News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Mata, ο ώμος για να κλάψει ο De Gea την υποτιθέμενη «χαλασμένη μεταγραφή» του στη Μαδρίτη

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ο συμπαίκτης του στη United, μαζί του στην εθνική


Λιγότερο από 24 ώρες μετά την αποτυχία μεταγραφής του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο τερματοφύλακας εντάχθηκε στην εθνική Ισπανίας, όπου βρίσκεται κι ο συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ


Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η είδηση ότι η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης χάλασε λόγω των εγγράφων που δεν έφτασαν στην ώρα τους, άφησε σε κατάσταση σοκ τον David De Gea. Ο τερματοφύλακας παρακολούθησε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών της Ρεάλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απ’το σπίτι της φίλης του, της τραγουδίστριας Edurne. Αν για οποιονδήποτε ο οποίος περίμενε να δει την έκβαση της επιχείρησης, αυτή ήταν τραγελαφική, αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τον κύριο εμπλεκόμενο, ο οποίος πέρασε 28 ατελείωτα λεπτά στα οποία απ’το Μπερναμπέου, παρέμεινε στο Old Trafford. Και όλα αυτά εξαιτίας της ύποπτα «χαλασμένης μεταγραφής» του.

Ο De Gea ήρθε αργά το απόγευμα της Τρίτης στο Ciudad del Fútbol de Las Rozas για να ενταχθεί στην συγκέντρωση της εθνικής υπό τις εντολές του Vicente del Bosque εν όψει των επίσημων αγώνων ενάντια στη Σλοβακία και στα Σκόπια. Το έκανε με σοβαρότερη έκφραση απ’τη συνηθισμένη και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στα πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης που τον περίμεναν. Η παρουσία εκεί του συμπαίκτη του στη United, του Juan Mata, δεδομένου ότι ο προπονητής το ξανακάλεσε μετά από καιρό, ήταν μια μεγάλη υποστήριξη για τον De Gea. Ο τερματοφύλακας έχει άριστες σχέσεις με τους υπόλοιπους διεθνείς, αλλά όχι καλύτερες απ’ότι με τον Μάτα, ένα είδωλο στο Old Trafford, όπως ήταν την περασμένη σεζόν ο De Gea, που τον στήριξε και τον χαροποίησε.


Είναι προφανές ότι ο Jorge Mendes, ο παράγοντας που ο De Gea έχει προσλάβει ακριβώς για να επιστρέψει στην La Liga και πιο συγκεκριμένα στη Ρεάλ Μαδρίτης, θα του έχει ήδη δώσει κάποια εξήγηση για το τι συνέβη, αλλά σίγουρα αυτό δεν θα τον παρηγόρησε καθόλου. Ο David πόνταρε πολύ στο να φορέσει λευκά και η εικόνα για την ώρα είναι περισσότερο από μαύρη. Ή από αμέλεια ή ποιος ξέρει αν έγινε, όπως υποψιάζονται στην ίδια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από μια ξαφνική υποχώρηση των ηγετών της Μαδρίτης. Οι Άγγλοι δεν έκαναν ποτέ εύκολα τα πράγματα, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία, καθώς ποτέ δεν το αρνήθηκαν απ’το Old Trafford, όπου λένε ότι δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να πουλήσουν τον τερματοφύλακα τους και είναι στην ευχάριστη θέση να τον έχουν ακόμα.


Ψυχρή η Μαδρίτη με τον τερματοφύλακα

Μετά από προσεκτική ανάγνωση της επίσημης ανακοίνωσης της Ρεάλ Μαδρίτης, η αλήθεια είναι πως δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο τι συνέβη, παρά μόνο δημιουργήθηκαν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τη συμπεριφορά της United, στις οποίες η αγγλική ομάδα ανταποκρίθηκε ώρες αργότερα, με δική της ανακοίνωση. Σύμφωνα με την εκδοχή της Ρεάλ Μαδρίτης, οι Βρετανοί εισήγαγαν στο σύστημα TMS της FIFA τα στοιχεία του De Gea, όχι όμως κι εκείνα του Keylor Navas. Δηλαδή, μπορεί να υπήρξε ένα πρόβλημα με τη μεταγραφή του Κοσταρικανού στη United που ανέτρεψε την μεταγραφή του Ντε Χέα στην Ρεάλ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Florentino Perez δεν κατέφυγε στη FIFA και απλά κατηγόρησε τη United για την αποτυχία της επιχείρησης, αλλά αυτό που είναι πιο εκπληκτικό είναι η ψυχρότητα με την οποία αντιμετώπισε τον David De Gea, ο οποίος όχι μόνο έχει επανειλημμένως αρνηθεί να αποδεχθεί τις διάφορες προσφορές της ανανέωσης που του έχει κάνει ο αγγλικός σύλλογος, αλλά είχε να υπομείνει την πίεση του Van Gaal όλες αυτές τις εβδομάδες.
Φυσικά, το γεγονός ότι η αγορά στην Αγγλία έκλεισε επίσης την Τρίτη και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν απέκτησε τερματοφύλακα, καλεί τον Van Gaal να σκεφτεί να άρει την απομόνωση που έχει επιβάλει στον De Gea απ’την αρχή της προετοιμασίας. Ο στόχος του Ολλανδού ήταν σαφής, να εξωθήσει στ’άκρα το θέμα, έτσι ώστε η Ρεάλ Μαδρίτης να καταβάλει 30 εκ. ευρώ για κάποιον, που έχει μόνο ακόμα ένα έτος στο συμβόλαιό του και να συμπεριλάβει στην επιχείρηση τον Keylor Navas, τον τερματοφύλακα για τον οποίο ο Van Gaal αναστέναξε το περασμένο καλοκαίρι.

Στη χειρότερη περίπτωση, δηλαδή, σ’αυτήν που ο προπονητής τον κρατήσει έξω απ’την ομάδα, κάτι που φαίνεται ότι θα συνεχίσει να συμβαίνει με τον συμπατριώτη του, Victor Valdes, ο De Gea πρέπει να υπομείνει μέχρι την χειμερινή αγορά, η οποία ανοίγει τον Ιανουάριο, για να επαναλάβει την αναχώρησή του για την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό που θα’ναι σημαντικό, είναι να μην παίξει στο Champions League ο Keylor Navas με την Ρεάλ, μια απόφαση με την οποία ο Rafa Benitez, θα πρέπει να’ναι πολύ προσεκτικός. Έτσι, ο Κοσταρικανός θα μπορούσε να επιστρέψει στην επιχείρηση και να παίξει στην ανώτερη διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου με  τους Red Devils.

Φυσικά ξεκαθαρίζεται, όπως μπορείτε να διαβάσετε στις τελευταίες γραμμές της ανακοίνωσης της Γιουνάιτεντ, ότι, απ’τη στιγμή που δεν έχει πωληθεί, ο Van Gaal θα υπολογίζει και πάλι τον De Gea ως βασικό τερματοφύλακα, η οποία είναι επίσης καλή είδηση για την εθνική και ποιος ξέρει αν υπάρχει ακόμα και η σκέψη της ανανέωσης με την αγγλική ομάδα ξεχνώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης, ή αν περιμένει μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2016 για να μείνει ελεύθερος και να φύγει. Το ερώτημα λοιπόν για τότε, είναι αν θα κατευθυνθεί στο Μπερναμπέου ...
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.