News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Πολεμική Αεροπορία

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Η Μαδρίτη δείχνει ασφάλεια στα ύψη

Ο Μπενίτεθ επιδιώκει να βελτιώσει τις επιθετικές και αμυντικές πτυχές των στημένων, χάρη στο ύψος της ομάδας


Ramos, Varane, Κριστιάνο και Πέπε, ειδικοί στον αέρα


Έναν κολοσσό στον αέρα. Αυτό είναι που αναζητά ο Rafa Benitez, στις στημένες φάσεις. Ψηλούς ποδοσφαιριστές για να κυριαρχούν στις δύο περιοχές. Να δίνουν λύσεις σε δύσκολα παιχνίδια. Έχοντας τη λύση στη διάθεση του, μπορεί να την χρησιμοποιήσει σε σφιχτά ματς αλλά κι ως καταλύτη στην άμυνα του. Να μαρκάρει και να μην μαρκάρεται. Ο προπονητής δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για ν’αφήσει το σημάδι του, όπως φαίνεται κι απ’το γεγονός ότι η ομάδα του δέχτηκε μόνο ένα γκολ μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Η άμυνα στα στημένα ήταν ένα αγκάθι στα πλευρά της Ρεάλ σε πρόσφατες σεζόν. Η αποστολή του Benitez είναι να κάνει αυτό το πράγμα, παρελθόν. Για να το πετύχει αυτό, μπορεί να υπολογίζει σε μια πραγματική δύναμη στον αέρα που αποτελείται απ’τους Danilo (1,84 m ύψος), Sergio Ramos (1,83 m), Raphaël Varane (1,91 m), Casemiro (1,83 m), Cristiano Ronaldo (1,85 m) και Pepe (1,88 m). Πρόκειται για έξι παίκτες που έχουν ύψος πάνω από 1,83 μ. με τον Πορτογάλο και Γάλλο σέντερ μπακ, τις οι πιο εξέχουσες φυσιογνωμίες.

Οι «Los Blancos» μπορούν επίσης να επωφεληθούν απ’τις στημένες φάσεις στο άλλο άκρο του γηπέδου. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να προκαλούν όλεθρο τακτικά, αν σκεφτούμε όχι μόνο τους παίκτες που θα λάβουν την πάσα, αλλά και ότι παίκτες όπως οι Toni Kroos, Luka Modric, James Rodríguez και Isco, είναι ειδικοί στις σέντρες μέσα στην περιοχή. Οι τρεις μέσοι θα εναλλάσσονται με στρατηγικές κινήσεις. Τρεις δεξιοπόδαροι κι ένας αριστεροπόδαρος. Πρέπει να μπερδέψουν τον αντίπαλο και να δημιουργήσουν κίνδυνο. Αυτό είναι που ψάχνει ο Rafa. Τέσσερις διαθέσιμοι παίκτες για όλα τα γούστα.

Ήδη, τόσο ο Πέπε, όσο κι ο Βαράν έχουν σκοράρει από στημένα σ’αυτήν την προετοιμασία. Ο Πέπε μετά από ένα κόρνερ κλάσης του Isco στον αγώνα εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι και στο ίδιο παιχνίδι ο Varane τον διαδέχθηκε στο σκορ, από μια φάση που ξεκίνησε από ένα άλλο κόρνερ του Isco. Η Πολεμική Αεροπορία κυριαρχεί στους ουρανούς.

Ο Μπενίτεθ είναι ένας ειδικός της στρατηγικής. Στην Λίβερπουλ το συνειδητοποίησαν. Κατά την παραμονή του στον πάγκο της αγγλικής ομάδας, η ομάδα δέχονταν από στημένα το πολύ 2 γκολ κατά τη διάρκεια της σεζόν και ήταν πάντα μεταξύ των κορυφαίων τεσσάρων ή τουλάχιστον στη χειρότερη περίπτωση, στη μέση της κατηγορίας. Εκεί χρησιμοποιούσε άμυνα ζώνης στα κόρνερ, κάτι που δημιουργούσε μεγάλη συζήτηση σε κάποια βρετανικά μέσα ενημέρωσης , καθώς δεν ήταν συνηθισμένοι σ’αυτό το είδος άμυνας στο Νησί. Οι περισσότερες ομάδες χρησιμοποιούσαν man to man και τα στατιστικά τους δεν ήταν καλύτερα απ’της άμυνας ζώνης. Ο τεχνικός, εκείνον το καιρό, το είχε στο ρεπερτόριο του και τώρα θα το εφαρμόσει στη Ρεάλ Μαδρίτης

Αναφορά στα στατιστικά του προηγούμενου έτους

Την περασμένη σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης δέχτηκε 11 γκολ από στημένες φάσεις σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ, στα δύο Σούπερ Καπ και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων. Αυτά είναι αναμφίβολα πάρα πολλά για ένα σύλλογο που επιζητά τη δόξα σ’όλα τα μέτωπα.

Στη επίθεση, οι άνδρες του Carlo Ancelotti σκόραραν 18 γκολ από στημένες φάσεις. Με τον Μπενίτεθ να καθοδηγεί την αεροπορία αυτή την σεζόν, ο σύλλογος ελπίζει ότι θα ξεπεράσει αυτό το νούμερο κι ότι θα κατατροπώσει τους πάντες στο πέρασμα του, τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.