News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το Μπερναμπέου θα παρουσιάσει το νέο γκαζόν, πρωτοπόρο στην Ισπανία

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ένα μίγμα τεχνητού και φυσικού χλοοτάπητα 


Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση του νέου χλοοτάπητα του γηπέδου Santiago Bernabéu. Δεν είναι ένας συνηθισμένος χλοοτάπητας, αλλά ένα υβρίδιο - ένα μίγμα φυσικού και συνθετικού, κάτι που δεν έχει ξαναυπάρξει στην Ισπανία.

Οι «Los Blancos» έδωσαν στο τερέν τους μια νέα στρώση πράσινου πάνω στην οποία θα παίζουν την επερχόμενη σεζόν 2015-16. Ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι 8.500 τετραγωνικά μέτρα χλοοτάπητα έχουν παραδοθεί απ’το Μιλάνο, χωρισμένα σε 23 ταινίες, που συναρμολογήθηκαν μέσα σε 48 ώρες.

Ο σύλλογος επέλεξε ένα νέο επαναστατικό είδος χλοοτάπητα, το οποία είναι ένα υβρίδιο, που έχει μια τεχνητή βάση πάνω στην οποία αναπτύσσεται φυσικό χόρτο - πρωτοποριακή τεχνολογία στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος αυτού είναι ότι αντέχει πολύ περισσότερο χρόνο μέχρι να φθαρεί και η απομάκρυνση των υδάτων γίνεται πολύ πιο εύκολα από ό, τι στο φυσικό χλοοτάπητα. Ένα άλλο μεγάλο συν είναι ότι βοηθά να αποφύγει ο παίκτης τραυματισμούς απ’το έδαφος. Ο Paul Burgess, επικεφαλής του αγωνιστικού χώρου της Ρεάλ, διαβεβαιώνει ότι θα είναι σαν να παίζουν σε ένα χαλί.


«Η αλλαγή του χόρτου είναι πάντα δύσκολη. Εξαρτάται απ’τη μεταφορά, απ’το αν έχει φυτευτεί καλά κι αν έχει καλλιεργηθεί στο κλίμα του, απ’το αν η εγκατάσταση πήγε καλά. Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε ένα σπουδαίο αγωνιστικό χώρο για την σεζόν που έρχεται. Το σχέδιο είναι, να’ναι χαλί σ’όλα τα ματς».
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.