News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ένα νέο επιτελείο

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Του Jose Felix Diaz

Οι γυμναστές δεν θα επιλέγονται απ’τον εκάστοτε προπονητή.

Η Μαδρίτη αναδιαρθρώνει το σύνολο του ιατρικού της προσωπικού και δημιουργεί μια ομάδα γυμναστών επιλέγοντας απ’τους καλύτερους στον κόσμο.

Η Μαδρίτη ψάχνει για τους καλύτερους ειδικούς

17 μυϊκοί οι τραυματισμοί που υπέστη η ομάδα φέτος.


Οι διοικούντες τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ασχολούνται μόνο με το θέμα του προπονητή για την επόμενη σεζόν. Ανεξάρτητα από το ποιος θα κάθεται στον πάγκο, το λευκό club θα προχωρήσει σε μια σημαντική αναδιάρθρωση των ιατρικών υπηρεσιών και των γυμναστών του συλλόγου.

Τα πάντα θα είναι καινούργια και σε κάθε τομέα θα επιλεγούν οι καλύτεροι ειδικοί στον κόσμο. Τουλάχιστον, αυτό έχουν κατά νου στην ομάδα της Μαδρίτης, που θέλουν ένα παρόμοιο μοντέλο μ’αυτό που ακολουθούν οι περισσότερες ομάδες του ΝΒΑ. Εξειδίκευση σε όλους τους τομείς.

Η μάστιγα των τραυματισμών που ταλαιπώρησε την ομάδα αυτή την σεζόν και η έλλειψη σπίθας πολλών παικτών στο κρίσιμο τμήμα της σεζόν οδήγησαν την διοίκηση να πάρει μια απόφαση που σκέφτονταν εδώ και καιρό. Στο εξής, ο εκάστοτε προπονητής δεν θα δουλεύει με τους δικούς του γυμναστές. Από την επόμενη σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει, στο μέτρο του δυνατού, τους καλύτερους στον κόσμο.

Από τα γραφεία του Santiago Bernabeu έχει ξεκινήσει μια εξαντλητική έρευνα για να αποκτήσουν τις πιο προηγμένες υπηρεσίες των καλύτερων γυμναστών στον κόσμο. Μια ελίτ ομάδα που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους παίκτες και μπορεί να αναπτύξει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Κάτι παρόμοιο με αυτό που ξεκίνησε να γίνεται με τον Valter di Salvo -τώρα στο Κατάρ- όταν ήρθε στην ομάδα το 2006 επί εποχής Φάμπιο Καπέλο.

Τελειώνοντας με την πρόσληψη των γυμναστών, το επόμενο βήμα θα είναι να αλλάξουν εντελώς οι ιατρικές υπηρεσίες. Το Sanitas θα μετατραπεί σ’έναν απλό προμηθευτή του συλλόγου και θα παρέχει  υπηρεσίες συνολικά στον σύλλογο και θα έρθουν γιατροί, οι οποίοι θα υπογράψουν αποκλειστικό συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Αρχικά, ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών, Jesús Olmo, σταματά να βρίσκεται στην ομάδα κάθε μέρα. Ακόμα κι αυτό αλλάζει. Η ομάδα εργασίας θα είναι εντελώς νέα και θα δουλεύει αποκλειστικά για το λευκό club. Θα συνεργάζεται στενά με τους γυμναστές και τους προπονητές που θα έρθουν και δεν θα αποχωρεί απ’τον σύλλογο με κάθε νέο πρότζεκτ.


Μια έκθεση καταπέλτης.

Η Μαδρίτη θέλει τους πιο εξειδικευμένους σε κάθε περιοχή και ψάχνει για ειδικούς στον τομέα της πρόληψης και της αποκατάστασης των τραυματισμών. Θέλουν να αποφύγουν περιπτώσεις όπως του Gareth Bale κόντρα στη Μάλαγα, ο οποίος υπέστη έναν τραυματισμό 3 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, πριν τον αγώνα του Champions League εναντίον της Ατλέτικο. Η γενική παραδοχή είναι ότι μια μεγάλη και επαγγελματική ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, με τόσα πολλά να διακυβεύονται, δεν μπορεί να κάνει αυτά τα είδη των λαθών.

Από τα γραφεία του Bernabeu είναι πεπεισμένοι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κέρδισε κανέναν απ’τους τρεις μεγάλους τίτλους τη φετινή σεζόν λόγω των τραυματισμών. Με τον τελευταίο μυϊκό τραυματισμό του Μπενζεμά, ο αριθμός έφτασε στους 17 μυϊκούς τραυματισμούς  για την ομάδα αυτή τη σεζόν. Αν προστεθούν όλοι μαζί ξεπερνούν τις 62 εβδομάδες. Ο συναγερμός χτύπησε.

Μετά τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League από την Γιουβέντους στο Μπερναμπέου, άρχισαν να αναζητούνται τα αίτια της κατάρρευσης και ένα από τα βασικά συμπεράσματα, όπως περιέχονται στην έκθεση που έχει συνταχθεί, ήταν ότι στην ομάδα έγινε κακή δουλειά στην φυσική κατάσταση και υπήρξε κακή επιτήρηση απ’τους γιατρούς. Ως εκ τούτου, η αναδιάρθρωση θα συμβεί στους δύο πιο σημαντικούς τομείς ενός αθλητικού συλλόγου: τη φυσική κατάσταση και την ιατρική.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.