News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η μεγάλη μετανάστευση

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πάνω από 30 παίκτες της ακαδημίας «πέταξαν» απ’το Valdebebas


Η βάση της πρώτης Castilla του Ζιντάν αποχώρησε αυτό το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι προχωρά και ξεκινά η νέα πορεία στο Valdebebas. Η Castilla είναι καθ’οδόν, οι νέοι επανέρχονται σε δραστηριότητα και συναντούν ένα νέο δάσκαλο στ’αποδυτήρια, οι μικρότεροι περιμένουν τη σειρά τους και τα καταλύματα ξαναγεμίζουν με παιδική κι εφηβική ζωής.

Ωστόσο, φέτος οι τοίχοι του Ciudad Deportiva της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχουν και τόση πολύ ηχώ. Πολλοί από τους κατοίκους του, των τελευταίων σεζόν, δεν θα βρίσκονται εκεί, για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό. Πάνω από 30 νεαροί έχουν φύγει απ’την φωλιά, ως αποτέλεσμα του συνωστισμού στην ακαδημία και της αποτυχίας της Castilla να πάρει την άνοδο στη Segunda.

Όσοι μπήκαν ως παιδιά, εγκαινιάζοντας τις εγκαταστάσεις στις οποίες έπαιξαν κατά την τελευταία δεκαετία - μερικοί απ 'αυτούς έκαναν τα πρώτα τους βήματα ακόμα και στην πρώην Ciudad Deportiva de la Castellana ή στο Ciudad del Fútbol de Las Rozas - και μεγάλωσαν με το έμβλημα ραμμένο στο στήθος, επιστρέφουν τώρα στα σπίτια τους άνδρες. Ανεξάρτητοι απ’το πλήθος, αποχωρούν αναγκαστικά, λόγω της αναδιάρθρωσης της ακαδημίας και της ηλικίας μερικών απ’αυτών.

Η κατάργηση της Ρεάλ Μαδρίτης C άφησε άστεγο, σχεδόν το σύνολο του ρόστερ της περασμένης σεζόν και η συντριπτική πλειοψηφία της Juvenil Α, η οποία έχασε το τελευταίο σκαλοπάτι πριν απ’την Castilla, έσπευσαν κατευθείαν στην έξοδο απ’το Valdebebas. Όλο το καλοκαίρι υπάρχει μια σταθερή ροή εξόδου παικτών που τερμάτισαν μια περίοδο χρόνων στη Μαδρίτη και οι οποίοι πλέον έχουν υπογράψει μ’άλλες ομάδες για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Μια έξοδος των νεαρών λευκών.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γεμίσει με αποχαιρετισμούς και συγκινητικά κείμενα ευχαριστιών απ’τα παιδιά, τα οποία μετά από χρόνια στο λευκό club, φωτογραφίζονται πλέον με τις νέες φανέλες τους. Μια περιγραφή του αντίο μιας γενιάς, η οποία πλέον φορά διαφορετικές φανέλες. Φεύγοντας αφήνουν κενούς τους τοίχους του Valdebebas, όπου βρίσκονταν οι φωτογραφίες τους.

Έξοδοι στην Primera

Όπως παντού, έτσι κι εδώ υπάρχουν κατηγορίες. Υπάρχουν έξοδοι στην Primera, όπως των Medran, Diego Llorente και Burgui, οι οποίες έχουν διαφορετικό στοιχείο απ’τις άλλες. Αυτοί οι τρεις παίκτες, έχουν μέλλον βαμμένο λευκό και φεύγουν απ’τη Μαδρίτη για ένα χρόνο ωρίμανσης κι ανάπτυξης σ’άλλο σύλλογο.

Οι δύο πρώτοι, δεν φεύγουν καν απ’την πρωτεύουσα, καθώς θα συνεχίσουν στις Χετάφε και Ράγιο, ενώ ο τρίτος θα συνεχίσει στην Εσπανιόλ, αλλά μ’ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής. Οι τρεις πυλώνες της Castilla του Ζιντάν, τα τρία πιο πολύτιμα διαμάντια της λευκής ακαδημίας, θα τεθούν αντιμέτωποι την επόμενη σεζόν στην Primera φορώντας τρεις διαφορετικές φανέλες.

Αρκετή πρόκληση γι 'αυτούς, ένα σοκ για εκείνους που τακτοποιούσαν τα δωμάτια τους μετά από κάθε εβδομάδα διαμονής τους ,μετά από κάθε χρόνο τους, στα τμήματα του Valdebebas. Κοτσύφια που αφήνουν τη φωλιά για να μάθουν να πετούν μόνα τους, αφήνοντας πίσω τους μοναξιά και την αίσθηση της νοσταλγίας για όσους τους έχουν δει να μεγαλώνουν με τη μπάλα στα πόδια τους.

Ο Medran έκανε το ντεμπούτο του την περασμένη σεζόν με την πρώτη ομάδα και σκόραρε ακόμη κι ένα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα σύνολο 129 λεπτών, που δείχνει την εμπιστοσύνη του Αντσελότι, που του έδωσε ακόμη κι ένα ντουλάπι στ’αποδυτήρια, όσο ο Modric ανάρρωνε απ’τον τραυματισμό του. Ο σύλλογος έχει αποφασίσει να τον δώσει δανεικό για μια σεζόν στη Χετάφε κι ελπίζει να έχει το χρόνο συμμετοχής που δεν θα μπορούσε να’χει πλέον στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κάτι παρόμοιο συνέβη με τον Llorente, ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να παίξει 66 λεπτά με την πρώτη ομάδα, αλλά στο άμεσο μέλλον δεν θα’ναι σε θέση να βρει τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής για την ηλικία του, έτσι ώστε να εξελιχθεί και να μη μείνει στάσιμος.


Το παράδειγμα του Lucas

Η καλύτερη είδηση ​​για όσους έφυγαν απ’τη Μαδρίτη, είναι να βλέπουν τους αμέσως μεγαλύτερους τους να επιστρέφουν στην πρώτη ομάδα, με την δουλειά να’χει ολοκληρωθεί. Υπ’αυτή την έννοια, ο Burgui επέλεξε ν’ακολουθήσει το δρόμο του Lucas Vázquez, το πιο πρόσφατο παράδειγμα για την ακαδημία.

Από το να είναι ένα κυρίαρχος παίκτης στην Castilla, ζωτικής σημασίας για τον Ζιντάν, ο εξτρέμ κινδύνευε να παραμείνει στάσιμος, μένοντας για ακόμα μία σεζόν στη Segunda B. Η ποιότητά του, τον έκανε να αξίζει μια ευκαιρία στην πρώτη κατηγορία και η Espanyol του την έδωσε. Θα καλύψει την θέση του Lucas, ελπίζοντας ν’ακολουθήσει τα βήματά του, κάνοντας μια καλή χρονιά, που θα τον φέρει πίσω κι από κάτοικο του Ciudad Deportiva να τον κάνει κάτοικο της πρώτης ομάδας. Ένα όνειρο που θα κυνηγήσει περίπου 500 χιλιόμετρα μακριά απ’το Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Άλλες «επιφανείς» έξοδοι

Δεν ήταν μόνο αυτές, οι υψηλού προφίλ αναχωρήσεις, αυτό το καλοκαίρι. Επιφανείς ονόματα μέσα στην ακαδημία, όπως οι Aguza και Benavente, ο οποίος θα δοκιμάσει την τύχη του στη MK Dons, στην τσάμπιονσιπ της Αγγλίας, ο Jose Rodriguez, ο οποίος μετανάστευσε στην Γαλατασαράι ή ο Derik, ο οποίος συνεχίζει στις τάξεις της Μπόλτον, έχουν διαχωρίσει τη ζωή τους απ’τον σύλλογο και ξεκίνησαν μια περιπέτεια, έξω απ’τη Μαδρίτη. Στην περίπτωσή αυτή, φαίνεται ότι έχουν περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή και η αποχώρηση είναι οριστική.

Η κατάργηση της «C»

Η κατάργηση της Ρεάλ Μαδρίτης C έχει επηρεάσει τόσο τους παίκτες που δρούσαν στις τάξεις της την περασμένη σεζόν, καθώς και μια γενιά νέων, για τους οποίους η C, αποτελούσε την επόμενη στάση τους, στο ταξίδι τους μέσα στα τμήματα του Valdebebas. Ένα ενδιάμεσο βήμα προς την Καστίγια, για παράδειγμα, το οποίο πέρυσι έκαναν οι Febas, Cèdres και Narvaez.

Έτσι, έχουν φύγει σχεδόν όλοι οι μαθητές του José Aurelio Gay, ξεκινώντας απ’τον Agoney, που τώρα βρίσκεται στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, συνεχίζοντας με βετεράνους όπως οι Molero και Lozano και τελειώνοντας με κάποιους απ’τα νέους που μόλις πήραν προαγωγή, οι οποίο τώρα ψάχνουν για ένα μέλλον μακριά απ’το σπίτι, όπως οι Mario Hermoso, Caba ή Isma Cerro.

Κλειστές πόρτες

Η αναδιάρθρωση έχει αναγκάσει την γενιά του 97 να πακετάρει. Απ’τα παιδιά που ο Ramis είχε υπό τις εντολές του μέχρι το τέλος Ιουνίου, έμεινε πίσω στο Valdebebas μόνο μια χούφτα για να προωθηθεί στην Καστίγια και να προπονείται με τον Ζιντάν. Οι υπόλοιποι έπρεπε να πάνε αλλού για ποδόσφαιρο, ως δανεικοί ή ελεύθεροι, καθώς βρήκαν τα παλιά αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης C, κλειδωμένα.

Μια σημαντική ομάδα τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, η οποία τώρα θα βρεθεί κάπου αλλού στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Η προέλευση τους και η εμπειρία τους στην Μαδρίτη, δεν θα συγκινήσει κανέναν και φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να πει κάποιος ότι «τα λευκά κοτσύφια θα επιστρέψουν στο Valdebebas για να δείξουν το ποδόσφαιρο τους».
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.