News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η πίεση στον Κασίγιας; Υπενθύμιση του συμβολαίου και της αβεβαιότητας του προπονητή.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015


Η Ρεάλ Μαδρίτης μέσω του CEO της, υπενθύμισε στον αρχηγό, ότι ο ίδιος εξακολουθεί να έχει δύο χρόνια στο συμβόλαιό του και δεν είναι γνωστό ποιος θα είναι προπονητής για του χρόνου. Μήπως αυτός ζητήσει να φύγει;


Ο Ίκερ Κασίγιας χθες έκλεισε τα 34 και μέσα σε λίγους μήνες θα φτάσει τα 24 χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης. Εισήλθε σε νεαρή ηλικία στις ακαδημίες της ομάδας, το 1990, και σήμερα παραμένει ο αρχηγός της πρώτης ομάδας. Συνολικά έχουν περάσει 16 σεζόν, μία λιγότερη απ’το ρεκόρ του Manolo Sanchis, αν και μπορούν να γίνουν 18, εάν ολοκληρώσει το συμβόλαιό του, το οποίο ο Iker σχεδιάζει να κάνει, παρά τον εκφοβισμό που φαίνεται να υπάρχει, τόσο από μέρους της κερκίδας, από τα γραφεία, όσο κι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία καθημερινά δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την εκστρατεία εναντίον του τερματοφύλακα, ο οποίος δεν είναι πλέον αυτό που ήταν, όμως όλα αυτά δεν βοηθούν, καθώς αξίζει το σεβασμό, ειδικά σαν άνθρωπος και Μαδριλένος.

Είναι ενδιαφέρον, πως παρά το γεγονός ότι, ένας σύλλογος που σχεδόν ποτέ δεν αναφέρει τίποτα, έκανε γνωστό μέσω των «επίσημων» καναλιών του τη Δευτέρα, ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ενημέρωσε τον Κασίγιας ότι υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν. Δεδομένου ότι ο τερματοφύλακας έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο, συν ένα προαιρετικό τρίτο, γιατί χρειάζονταν να το ανακοινώσει αυτό; Ή μήπως χρειάζονταν γιατί ίσως θέλουν να τον δουν να φεύγει απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν τολμούν να τον διώξουν οι ίδιοι, γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι ένα σύμβολο της Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι το οποίο δεν θα σταματήσει να είναι ποτέ; Και γιατί μια τέτοια βιασύνη γι’αυτήν την ανακοίνωση; Ίσως για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα για το ασήμαντο παιχνίδι αυτού του Σαββάτου στο Μπερναμπέου, το οποίο κάποιοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως αποχαιρετιστήριο του Κασίγιας;

Το πρόβλημα μπορεί να μην είναι τα χρήματα. Πρώτον, επειδή ο Florentino δεν κωλύεται να λύσει συμβόλαια. Και δεύτερον, επειδή υπάρχει η περίπτωση του Ραούλ, ενός άλλου μύθου της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος παρά την προσφορά του έφυγε από την πίσω πόρτα. Όπως ανέφερε ο Julian Avila στο ABC στις 21 Σεπτέμβρη του 2010, «Ο Ραούλ έλυσε το συμβόλαιο του παίρνοντας  σε αντάλλαγμα  14 εκατομμύρια €. Αυτό ήταν το τίμημα. Δεν ήταν στο νέο σχέδιο της Ρεάλ Μαδρίτης και διαπραγματεύτηκε την αναχώρησή του με άτεγκτη στάση. Δεν χάρισε ούτε ένα ευρώ και ο σύλλογος δεν θέλησε να το τραβήξει περισσότερο. Όταν υπέγραψε το τελευταίο του συμβόλαιο, σ’αυτό μπήκε ένας όρος αυτόματης ανανέωσης της σύμβασης για έναν ακόμα χρόνο, εφόσον έπαιζε τριάντα ή περισσότερα παιχνίδια στο τελευταίο έτος, όπως αυτή η εφημερίδα έχει μάθει από πηγές κοντά στον παίκτη, ο οποίος παίζει τώρα στην γερμανική Σάλκε». Μάλιστα, η πληροφορία αυτή κόστισε τη δουλειά του δημοσιογράφου που υπέγραφε την είδηση.

Περίεργο ότι ο σύλλογος έχει πει στον Κασίγιας ότι τον υπολογίζει, όταν δεν γνωρίζει καν αν ο τωρινός προπονητής, Κάρλο Αντσελότι, θα συνεχίσει και του χρόνου. Είναι σαφές ότι, εκτός από την περίπτωση του Μουρίνιο, ο προπονητής συνήθως έχει μικρό ή καθόλου λόγο, αλλά παρόλα αυτά κατηγορείται για κακή χρήση του ρόστερ και για το γεγονός ότι στηρίχθηκε μόνο σε 13 παίκτες . Εν τη απουσία επίσης και αθλητικού διευθυντή, ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο έχει έναν «αθλητικό πρόεδρο». Ως εκ τούτου, είναι επίσης περίεργο το γεγονός ότι δεν ήταν ο Florentino Perez, αλλά ο CEO του, Jose Angel Sanchez, ο οποίος συναντήθηκε με τον Iker για να του πει ότι η ομάδα τον υπολογίζει, λέγοντας του το υποκριτικό "η απόφαση είναι δική σου." Φυσιολογικά στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο VIP box του Μπερναμπέου, η προσοχή ήταν στραμμένη στο αν Florentino θα χαιρετούσε τον Κασίγιας . Κι ο πρόεδρος της ACS δεν του έδωσε το χέρι.



"Τι ,πρόκειται να απολυθώ?", αναρωτήθηκε ο Κασίγιας

«Έχω συμβόλαιο σε ισχύ και την επιθυμία να τελειώσω την καριέρα μου εδώ», είπε ο Iker, όταν είδε ότι βρίσκονταν κοντά στην έξοδο. Έχει δύο χρόνια συμβόλαιο το οποίο, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, προβλέπει αμοιβή 7.500.000 για το 2015-16 και 7.000.000 για το 2016 - 17. Όπως αναφέρθηκε, πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το παιχνίδι αυτού του Σάββατου εναντίον της Χετάφε ως αποχαιρετιστήριο του στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. " Τι ,πρόκειται να απολυθώ?" Αναρωτήθηκε δύσπιστα ο Ίκερ, όταν ρωτήθηκε γι'αυτήν την άποψη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κασίγιας ξέσπασε κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Βαλένθια. Απηυδισμένος με τις αποδοκιμασίες ενός μεγάλου μέρος του Bernabeu, κυρίως  από τις κερκίδες που ελέγχει ο Πρόεδρος, ο αρχηγός φάνηκε να βρίζει χυδαία τους οπαδούς. Στον επόμενο αγώνα, για το Champions League εναντίον της Γιουβέντους, στην κερκίδα που φέρει το όνομα του παλιού πρόεδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραμόν Μεντόθα, σηκώθηκε ένα πανό που ζητούσε «Σεβασμό στον Κασίγιας».


Το μέλλον του Keylor Navas στον αέρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Florentino Perez θα υπογράψει αυτό το καλοκαίρι τον David de Gea, αν και ορισμένοι φαίνεται να ξεχνούν ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι επίσης ένας ευρωπαϊκός γίγαντας και δεν θα τον δώσει εύκολα, ακόμη κι αν το συμβόλαιο του λήγει το 2016 και δεν θέλει να το ανανεώσει και επιθυμεί να συνεχίσει στο Μπερναμπέου.

Με την άφιξη του De Gea θα μπορούσε να συμβεί κάτι παρόμοιο όπως το περασμένο καλοκαίρι με τον Keylor Navas, του οποίου οι εμφανίσεις  προκάλεσαν αίσθηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία. Ο Κοσταρικανός εντάχθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης στις 3 Αυγούστου, ενώ ο Κασίγιας κι ο Diego López ήταν στις ΗΠΑ για την προετοιμασία. Μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, ο Diego López άνοιξε την πόρτα εξόδου και πήγε στο Μιλάνο. Μετά την υπογραφή του De Gea δεν θα ήταν καλό να δημοσιευθεί ότι Κασίγιας δεν θα συνεχίσει, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πωληθεί ο Keylor Navas .


Κατηγορούν τον  Κασίγιας ως αρουραίο, αλλά χρησιμοποίησαν την ίδια τακτική και διέρρευσαν μέσα απ’την διοίκηση το τι ειπώθηκε την Δευτέρα με τον Ίκερ και τον CEO. Ή μήπως ο CEO μιλούσε εκ μέρους του γραφείο της ACS; Ναι, ο πρόεδρος δεν έχει πει λέξη στον Ίκερ.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.