News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Αντσελότι δεν είναι ξεγραμμένος.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015


Δεν ισχύει το ίδιο για τον γυμναστή του.

Ο σύλλογος εκτιμά ότι η παραμονή θα εξαρτηθεί από μια σειρά τεχνικών αλλαγών.

Δεν υπάρχει καμία απόφαση που έχει ληφθεί ακόμα, γιατί κανένας δεν τους πείθει.

Μια εβδομάδα πριν η κατάσταση  του Κάρλο Αντσελότι έμοιαζε μια ειλημμένη απόφαση. Ήταν το σχέδιο Β και δεν είχε πολλές ελπίδες για να συνεχίσει. Ο οδυνηρός αποκλεισμός στα ημιτελικά κόντρα στη Juventus πιστοποίησε μια άτιτλη σεζόν (οι τίτλοι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συλλόγων και του Σούπερ Καπ θεωρούνται ήσσονος σημασίας) και στο κλαμπ των δέκα Ευρωπαϊκών Κυπέλλων αυτό ιστορικά σημαίνει απόλυση.

Από την προηγούμενη Πέμπτη, ο Florentino Perez και ο Jose Angel Sanchez σκέφτονται το μέλλον του προπονητή και, αξιολογώντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, δεν έχουν ακόμη λάβει την τελική απόφαση. Εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις, με τον Rafa Benitez και τον Jurgen Klopp ως πρώτες επιλογές, αλλά όπως και πριν από μία εβδομάδα, κανείς τους δεν τους πείθει.

Η έκθεση για τον Αντσελότι.

Όσον αφορά τον Αντσελότι, η θέση του παραμένει εύθραυστη, αλλά, σε αντίθεση με αυτό που πολλοί λένε, δεν αποκλείεται η πιθανότητα να συνεχίσει. Αν γίνει αυτή η επιλογή, τότε ο Ιταλός προπονητής θα πρέπει να διορθώσει μια σειρά από ζητήματα που ο σύλλογος θεωρεί απαραίτητα για να πάρει την καλύτερη δυνατή απόδοση απ’την ομάδα. Μάλιστα, έχει συνταχθεί σε μια έκθεση με αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Η κύρια αλλαγή εντοπίζεται στην φυσική προετοιμασία, που θα σημαίνει την αποχώρηση του Giovanni Mauri, του επικεφαλής των γυμναστών. Ο Mauri, όπως ο Villiam Vecchi, ο προπονητής τερματοφυλάκων, συνεργάζεται με τον Κάρλο Αντσελότι 18 χρόνια, από την Πάρμα και την σεζόν 96/97.

Το περασμένο καλοκαίρι κάτι παρόμοιο συνέβη με τον προπονητή μπάσκετ, Pablo Laso. Μετά από μια περίοδο προβληματισμού κατά την οποία, οι σημερινοί αστραφτεροί πρωταθλητές Ευρώπης, ήταν σ’ένα οριακό σημείο, ο σύλλογος κράτησε τον προπονητή με την προϋπόθεση ότι οι βοηθοί του, ο Jack Cuspinera και ο Hugo Lopez, δεν θα συνέχιζαν, γιατί ο σύλλογος  δεν ήταν ικανοποιημένος με την δουλειά τους. Ο Laso το δέχτηκε. Την Κυριακή κατέκτησε το ένατο και το έβαλε στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.

Πίσω στο ποδόσφαιρο. Αναμφίβολα, αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα, αλλά από το λευκό club είναι ανένδοτοι σε αυτό το σημείο. Θέλουν να πραγματοποιηθεί μια ριζική αλλαγή στο τμήμα της σωματικής προετοιμασίας, των μεθόδων αποκατάστασης και των τραυματισμών και να ενσωματωθεί ως μέρος της δομής του συλλόγου κι όχι να υπάγεται στις αρμοδιότητες του προπονητή. Αυτό σημαίνει ότι θα αποκτηθεί ένας γυμναστής υψηλότερου επιπέδου. Αυτό, απ’ότι φαίνεται, μπορεί να είναι ένα σημείο καμπής για την παραμονή ή όχι του Αντσελότι. Η αλήθεια είναι ότι ο σύλλογος έχει ήδη πολλούς υπαλλήλους στην ομάδα(16 συνολικά).

Μια άλλη πτυχή σε αυτή την έκθεση αναφοράς που προκύπτει από την τεχνική γραμματεία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η σκοπιμότητα της αύξησης των προπονήσεων. Τόσο ως προς τη διάρκεια, όσο και προς την ένταση, κάτι που λείπει αισθητά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, Μουρίνιο. Η κούραση στο τέλος της περιόδου που παρατηρείται σε αρκετούς παίκτες σχετίζεται άμεσα με αυτές τις μεθόδους εργασίας, ενώ υπήρξαν πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί (17). Επίσης, θεωρούν ότι οι παίκτες απολαμβάνουν πάρα πολλά ρεπό και διακοπές, και δεν καταλαβαίνουν πώς τον Ιανουάριο, μετά τον αποκλεισμό απ’την Ατλέτικο, ο Αντσελότι τους έδωσε ρεπό αρκετών ημερών.


Το αριστερό χέρι, ένα μαλακό χέρι.

Η  χρησιμοποίηση συγκεκριμένων μόνο παικτών, είναι ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνει η διοίκηση, με αποκορύφωμα την περίπτωση του Lucas Silva, ενός παίκτη που αποκτήθηκε τον χειμώνα και αν και στην αρχή  χρησιμοποιήθηκε για λίγο, στο τέλος ο Ramos κατέληξε να παίζει σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του.

Θέματα όπως η άνιση κατανομή του χρόνου συμμετοχής και οι αργοπορημένες αλλαγές, αν και αυτά επιλύθηκαν προς το τέλος της σεζόν, είναι επίσης μειονεκτήματα στην απόδοση του Κάρλο. Και κατηγορείται, τέλος, ότι ακούει πάρα πολύ τη γνώμη κάποιων παικτών με μικρό βάρος στην ομάδα, αλλά και στα αποδυτήρια. Το αριστερό χέρι, ας πούμε, έγινε μαλακό κατά καιρούς. Αναφέρονται περιπτώσεις όπως των Khedira και Coentrao.

Αυτές είναι οι αρνητικές πτυχές . Αλλά φυσικά υπάρχουν και καλά, και πολλά, και το κλαμπ τα κατανοεί. Ιδιαίτερα εκτιμούν τη σταθερή δέσμευσή του σε ένα επιθετικό παιχνίδι κι ότι πάντα αναζητά να συνδυάζει τα αποτελέσματα με καλό ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά την πολιτική της ομάδα, εκθειάζονται οι τακτικές του και η ειρήνευση των αποδυτηρίων, η οποία ήταν απαραίτητη και οφείλεται στην ομαλότητα που έφερε ο Κάρλο. Η έκθεση τονίζει το καλό παιχνίδι που χαρακτήρισε την ομάδα κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους της σεζόν, που συνοδεύτηκε από το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στην ιστορία του συλλόγου. Και, τέλος, εκτιμούν ότι όλοι οι ηγέτες των αποδυτηρίων αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες, σε γενικές γραμμές, στηρίζουν πάντα τον προπονητή.

Έτσι, δεν αποκλείεται ο Αντσελότι να μείνει, αν και μέχρι αργά χθες το απόγευμα κανένας απ’τον σύλλογο δεν τον είχε  πλησιάσει τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που κάνει τον προπονητή, ο οποίος στο παρελθόν έχει βιώσει ξανά τέτοιες στιγμές, να μην είναι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του. Ο Ernesto Bronzetti, ο μάνατζερ του, έχει ταξιδέψει στην Μαδρίτη και είναι πιθανό σήμερα ή την 
Κυριακή να συναντηθεί με τον Jose AngelSanchez.

Άλλες επιλογές.

Όσο για τις άλλες επιλογές, o Ράφα Μπενίτεθ κι o Jurgen Klopp είναι τα φαβορί, αν δεν συνεχίσει ο Αντσελότι. Ο Ισπανός, που ήταν ξανά υποψήφιος στο παρελθόν (ήταν κοντά στην υπογραφή πριν από μερικά χρόνια), έχει στα υπέρ του ότι γνωρίζει καλά τον σύλλογο και είναι ο υποψήφιος του γενικού διευθυντή Jose Angel Sanchez. Ο Κλοπ είναι ο υποψήφιος του Florentino Perez .


Σε κάθε περίπτωση, ούτε αυτοί ούτε οι άλλες επιλογές που τέθηκαν επί τάπητος φαίνεται να τους εγγυούνται σίγουρη επιτυχία. Οι άλλες περιπτώσεις ήταν οι Nuno Espirito Santo, Unai Emery και Marcelino, οι οποίοι έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες. Ο Michel ήταν μια άλλη δυνατότητα, ενώ ο Ζιντάν απορρίφθηκε μετά την αποτυχία με την Castilla. Η απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες και θα είναι ένας απ’τους τρεις: Αντσελότι,  Μπενίτεθ ή Klopp.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.