News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ερυθρόλευκες στιγμές στο Τσάμπιονς Λιγκ (vids)

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ερυθρόλευκες στιγμές στο Τσάμπιονς Λιγκ Η αναμέτρηση με την Μάλμε έχει μια ακόμα ιδιαιτερότητα για τον Ολυμπιακό. Συμπληρώνει 100 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μέσα σε μια πορεία με στιγμές που θέλει να τις θυμάται. Και άλλες να τις να ξεχάσει.

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 100 αναμετρήσεις σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάλμε, σε 16 σεζόν (με τη φετινή) που τα είχαν όλα.

Τεράστιες νίκες. Οδυνηρές ήττες. Σπουδαίες προκρίσεις. Φτηνούς αποκλεισμούς. Εξαιρετικές εμφανίσεις αλλά και αποκαρδιωτικά ματς.

Το sport-fm.gr συνοψίζει τα σημεία αναφοράς των «ερυθρολεύκων» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η αρχή

Το πρώτο παιχνίδι. Από ασίστ του Ίβιτς και το απίθανο βολέ του Γιαννακόπουλου (είχε συμπεριληφθεί σε ψηφοφορία της UEFA για ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης) ο Ολυμπιακός έκανε «ποδαρικό» με το δεξί επικρατώντας 1-0 της Πόρτο στο ΟΑΚΑ.





Δύναμη η έδρα

Με πιο πρόσφατη αυτή απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει μεγάλες νίκες στην έδρα του που αποτελεί το πιο δυνατό του σημείο. Στο ΟΑΚΑ, στη Ριζούπολη και από το 2004 στη φυσική του έδρα του το «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Ντόρτμουντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Άγιαξ, Μονακό, Μπενφίκα. Το εντός έδρας αήττητο έσπασε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ο αγώνας είχε μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία λόγω της πτώσης των Δίδυμων Πύργων).







Το πρώτο «διπλό»


Αντίθετα, για αρκετά χρόνια «αχίλλειος πτέρνα» ήταν τα εκτός έδρας παιχνίδια. Η γκίνια άργησε να σπάσει, εν τέλει όμως το πρώτο «διπλό» ήρθε με εμφατικό τρόπο στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης (1-3) τη σεζόν 2007-08. Από τότε ακολούθησαν αυτά με Λάτσιο, Μαρσέιγ, Μονπελιέ, Άντερλεχτ.





Η ιστορική πρόκριση


Στο χιονισμένο Ζάγκρεμπ, ο Ολυμπιακός πήρε την ισοπαλία (1-1) από την Κροάσια και επισφράγισε -ως πρώτος του ομίλου του- την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης μόλις στη δεύτερη σεζόν του στο Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 1998-99. Η Γιουβέντους και ο Κόντε του στέρησαν την παρουσία στα ημιτελικά. Η ίδια ομάδα τον υποχρέωσε στην πιο βαριά ευρωπαϊκή του ήττα.





Οι πικροί αποκλεισμοί στο φινάλε


Τρεις τέτοιοι στο φινάλε των ομίλων. Με 10 βαθμούς από το γκολ του Τζέραρντ στο Λίβερπουλ (2004-05), με 9 στην ισοβαθμία με τη Λιόν λόγω της ήττας στο Ζερλάν (2000-01) και από την Μαρσέιγ που… κατάφερε να γυρίσει σε 2-3 από 2-0 την αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ στην Γερμανία (2011-12). Σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο περσινός αποκλεισμός στο «Ολντ Τράφορντ», όπου ένα τέρμα αρκούσε στους «ερυθρόλευκους» για να περάσουν στα προημιτελικά.


Υπάρχουν και αυτά


Ματς που είτε είχαν, είτε δεν είχαν τόσο μεγάλη σημασία για την μετ’ έπειτα πορεία του, αλλά μένουν ανεξίτηλα στην μνήμη για διαφορετικούς λόγους. Όπως οι δύο ματσάρες με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 3-3 με Ζάχοβιτς, Τζιοβάνι αλλά και η παλικαρίσια εμφάνιση με παίκτη λιγότερο από το 10ο λεπτό στο Μπερναμπέου τη σεζόν 2007-08. Στα αρνητικά συγκαταλέγονται η ήττα από την Μόλντε με σκορ 3-2 ενώ είχε βρεθεί να προηγείται 2-0, αλλά και εντός έδρας ήττες όπως αυτές με τη Λιόν (1-4) και την Ρόζενμποργκ (1-3).







sport-fm.gr
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.