News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Κριστιάνο θα μείνει στην Ρεάλ Μαδρίτης αν ο Florentino του επιτρέψει να έχει τα δικαιώματα του Μέσι.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Του Antonio Sanz

Το όλα ή τίποτα του Πορτογάλου έχει βάλει σε σκέψεις τον σύλλογο. Γιατί αποδυναμώθηκε χάνοντας τη χρυσή μπάλα; Πώς ενισχύει την ομάδα; Ποιοι παίκτες μπορούν να έρθουν; Θα ήταν καλύτερα να πωληθεί;


Είναι απλό: ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να έχει λόγο στη διαμόρφωση της νέας ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης. Και έχει ενημερώσει γι’αυτό τον σύλλογο. Ο Πορτογάλος θέλει η γνώμη του να επικρατήσει, ή τουλάχιστον να ακουστεί. Κατά την άποψη του, περισσεύουν κάποιοι συμπαίκτες και λείπουν κάποιοι άλλοι παίκτες. Τα πάρα πολλά γκολ του οδήγησαν  μόνο σε επτά τρόπαια τα τελευταία έξι χρόνια και είναι λίγα. Ωστόσο κέρδισε δύο χρυσές μπάλες. Ο Κριστιάνο, εγωιστής από πάνω μέχρι κάτω, βλέπει ότι ο αιώνιος αντίπαλος του, κατά την ίδια περίοδο, έχει φτάσει σε έντεκα τίτλους που μπορούν ακόμα να γίνουν και δεκατρείς. Αυτό είναι σχεδόν το διπλάσιο. Αλλά το βλέμμα του πηγαίνει παραπέρα. Ο Πορτογάλος σημειώνει, επίσης, ότι όποτε ο Μέσι ύψωσε τη φωνή του, έφυγε ένας συμπαίκτης του: Etoo, Ιμπραΐμοβιτς, Villa. Ο σύλλογος πραγματοποίησε την επιθυμία του στο άψε σβήσε. Ο Κριστιάνο, για παράδειγμα, θέλει να φύγει ο Bale. Αλλά ο Ουαλός είναι ένα καπρίτσιο του προέδρου.

Ο Florentino Perez έχει επίγνωση του γεγονότος ότι μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για την πώληση του Κριστιάνο. Αν κάποιοι απ'τους στενότερους του συνεργάτες ψελλίζουν μέσα απ'τα δόντια και πιστεύουν ότι στην πλάστιγγα της εξόδου θα πρέπει να τοποθετηθεί ο Bale, ο πρόεδρος διατηρεί ξεκάθαρη την επιλογή του για τον Ουαλό. Είναι δική του μεταγραφή ενώ αυτή του Πορτογάλου είχε συμφωνηθεί απ’την προηγούμενη σεζόν,μετά από διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν από τον Ραμόν Καλντερόν. Οι ηλικίες παίζουν τον ρόλο τους. Ο Πορτογάλος έκλεισε τα 30 ενώ ο Gareth γίνεται 26 τον προσεχή Ιούλιο κι αυτό λειτουργεί υπέρ του Ουαλού, που θεωρείται ο μελλοντικός ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Επιπλέον, η εξωτερική συμπεριφορά του Ρονάλντο δεν αρέσει. Κανείς δεν αμφισβητεί την απόδοσή του, αλλά αρνούνται να του δώσουν τα κλειδιά του συλλόγου, όπως έκαναν με τον Μέσι ο Rosell και ο Bartomeu ή πιο πριν ο Laporta. Σε μια τέτοια προεδρική ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, κανένα μέλος δεν θα το κατανοούσε αν παραχωρούνταν τέτοια δύναμη στον Cristiano. Διάφορα επεισόδια που έχουν βιώσει, με αποκορύφωμα το πάρτι γενεθλίων μετά από την οδυνηρή ήττα με 4-0 στο Καλντερόν, τον καταδικάζουν μπροστά στο συγχυσμένο βλέμμα του προέδρου.

                               Cristiano και Bale πανηγυρίζουν το ίδιο γκολ ως δικό τους

Η United και η διαφωνία με τον Bale.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περιμένει στην γωνία. Για τρεις λόγους. Ο πρώτος, επειδή γνωρίζει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης φλερτάρει τον τερματοφύλακα της εδώ και μήνες. Ο δεύτερος, επειδή έχει επίγνωση της δυσαρέσκειας  της Concha Espina με τον Ρονάλντο. Και ο τρίτος, επειδή έχει αντιληφθεί ότι μπορεί να υπάρξει μια αποχώρηση απ’το Santiago Bernabeu-είναι γνωστή η ασυνεννοησία μεταξύ Μπέιλ-Κριστιάνο. Και τίποτα δεν είναι καλύτερο για την Γιουνάιτεντ, απ’το να είναι αυτή που θα επαναπατρίσει τον Ουαλό στην Premier. Με όλες αυτές τις πληροφορίες να ανακατεύονται, οι Βρετανοί αναμένουν την πρώτη κίνηση του Florentino Perez ή του απεσταλμένου του. Δεν προτίθενται να ξεκινήσουν το παιχνίδι, γιατί ο Sir Alex Ferguson δεν πήρε το ξεκάθαρο ναι  του Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν συναντήθηκαν στη Μαδρίτη μετά τον αγώνα με την Σάλκε για το Champions League. Αν ο πανούργος Σκωτσέζος το'χε καταφέρει η χρονική σειρά θ'άλλαζε. Ωστόσο, ο Πορτογάλος, δεν είναι τόσο σίγουρος για την επιστροφή στην Αγγλία.

Το όλα ή τίποτα του Πορτογάλου έχει βάλει σε σκέψεις τον σύλλογο. Γιατί αποδυναμώθηκε χάνοντας τη χρυσή μπάλα; Πώς ενισχύει την ομάδα; Ποιοι παίκτες μπορούν να έρθουν; Θα ήταν καλύτερα να πωληθεί; Απαντήσεις μόνο στο μυαλό του Πέρεθ. Αλλά η πώληση του Ρονάλντο προκαλεί πάρα πολλούς πονοκεφάλους. Οι δύο πλευρές χρειάζονται η μία την άλλη, αλλά δεν υποστηρίζονται. Επιπλέον, ο Πορτογάλος ήδη επέδειξε ακόμα μια επιθυμία, ζητώντας την παραμονή του φίλου του, Fabio Coentrao. Ούτε έχει ξεχαστεί στα γραφεία της Concha Espina ότι ο πρόεδρος αναγκάστηκε να λύσει το συμβόλαιο του Ζοζέ Μουρίνιο, όταν ο Πορτογάλος επιθετικός κουράστηκε με την υποκριτική συμπεριφορά του συμπατριώτη του. Αυτή η κακή  σχέση, που αυξήθηκε με το πέρασμα των ημερών, μεταξύ εκείνων που λατρεύονταν, ήταν το οριστικό διαβατήριο αυτού που επίσης αποφάσισε να αλλάξει την Ρεάλ Μαδρίτης με την Τσέλσι.


Ο Ουαλός είναι αυτός που προτιμά ο Πρόεδρος.

Ο πρόεδρος δεν αλλάζει τον τρόπο διοίκησης του συλλόγου. Εδώ έρχεται η ρήξη με τον Ρονάλντο . Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι διατεθειμένη να περιμένει για ένα απ’τα δύο αστέρια των λευκών. Αν το ν'αποκτήσει τον Bale σαγηνεύει περισσότερο γιατί είναι νεότερος, κι αυτή απ'την επόμενη σεζόν θα'χει συμβόλαιο με την adidas, της οποία ο Μπέιλ είναι μια εικόνα, η επιστροφή του ασώτου υιού, συγκινεί τους Άγγλους οπαδούς. Ο πειρασμός έχει σερβιριστεί και για τους δύο, αν και οι δύο έχουν επίγνωση του ποιος είναι ο αγαπημένος του Florentino. Ο ίδιος που ψάχνει προπονητή κι ο ίδιος που περιμένει βασανίζοντας το μυαλό του, για το αν η πώληση του Κριστιάνο αποδειχθεί ένα αθλητικό λάθος. Αν θα βρει κάποιον γκαλάκτικο ως υποκατάστατο...αλλά τα ονόματα στο γραφείο του -Λεβαντόφσκι, Αγκουέρο, Ιμπραίμοβιτς- δεν κυκλώνονται. Γι'αυτό τα μέρη ψάχνουν, και ίσως βρουν, το ενδιάμεσο σημείο: "Cris, εσύ εκφέρεις άποψη, εγώ κάνω τις μεταγραφές".
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.