιζήμιες απογοητεύσεις και ντροπιαστικές ενέδρες. Αυτό είναι το μεγαλείο και η μοναδικότητα του ποδοσφαίρου: είναι απρόβλεπτο. Η αποτυχία μεταγραφής του David De Gea στη Ρεάλ Μαδρίτης πρωταγωνίστησε, αλλά εβδομήντα δύο ώρες πριν, ο Ρώσος Denis Cheryshev ετοιμάζονταν να φύγει για την Premier League, καθώς δύο ομάδες ενδιαφέρονταν γι’αυτόν , η Liverpool και η Newcastle, προσφέροντας 20 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη. Αλλά ο Rafa Benitez, ο προπονητής της Ρεάλ σταμάτησε απότομα την έξοδο. Η απόφαση αυτή οδήγησε σε παράπλευρες απώλειες: στην απόκτηση του πλάγιου μπακ Alberto Moreno, πρώην της Sevilla ο οποίος παίζει στη Λίβερπουλ και κέρδισε στην κούρσα με τον Alex Tellez, της Γαλατασαράι, ο οποίος βρέθηκε στην Ίντερ. Καραμπόλες.

Όλα ήταν έτοιμα, με τη μυστικότητα της είδησης-έκπληξης. Σχεδόν ένα μήνα απ’τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και την ανταλλαγή e-mails μεταξύ των εκπροσώπων του ποδοσφαιριστή και της Ρεάλ και στο τέλος μαύρος καπνός. Ο Alberto Moreno, ο αριστεροπόδαρος Σεβιγιάνος που θριάμβευσε στη Σεβίλλη πριν μόλις δύο χρόνια, ξεπήδησε στη διεθνή σκηνή, κατακτώντας ένα Europa League με τον σύλλογο της καρδιάς του και δυο ώρες πριν τον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάρντιφ, αναγκάστηκε να βγάλει τα παπούτσια για να πάρει το αεροπλάνο για το Λίβερπουλ. Δεν το πήρε τόσο βαριά όπως πριν, ούτε έκλαψε μιας και ήθελε να’χει την ευκαιρία να παίξει για τη Ρεάλ Μαδρίτης όπου βρίσκεται ο φίλος του, ο Sergio Ramos. Ο καπνός βγήκε και ο Alberto Moreno θα πρέπει να συμβιβαστεί εκ νέου με την πρωινή ομίχλη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Melwood, στο West Derby, περιοχή πολύ γνώριμη στον Rafa Benitez.

Ήταν αυτός, ο Μπενίτεθ, ο οποίος σταμάτησε την επιχείρηση, μιας κι ο Μαδριλένος επέλεξε τον Cheryshev, έναν αριστεροπόδαρο μεγάλων αποστάσεων, πολύ γρήγορο και πειθαρχημένο: ένας πολύ ωφέλιμος παίκτης, που θα παίξει τα λεπτά που θα περισσέψουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και με τον οποίο σ’ολόκληρη την ποδοσφαιρική σεζόν ο προπονητής θέλει να κάνει κάποια πειράματα. Για παράδειγμα, να τον τραβήξει τριάντα μέτρα πίσω για να βοηθήσει αμυντικά. Σύμφωνα με τους κοντινούς του Rafa, ο Cheryshev μπορεί ν’αποτελέσει μια ιδανική αλλαγή για τον Marcelo, προσφέροντας περισσότερα από ό,τι ο Coentrao και είναι ένας παίκτης απ’τις ακαδημίες.


Μια δύσβατη διαδρομή

Ο Μπενίτεθ πρόσφατα είχε κάνει μια εκτενή συζήτηση με τον Denis και χωρίς να είναι πολύ σαφής του είπε ότι τον υπολογίζει, να συνεχίσει να δουλεύει και να’ναι υπομονετικός. Για την ώρα δεν θα παίξει, αλλά υπάρχει πολύ έδαφος για να το κάνει και, τελικά, να’ναι σε θέση να αισθάνεται σημαντικός. Ο προπονητής υποσχέθηκε ο Ρώσος θα είναι ένας ακόμη σημαντικός παίκτης του ρόστερ.

Στον Denis Cheryshev άρεσαν τα λόγια του Μπενίτεθ και χαμογέλασε ως απάντηση. Ο Cheryshev, μετά από δύο χρόνια δανεισμού (με ατυχή διαμονή στη Σεβίλλη κι επιτυχημένη στη Βιγιαρεάλ), ήταν πεπεισμένος ότι τον τρίτο χρόνο θα φορούσε μια διαφορετική φανέλα κι όχι της Μαδρίτης. Ο Ρώσος είναι ένας συναισθηματικός παίκτης, που πέρασε δύσκολες στιγμές ως επαγγελματίας και εκτιμά βαθιά την αγάπη του προπονητή του. Θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τη φανέλα της ομάδας.

Μακριά, ο Alberto Moreno έγλειψε τις πληγές με τους συμπαίκτες του στη Λίβερπουλ, της ομάδας που, μετά την αποχώρηση του Sterling, υπέστη το Σάββατο μια σκληρή ήττα. Η ήττα εντός έδρας απ’τη Γουέστ Χαμ (0-3) ήταν ενοχλητική. Ο Alberto μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο πρώην της Σεβίλλης, για τον οποίο η Λίβερπουλ κατέβαλε 20.000.000 € (17 σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε εύκολα μπόνους), έμεινε απότομα στην Premier. Ο Σεβιγιάνος είναι ένας ταλαντούχος παίκτης, γρήγορος και με χρυσό αριστερό πόδι, ένα ακατέργαστο διαμάντι που σύμφωνα με τους ειδικούς βιάστηκε να πάει στην Αγγλία. Αλλά η Σεβίλλη χρειάζονταν χρήματα και δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τις συμβουλές του Unai Emery, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ο νεαρός παίκτης για άλλο ένα έτος. Σύμφωνα με τους τεχνικούς, μία ακόμα σεζόν στο Nervion θα είχε κάνει μεγάλο καλό στον Alberto Moreno.

Αγκιστρωμένος στην εθνική, ο Σεβιγιάνος παλεύει να κερδίσει μια θέση στους «κόκκινους» και υπολογίζει για την ώρα στα rotations του Μπρένταν Ρότζερς, αν και αυτός δεν ήταν αρνητικός όταν μίλησαν για τη μεταγραφή του Ισπανού. Η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως γνωρίζουμε, δεν έδινε περισσότερα από 13 εκατομμύρια για τον Alberto Moreno. Ωστόσο, ο αριστεροπόδαρος θα παραμείνει στο «Άνφιλντ», επειδή ο Rafa Benitez έκοψε την μεταγραφή, προτιμώντας την επιλογή του αριστεροπόδαρου Ρώσου: του Cheryshev.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.