News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τους «μπολιάζουν» με τη φιλοσοφία της ΑΕΚ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20140917/low/2014091700673_160570612.jpgΤα τελευταία χρόνια, με τα τεράστια προβλήματα που κλόνισαν το "κιτρινόμαυρο" οικοδόμημα, ήταν επόμενο πως θα αλλοίωναν τον χαρακτήρα και το dna της ομάδας. Η ΑΕΚ έπαψε να αποτελεί φόβητρο, έχασε πολύ από τη δυναμική της, δεν είχε τον χαρακτήρα που αποτελούσε σήμα κατατεθέν της.

Ωστόσο, στην αναγέννηση που επιχειρείται από πέρυσι, στόχος είναι να βρει ξανά η ομάδα τον χαρακτήρα της. Να βρει τη φιλοσοφία και να γίνει ξανά η ομάδα που μάγευε τα πλήθη. Γιατί η ΑΕΚ φιλοξένησε κατά το παρελθόν μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα που πάτησαν τα ελληνικά γήπεδα στην επιθετική γραμμή της: Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Μαύρος, Μπάγεβιτς, Νικολαΐδης και πολλοί ακόμα, έκαναν την ΑΕΚ να σημαίνει...επίθεση.

Υπό αυτό το πρίσμα, η δουλειά που γίνεται πλέον στα Σπάτα (από την πρώτη ομάδα, μέχρι όλα τα τμήματα υποδομής) είναι στραμμένη προς αυτήν την κατεύθυνση. Με κοινό αγωνιστικό σχεδιασμό, ώστε τα παιδιά που έρχονται από την ακαδημία να είναι απόλυτα έτοιμοι για να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα. Με το πλάνο που έχει καταρτίσει ο Τραϊανός Δέλλας, με τα βασικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά και με άξονα τη διάταξη 4-2-3-1, δουλεύουν σε όλη την ΑΕΚ.

Τα παιδιά εκπαιδεύονται με τον ίδιο τρόπο, ώστε να παίρνουν τις βάσεις και να έχουν εύκολη προσαρμογή στην πρώτη ομάδα. Στην Ενωση εκτιμούν πως έχουν στα χέρια τους πολύ ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ωστόσο είναι σαφές πως χρειάζεται πολλή και συνεχής δουλειά. Οι "κιτρινόμαυροι" πιτσιρικάδες βρίσκονται σε κρίσιμη ηλικιακά καμπή και τα 2-3 επόμενα χρόνια θα είναι σημαντικά για την εξέλιξή τους, ώστε να μην μπουν στη λίστα των πολλών χαμένων ταλέντων, αλλά να γίνουν ολοκληρωμένοι ποδοσφαιριστές που θα φορούν τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Στέλιος ΜανωλάςΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

Στη Λάρισα (και σε λίγες στιγμές της περυσινής σεζόν) άρχισε να φαίνεται στο πλατύ κοινό η ποιοτική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Εστω και αν στην Ενωση επιθυμούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, έχουν ενθουσιασμό και μεγάλες προσδοκίες από τα παιδιά που βρίσκονται στην ακαδημία.

Ηδη, πέραν των έξι που έπαιξαν στη Λάρισα στην ΑΕΚ, περιμένουν στον... προθάλαμο για ευκαιρίες και παίκτες όπως οι Γαλανόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Γραμματικός, Βιδάλης, αλλά και εξαιρετικοί τερματοφύλακες όπως οι Θωμάς Τσέλιος (αδερφός του Ηλία), Πάντος, Παπαδόπουλος. Στα Σπάτα μιλούν και με πολύ κολακευτικά λόγια για τα παιδιά που βρίσκονται στη U17 της ΑΕΚ, από την οποία περιμένουν πολλά.


sentragoal.gr
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.